Dodaj do ulubionych

Wątki świąteczne

07.12.11, 08:55
Jakiś zimowy zastój mamy chyba na forum. Może powspominamy wątki bożonarodzeniowe w kryminałach?
Nie zacznę oryginalnie... - Agatha Christie i Boże Narodzenie Herculesa Poirot.
Obserwuj wątek
    • chiara76 Re: Wątki świąteczne 07.12.11, 09:21
      wczoraj o tym sobie myślałamsmile nie tak dawno czytany przez mnie "Głos" Indridasona dzieje się chwilę przed BN, także o ile się nie mylę, "Dziesiąty krąg" Jodi Picoult rozgrywał się tuż przed Świętami. Teraz to faktycznie też tylko mi do głowy przychodzi ta część Christie, o której wspominasz...
      Może powinnam zacząć brać coś na pamięć, bo coś mi się w pamięci jawi, że "206 kości" Reich też się działa zimą i chyba w Święta, ale właśnie nie wiem, BN czy na przykład Święto Dziękczynienia...może ktoś wspomoże.
      • egmond Re: Wątki świąteczne 07.12.11, 10:30
        Przypomniałam sobie jeszcze "Szlak kości" jak już o kościach mowa - tam są wątki świąteczne i sylwestrowe.
        Jako młodzież czytałam tez fajny szwedzki kryminał o detektywie Svanssonie/Svennsonie (???), który rozgrywał się w Sztokholmie - grasowała w nim szajka św. Mikołajów.
    • siostra_pelagia Re: Wątki świąteczne 07.12.11, 10:37
      Ja tak pójdę po najmniejszej linii oporusmile

forum.gazeta.pl/forum/w,33434,53885800,,Kryminaly_z_Gwiazdka_w_tytule.html?v=2--

Dorzucę jeszcze Davida Morrella - Szpieg w Boże Narodzenie i R.D. Wingfielda Frost i Boże Narodzenie.

"Because murder is more fun away from home"
      • siostra_pelagia Re: Wątki świąteczne 07.12.11, 10:45
        Jako piąta z serii ma być teraz wydana Jerusalem Inn autorstwa Marthy Grimes z inspektorem Jury.
        Akcja powieści dzieje się w czasie świąt Bożego Narodzenia.
        • negev56 Re: Wątki świąteczne 07.12.11, 11:23
          John Grisham Uciec przed świętami, albo Ominąć święta (tradycyjne chachmęcenie z tytułami), czyli jak wymiksować się z szaleństwa przedświątecznego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka