Dodaj do ulubionych

Janet Evanovich

17.12.11, 21:18
za wydawnictwem Fabryka Słów
Dosłownie kilka godzin temu ta informacja uzyskała status oficjalnej. Fabryka Słów nabyła prawa do publikacji megabestsellerowej serii jednej z najsympatyczniejszych pisarek świata, Janet Evanovich. Już w styczniu 2012 r. nakładem naszego wydawnictwa ukaże się pierwszy tom cyklu przygód łowczyni nagród Stephanie Plum, czyli "Po pierwsze dla pieniędzy".
W tym samym czasie do kin wejdzie ekranizacja tego tomu, w reżyserii Julie Anne Robinson (m.in. Trawka, Chirurdzy, Ostre cięcie), w której w rolę Stephanie Plum wcieliła się zjawiskowa Katherine Heigl.

Planujemy, że do końca 2012 r. do rąk fanów trafi 10 tomów serii. Tłumacze już nad nimi pracują.

cieszymy się?
Obserwuj wątek
    • romy_sznajder Re: Janet Evanovich 17.12.11, 21:56
      Slyszalam duzo dobrego, ale nie wnikalam w szczegoly, bo wtedy nie tykalam sensacji.
      To chyba seria 'po pierwsze', po drugie', po trzecie', 'po siodme'....?
      • negev56 Re: Janet Evanovich 17.12.11, 22:42
        Tak, patrząc na pierwszy tytuł.
        • andaba Re: Janet Evanovich 18.12.11, 19:07
          Cieszymy się?
          To mało powiedziane smile

Pierwsze siedem części mam, będę czekać na kolejne.
          Zaraz syna uszczęśliwię...
          • jottka Re: Janet Evanovich 18.12.11, 20:02
            ja się zacznę cieszyć, jak ktoś wreszcie to przełoży językiem zbliżonym do polszczyzny; dotychczasowy przekład pierwszych bodaj pięciu tomów to jakaś straszliwa sieczka i evanovich naprawdę jest niezłą pisarką, skoro mimo wysiłków przekładowców nadal śmieszy.

ranger był tłumaczony w każdym tomie inaczej, z czego raz chyba jako leśnik... a moją ulubioną frazą stephanie jest zwrot "hej! nie ma tu siana!" (tu bohaterka pokazuje na swoją głowę), hrrrr
            • moleslaw Re: Janet Evanovich 20.07.12, 09:22
              Bardzo was przepraszam, że poruszę ten temat ale nie umiem go ominąć.Bardzo ucieszyłam się na wieść o wydaniu całej serii , Stephanie Plum a już szczególnie jej babcia i Ranger to moi ulubieni bohaterowie,planowałam sobie spokojnie uzbierać wszystkie części. No właśnie planowałam. obacyłam to cudo w Empiku i okładki mnie powaliły na olana,niestety nie swoją wspaniałością a ogromem ohydy,nie podobają mi się, sztuczne,platykowe,byle jakie ,wrażenie jakbym za chwilę miała czytać o akupach u Prady czy Seksie w wielkim mieście. Koszmar!!!!Błagam niech tylko Rabgera nie umieszczają na żadnej okładce bo ewentualny pomysł grafika już mi się w głowie nie mieści.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka