yrsulla Peter May - Czarny dom 25.04.14, 19:52 Właściwie to jeszcze jestem na początku, ale pierwsze wrażenie dobre. Odpowiedz Link
freekani Miodowa Pułapka - U. Lindell 26.04.14, 09:48 Dopiero zaczęłam. A skończyłam bardzo dobrą Alex P. Lemaitre. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Arne Dahl-Ciemna liczba 27.04.14, 12:47 Początek niezbyt zachęcający. Doczytałam do 70 strony i nie mogę zupełnie się w akcję wciągnąć. Odpowiedz Link
negev56 Re: Arne Dahl-Ciemna liczba 27.04.14, 14:08 Przeczytałam, bardzo takie sobie te liczby. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Arne Dahl-Ciemna liczba 27.04.14, 14:19 Tak kiepski początek raczej nie wróżył niczego dobrego, ale się łudziłam Odpowiedz Link
opty2 M. Hermanson - Rajska dolina 27.04.14, 20:19 naiwna, przewidywalna, przeciętna, szkoda fatygi 3/6 Odpowiedz Link
matt.cobosco Re: M. Hermanson - Rajska dolina 27.04.14, 23:09 Czytałem w listopadzie. Początek i rozwinięcie moim zdaniem były całkiem niezłe, ale całość rzeczywiście popsuła fatalnie naiwna końcówka. Mimo wszystko dałbym 4,5/6. PS. Teraz czytam "Okrucieństwo" Thomasa Eriksona. Ten autor nadzwyczajną popularnością się na naszym forum nie cieszy, a wcale złych książek nie pisze. "Złudzenie" moim zdaniem było zupełnie przyzwoite, a "Okrucieństwo" po stu stronach też jest niezłe. Odpowiedz Link
opty2 Re: M. Hermanson - Rajska dolina 28.04.14, 17:38 wiesz, główny bohater był dla mnie tak denerwująco naiwny, że traciłam do niego cierpliwość, natomiast "cudowne" ocalenie sprowadziło książkę na poziom banału, no cóż, może za surowo to oceniam, ale tak to jest, kiedy liczy się na coś ciekawego a tu rozczarowanie jeden plus, że nie za swoje pieniądze he he ps. "Złudzenie" czytałam, oceniłam na 4,5 nie wiedziałam, że jest druga książka tego autora, poszukam Odpowiedz Link
matt.cobosco Re: M. Hermanson - Rajska dolina 29.04.14, 20:00 opty2 napisała: ps. "Złudzenie" czytałam, oceniłam na 4,5 nie wiedziałam, że jest druga książka tego autora, poszukam Jest już w Dedalusie. Po 10 zł Odpowiedz Link
taka_prawda500 Lisa Jackson - Urodzona dla śmierci 30.04.14, 15:31 Kilka kobiet bardzo podobnych do siebie umiera w tajemniczych okolicznościach. Nieźle się czytało, co nie zmienia faktu, że książka jest schematyczna i przewidywalna, a rozwiązanie (którego całkiem szybko się domyśliłam) to piramidalna bzdura. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Karin Wahlberg-Ostatni dyżur 30.04.14, 18:26 Kolejne morderstwa w prowincjonalnym szpitalu. Ja to się dziwię, że tam w ogóle chce ktoś jeszcze pracować, przy takim procencie śmiertelności wśród personelu. Odpowiedz Link
monika.kujawiak9 Re: Co czytacie - kwiecień 2014 31.05.14, 16:41 Troche pozno, ale obecnie czytam doktora sen wiadomo kto jest autorem hihi Odpowiedz Link