cynamoon6 14.12.12, 22:07 Dostałam cynk i dzielę się www.thebookseller.com/news/more-harry-hole-harvill.html I choc nie dowierzam, za wcześnie na euforie, to cały czas czułam, że to nie koniec ))) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dachauka Re: Nesbo jednak nie lubi liczby 9! 15.12.12, 08:34 Szczerze mówiąc, nie spodziewałam się niczego innego... Dla mnie zakończenie "Upiorów" jak najbardziej dopuszcza dalszy ciąg i trochę dziwiłam zbiorowemu darciu szat nad końcem Harryego... Pogłoski o kontynuacji słyszałam już z paru źródeł, więc można chyba przyjąć, że będzie! Odpowiedz Link
cynamoon6 Re: Nesbo jednak nie lubi liczby 9! 15.12.12, 11:25 Ja też No i trzymałam się tego, że on powiedział w wywiadzie, że ta seria bedzie liczyła 12 częsci, na które juz ma rozpisany szczegółowo konspekt. Odpowiedz Link
negev56 Re: Nesbo jednak nie lubi liczby 9! 15.12.12, 15:38 A ja tam przeżywałam, choć końcówka dawała nikłą szansę na kontynuację. W każdym razie ta wiadomość, to jak prezent pod choinkę. Ale z drugiej strony już się martwię, jak Harry sobie z tym wszystkim poradzi. Odpowiedz Link
matt.cobosco Re: Nesbo jednak nie lubi liczby 9! 15.12.12, 15:56 Jak to jak? Powyjmuje kule szczypczykami, otrzepie się jak pies po kąpieli i już będzie gotowy do następnej akcji Odpowiedz Link
negev56 Re: Nesbo jednak nie lubi liczby 9! 15.12.12, 16:05 Ee nie, przecież w końcowych scenach w oddali słychać było sygnał karetki pogotowia, będzie reanimowany, a na koniec naprawiony, tylko nie wiadomo jak psychicznie da radę. Odpowiedz Link
negev56 Re: Nesbo jednak nie lubi liczby 9! 15.12.12, 16:07 A co ze szczurzycą, która do swoich małych chciała się dostać, a ciało przeszkadzało? Ona też mogła szkód narobić. Odpowiedz Link
cynamoon6 Re: Nesbo jednak nie lubi liczby 9! 15.12.12, 16:27 Albo zacznie sie jakby nigdy nic kilka lat po. Jak sobie Harry odpoczywa w jakims Szanghaju czy gdzies. Juz stracił palca w Bałwanie, to może szczurzyca pozbawi go kilku następnych, lub innych częsci ciała? Oj, cięzko będzie go wymanewrować w całości Odpowiedz Link
negev56 Re: Nesbo jednak nie lubi liczby 9! 15.12.12, 16:39 ...albo kolejna powieść będzie się działa jeszcze przed Upiorami, więc Harry będzie cały i zdrowy... taka retrospekcja. Odpowiedz Link
dachauka Re: Nesbo jednak nie lubi liczby 9! 16.12.12, 13:40 W tym wypadku poczułabym się leciutko oszukana Odpowiedz Link
negev56 Re: Nesbo jednak nie lubi liczby 9! 18.12.12, 21:30 no ja już nie wiem co myśleć www.portalkryminalny.pl/content/view/4424/26/ Odpowiedz Link
pinos Re: Nesbo jednak nie lubi liczby 9! 19.12.12, 12:50 Obiecał, że jest close to the finale a nie, że finished THR: Are we near the end of the series? Nesbo: Close. It’s not going to be an ever-ending story. I promise not to resurrect him after. Odpowiedz Link
mich.z Re: Nesbo jednak nie lubi liczby 9! 11.01.13, 12:17 będzie kolejny harry? czy to już definitywny koniec. mam rozbieżne informacje... wiecie coś więcej? Odpowiedz Link
dachauka Już wiadomo 01.05.13, 10:47 A jednak. W listopadzie niemieckie wydawnictwo wyda kolejny tom z cyklu z Harrym Hole. Książka będzie miała tytuł "Koma", czyli "Śpiączka". Więcej tutaj. Z pewnego źródła wiem, że Wydawnictwo Dolnośląskie nosi się z zamiarem wydania tej książki, prawdopodobnie jeszcze w tym roku. Odpowiedz Link
negev56 Re: Już wiadomo 01.05.13, 11:15 Jeszcze tu powtórzę, to news roku. Bardzo się cieszę, bardzo... Odpowiedz Link
aka10 Re: Już wiadomo 01.05.13, 14:06 dachauka napisała: > A jednak. W listopadzie niemieckie wydawnictwo wyda kolejny tom z cyklu z Harry > m Hole. Książka będzie miała tytuł "Koma", czyli "Śpiączka". Więcej > tutaj. > > Z pewnego źródła wiem, że Wydawnictwo Dolnośląskie nosi się z zamiarem wydania > tej książki, prawdopodobnie jeszcze w tym roku. > > Jaki jest oryginalny tytul? Odpowiedz Link
beatanu Re: Już wiadomo 01.05.13, 16:21 aka10 napisała: > Jaki jest oryginalny tytul? Politi, po szwedzku Polis, czyli albo policja, albo policjant. Nie wiem, czy norweski tytuł też można dwojako tłumaczyć, ponieważ nie jestem zbyt mocna w tym języku Odpowiedz Link
aka10 Re: Już wiadomo 01.05.13, 20:31 beatanu napisała: > aka10 napisała: > > Jaki jest oryginalny tytul? > > Politi, po szwedzku Polis, czyli albo policja, albo policjant. Ni > e wiem, czy norweski tytuł też można dwojako tłumaczyć, ponieważ nie jestem zby > t mocna w tym języku Dzieki! www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=8227235 Wychodzi 6 czerwca. Od biedy, to i po norwesku mozna czytac, Beata Odpowiedz Link
aka10 Re: Już wiadomo 01.05.13, 20:33 aka10 napisała: > beatanu napisała: > > > aka10 napisała: > > > Jaki jest oryginalny tytul? > > > > Politi, po szwedzku Polis, czyli albo policja, albo policja > nt. Ni > > e wiem, czy norweski tytuł też można dwojako tłumaczyć, ponieważ nie jest > em zby > > t mocna w tym języku > > Dzieki! > www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=8227235 > Wychodzi 6 czerwca. Od biedy, to i po norwesku mozna czytac, Beata www.piratforlaget.se/bocker/polis/ Odpowiedz Link
taclem Re: Już wiadomo 06.05.13, 14:49 U nas na stronie już od dawna kryminal.ubf.pl/readarticle.php?article_id=816 Odpowiedz Link
taki-i-owaki Re: Już wiadomo 20.05.13, 18:01 Po norwesku można już przeczytać Prolog i I rozdział. Jak, według Was, Nesbo zbudował tę powieść? Z przecieków wiadomo, że Harry? leży w śpiączce. Autor w jednym z wywiadów zapowiadał, że Harry nie będzie żył wiecznie i kiedy już "to" się stanie nie będzie go wskrzeszał. Końcówka "Upiorów", mimo różnych poszlak, wskazuje że "to" już się stało. Trochę trudno mi sobie wyobrazić, że miałby być to ten sam Harry, co do tej pory. Wprawdzie Nesbo często jedzie po bandzie ale zmartwychwstanie to byłoby "jump the shark" Czy Harry w "Policji" będzie obecny tylko duchem? A może główną postacią stanie się Beate Lonn? Może to ona wraz z Hagenem podejmie krucjatę przeciwko korupcji w policji? Beate zawsze dzieliła z Harrym poważne podejście do zadań i misji policji. Co myślicie? Na 3 tygodnie przed premierą możemy zabawić się w spekulacje Odpowiedz Link
taki-i-owaki Recenzja "Politi" 04.06.13, 23:12 Jest już pierwsza recenzja w prasie norweskiej - www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=10110917. Odpowiedz Link
lafaar Re: Nesbo jednak nie lubi liczby 9! 28.05.13, 22:25 W oczekiwaniu na nową książkę możemy się cieszyć doskonale zrobionym audiobookiem "Karaluchy" z doborową obsadą i dźwiękami nagrywanymi w Bangkoku! Polecam: audioteka.pl/karaluchy Odpowiedz Link
pinos Re: Nesbo jednak nie lubi liczby 9! 06.06.13, 01:45 Gdyby tylko nie ten Szyc..... Odpowiedz Link
ebes Re: Nesbo jednak nie lubi liczby 9! 26.08.13, 18:35 Czyżby to było to? www.empik.com/policja-nesbo-jo,p1080529728,ksiazka-p Odpowiedz Link
negev56 Re: Nesbo jednak nie lubi liczby 9! 26.08.13, 18:49 ebes napisała: > Czyżby to było to? Tak) metromsn.gazeta.pl/Gwiazdy/1,131913,14084066,Jo_Nesbo_pisze_i_rzadzi.html Odpowiedz Link
taki-i-owaki Re: Nesbo jednak nie lubi liczby 9! 27.08.13, 22:22 Wow! Chyba tak Dziwne, że na stronach Wydawnictwa Dolnośląskiego i na jonesbo.pl nie ma żadnej zapowiedzi. Odpowiedz Link
gigiania Re: Nesbo jednak nie lubi liczby 9! 11.09.13, 10:40 Zapisałam sie na przedsprzedaż, data premiery była bodajże na 09.10.2013, a dzis na empik.com jest informacja, że data premiery "Policji" jest przewidziana na 23.10.2013.. Wie ktoś o co chodzi? na stronie Wydawnictwa Dolnośląskiego oraz jonesbo.com, nie ma ani słowa nawet o premierze książki.. Odpowiedz Link
rafal.pszczolkowski policja 12.09.13, 17:52 Na stronie Wydawnictwa Dolnośląskiego jednak coś jest, ale jeszcze lepiej, bo premiera 16.10.2013 Odpowiedz Link
rafal.pszczolkowski Re: policja 12.09.13, 17:53 publicat.pl/wyszukiwanie.html?search=policja Odpowiedz Link
ebes Re: policja 17.10.13, 07:10 Wczoraj kupiłam ebooka w Virtualo. Jest teraz w promocji. Odpowiedz Link
taki-i-owaki Audiobook Policja 22.10.13, 00:31 Na Audioteka.pl można już pobrać audiobook. Czyta Mariusz Bonaszewski. Odpowiedz Link
negev56 ciekawy wywiad z Nesbo w Newsweeku 17.12.13, 19:45 - o tym, że jednak zabije Hole, bo jest nim zmęczony - że wie, dlaczego czytelnicy Polski, Włoch czy Chorwacji uwielbiają serię z Harrym - zdradza, na kim wzorowany jest Hole i po kim nosi imię i nazwisko i jeszcze sporo innych ciekawostek na całe 4 strony. Tutaj sobie piszę Odpowiedz Link
opty2 Re: ciekawy wywiad z Nesbo w Newsweeku 18.12.13, 09:24 kurcze, Negev a gdzie link jakiś ??? ciekawa jestem skąd wie dlaczego akurat Polakom podoba się Hole? a to, że Hole jednak przypłaci życiem za swoje eskapady, to chyba nic dziwnego Odpowiedz Link
negev56 Re: ciekawy wywiad z Nesbo w Newsweeku 18.12.13, 09:29 nie ma linka, bo w internecie jest kawałek, za resztę chyba trzeba zapłacić. Złamałam się i kupiłam ten świąteczny Newsweek, dla tego wywiadu warto. Nic nie zdradzę, bo pozbawię przyjemności czytania tych, którzy się zdecydują na kupno. Odpowiedz Link
cynamoon6 Re: ciekawy wywiad z Nesbo w Newsweeku 18.12.13, 17:08 Ja tez chyba kupie, bo mnie ten zainteresowal ten fragment w necie kultura.newsweek.pl/jo-nesbo-w-newsweeku-rozmowa-z-jo-nesbo,artykuly,277034,1.html?fb_action_ids=632426143465341&fb_action_types=og.recommends&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582 Odpowiedz Link