ebes Arnaldur Indridason - Jezioro 27.07.14, 21:01 Zbliżam się do końca i nie jest tak źle jak się spodziewałam. Odkładałam ją przez rok po przeczytaniu opinii ale czyta się ją dobrze. Odpowiedz Link
cynamoon6 Dziewczęta z Vilette -Ingrid Hedstrom 28.07.14, 10:01 Już mi się mylą ta wszytskie ksiązki w częściach i ich bohaterowie... Odpowiedz Link
taka_prawda500 Lars Kepler - Świadek 28.07.14, 18:41 28 z 30 ubiegłorocznych polecanych. Na samym początku szła mi jak krew z nosa, ale potem bardzo mnie wciągnęła, pomimo że czytałam ją siedząc podczas weekendu w studio nagrań Ciekawostką jest, że intuicyjnie wiedziałam, kto jest zabójcą, od pierwszej wzmianki o tej osobie w książce na samym początku. A końcówka wzruszająca. Odpowiedz Link
opty2 Wydział śmierci - Hugues Pagan 29.07.14, 08:41 nowy Francuz debiutuje na naszym rynku, zafascynowany czarnym amerykańskim kryminałem, sam pisze podobny, gdzie mroczna atmosfera się zagęszcza, na razie dobrze się to czyta Odpowiedz Link
taka_prawda500 Hakan Nesser - Kobieta ze znamieniem 30.07.14, 15:27 Ta książka jest inna niż poprzednie, bo znamy od początku zabójczynię, a do końca jej nie znamy, jakkolwiek to dziwnie brzmi. Motyw też łatwy do odgadnięcia, a mimo to książka jest bardzo dobra. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Hakan Nesser - Kobieta ze znamieniem 30.07.14, 15:42 Aaa i zapomniałam dopisać, że Nesser chyba interesuje się piłką nożną, skoro dał jednemu z drugoplanowych bohaterów na nazwisko Jan Tomaszewski Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Arne Dahl - Wstrząsy wtórne 01.08.14, 15:22 Bardzo jestem ciekawa opinii Odpowiedz Link
negev56 Re: Arne Dahl - Wstrząsy wtórne 01.08.14, 21:50 Też jestem ciekawa Jak na razie jest dobrze, lubię, kiedy bohaterom wyostrza się dowcip, a intryga nie zawodzi. Odpowiedz Link