Dodaj do ulubionych

Alicia Gimenez Bartlett

23.01.13, 13:16
Polecam książki tej hiszpańskiej autorki. Bardzo lubię czytać książki Lee Childa, Cobena, Nesbo i innych popularnych autorów, ale nagle pomyślałam sobie, że warto zainteresować się też autorami mniej znanymi. Wpadłam na książki Gimenez i muszę przyznać, że czyta mi się bardzo dobrze. Teraz czytam "Węże w raju" i też mi się podoba. A czy Wy znacie książki tej autorki?
Obserwuj wątek
    • jottka Re: Alicia Gimenez Bartlett 23.01.13, 13:22
      no jest to autorka boska absolutnie, acz może nie z uwagi na kryminalne fabuły, choć te też ciekawesmile ostatni tom z tego cyklu, "statek pełen ryżu", jest świetny, ale wszystkie warte czytania.
    • chiara76 Re: Alicia Gimenez Bartlett 23.01.13, 17:45
      ja ją czytałam już daaawno temu i podobała mi się. Nawet jestem prawie pewna, że zakładałam tu wątek na jej temat ale najwyraźniej nie bo nie mogę znaleźć. Też polecam jej kryminały.
      • andaba Re: Alicia Gimenez Bartlett 23.01.13, 22:24
        Ja też bardzo lubię jej książki, a Petrę i Fermina uważam za bardzo udane postaci, jedne z najlepszych w kręgu literackich detektywów.
        • art-tu Re: Alicia Gimenez Bartlett 24.01.13, 23:13
          zaczynam własnie 3. z serii; fajne dialogi, ciekawa fabuła smile
    • basiakia Re: Alicia Gimenez Bartlett 27.01.13, 15:02
      Chciałam zapytać, czy może ktoś z Was przeczytał książkę Gimenez "Tam, gdzie nikt Cię nie znajdzie" która ukazała się niedawno, bo pod koniec ubiegłego roku?
      • jottka Re: Alicia Gimenez Bartlett 27.01.13, 23:35
        właśnie pożyczyłam i jestem już na całej trzeciej stroniesmile jak dotąd nie jest źle, ale bliższe info to tak raczej pod koniec tygodnia...
        • basiakia Re: Alicia Gimenez Bartlett 28.01.13, 13:25
          Fajnie. Szkoda tylko, że w mojej bibliotece jej nie ma. Ale co tam, kupię sobie i przeczytam.
        • basiakia Re: Alicia Gimenez Bartlett 08.02.13, 19:53
          "Tam, gdzie nikt Cię nie znajdzie", czy już przeczytałaś, jeśli tak, proszę o info na jej temat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka