Dodaj do ulubionych

Co teraz czytacie? - październik

• maniaczytania Agatha Raisin i wredny weterynarz - M.C. Beaton 28.10.12, 13:35

• lola165 Re: nowy Child, Wanted Man 29.10.12, 02:08
        pani w bibliotece jakos nie bardzo zachwycona. poki co czyta sie. jak to Child'a, swietnie. Jack ma sie dobrze, z wyjatkiem nosa na taśme posklejanego.
        a w kolejeczce nowa Patricia Cornwell " Bone Bed". rece zacieram.
    • opty2 Camilla Ceder - Śmiertelny chłód 29.10.12, 10:08
      z notatką "dla wielbicieli C. Lackberg" ???
      całe szczęście, że p. Ceder pisze bardziej rozbudownym językiem choć sama intryga nie jest AŻ taka skomplikowana, gdyby odchudzić 550 str. tomiszcze, to kto wie smile
      ale ogólnie książkę da się przeczytać i pod koniec nawet wciąga, 4/6
      • zorija Jakub Szamałek "Kiedy Atena odwraca wzrok" 29.10.12, 13:43
        Przeczytałam, dobre. Intryga kryminalna pędzi do przodu, trup ściele się gęsto, a na dodatek mamy solidny opis społeczno-kulturowy starożytnych Aten.
    • dachauka Severski "Nielegalni" 29.10.12, 16:50
      Ponieważ już za chwilę ukażą się "Niewierni", nadrabiam szpiegowskie zaległości. Wgryzam się na razie, wgryzam.
      • negev56 Re: Severski "Nielegalni" 29.10.12, 17:13
        Podobali mi się ci Nielegalni, a biorąc pod uwagę debiut i w dodatku tak gruby, wszystko, nie jest źlesmile.
    • siostra_pelagia Inge Löhnig - "Zapłatą będzie śmierć" 30.10.12, 07:58
      Spodziewałam się czegoś więcej, a tutaj raczej nudą wieje.
      • bogol2012 Re: Inge Löhnig - "Zapłatą będzie śmierć" 31.10.12, 12:39
        To przeczytaj drugi raz smile Mi po pierwszym razie, ta książka się też nie podobała. Dopiero jak z nudów zacząłem czytać drugi raz to mnie urzekła smile
        • siostra_pelagia Re: Inge Löhnig - "Zapłatą będzie śmierć" 31.10.12, 12:51
          Może jak będę się bardzo mocno nudzić, to sięgnę po raz drugi. Na razie walczę, by chociaż do 100 stron dobićwink
          • opty2 Leena Lehtolainen - Na złym tropie 31.10.12, 13:47
            a to nas wydawnictwo uraczyło!
            zamiast siódmej części wydali 10
            no i jak tu sie cieszyć?

oczywiscie jest tu wyjasnionych parę spraw, którymi Maria sie parała wczesniej,
            więc nie ma sensu czytać tomu 7, 8, 9, dziekujemy wrrr...

a na koniec deser: Maria juz nie pracuje w policji
            ha! to jest wolta, czyż nie?
            • siostra_pelagia Re: Leena Lehtolainen - Na złym tropie 31.10.12, 17:44
              A jak się to czyta?
              • opty2 Re: Leena Lehtolainen - Na złym tropie 01.11.12, 07:52
                dobrze się czyta ale jak zwykle mozna utknąć na fińskich nazwiskach smile
                ciężko mi się przyzwyczaić do tego, że Maria ma dwójkę dzieci w wieku szkolnym,
                • siostra_pelagia Re: Leena Lehtolainen - Na złym tropie 01.11.12, 08:21
                  Wczoraj w empiku sobie oglądałam. Z tym wydawaniem nie po kolei to trochę przesadzają. Chociaż właściwie powinniśmy być przyzwyczajenismile.
    • el_la Kobr, Klupfel - Operacja Seegrud 03.11.12, 20:25
      A już dziś zakupiłam Szczodre gody smile
      • el_la Re: Kobr, Klupfel - Operacja Seegrund 03.11.12, 20:25
    • ach_dama_byc_z_kanady Re: Harlan Coben - Schronienie 26.06.13, 23:55
      Tom Rob Smith Child 44 - czyli Ofiara 44- akcja dzieje sie za czasow Stalina, okropnie sie czyta.
      Okropne czasy, mam na mysli. donosy, propaganda, pokretna polityka, zaklamanie itd. itp.
      ale jako kryminal b. dobre.
      ofiara 44

wiem juz ze w 2014 ksiazka wyjdzie jako film. ma grac Tom Hardy (pewnie jako Lew) i Noomi Rapace
      ktora znamy z Larssona. bedzie tez Joel Kinnaman z The Killing.

film

Ktos czytal?

Minnie
    • bozena_n2 Re: Co teraz czytacie? - październik 05.09.13, 16:29
      Drugą część sagi Pieśń Lodu i Ognia, czyli Starcie Królów.
      • moleslaw Joanna Chmielewska 18.10.13, 21:42
        "Zbrodnia w efekcie"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka