amused.to.death Re: Niemowa-Michael Hjorth, Hans Rosenfeldt 04.05.15, 16:17 Dzięki Przyszła się zainspirować - nawet nie wiedziałam, że jest kolejny tom. Idę kupić ebooka Odpowiedz Link
lunatica Re: Niemowa-Michael Hjorth, Hans Rosenfeldt 14.05.15, 23:20 siostra_pelagia napisała: przeczytana Odpowiedz Link
sisterofmercy007 Thomas Erikson - "Złudzenie". 02.05.15, 15:36 Świetny. Nawet dla tych, którzy mają dość kryminałów skandynawskich. Odpowiedz Link
matt.cobosco Re: Thomas Erikson - "Złudzenie". 06.05.15, 21:41 No właśnie. Zupełnie niepromowany, a obydwie jego książki, które się u nas ukazały, moim zdaniem bardzo dobre ("Okrucieństwo" nawet lepsze od "Złudzenia"). Odpowiedz Link
sisterofmercy007 Re: Thomas Erikson - "Okrucieństwo" 10.05.15, 22:38 Przeczytałam kilkanaście stron i .... musiałam oddać do biblioteki. Może jednak wrócę przy okazji, skoro jeszcze lepszy od "Złudzenia". Za mną też "Pielgrzym" i "Krucyfiks" Cartera (nieco męczący). Pozdrowienia. Sis. Odpowiedz Link
echtom Ingrid Hedstrom - Krwawy księżyc nad Villette 02.05.15, 21:58 Pierwsza nowość w tym roku Odpowiedz Link
echtom Re: Ingrid Hedstrom - Krwawy księżyc nad Villette 06.05.15, 22:37 Dobrze, że nie spisałam Ingrid na straty po średniej "Nauczycielce". Umie opowiadać naprawdę ciekawe historie. Odpowiedz Link
latarnik88 Karen Rose Należysz do mnie 03.05.15, 13:58 Na razie takie sobie, ale myślę że rozczytam i tajemnica mnie wciągnie. Odpowiedz Link
drilka Susanne Mischke - Zabij, jeśli potrafisz 04.05.15, 10:29 Dziewczyny pisały, że dobrze się czyta. Potwierdzam. Umiliła mi majówkę. Odpowiedz Link
echtom Re: Hakan Nesser - Kobieta ze znamieniem 09.05.15, 08:36 Trochę dziwne i smutne, ale równie dobre jak "Powrót". Odpowiedz Link
echtom Kristina Ohlsson - Papierowy Chłopiec 09.05.15, 08:41 Po małogabarytowym Nesserze dziwnie mi się wraca do 600-stronicowych tomiszczy Wydawnictwo jak zwykle nie zawiodło w zmyślaniu tytułu - "Papierowy Chłopiec" to "Gwiazdy Dawida" Odpowiedz Link
echtom Re: Kristina Ohlsson - Papierowy Chłopiec 18.05.15, 21:15 Bardzo dobrze napisane, ale przygnębiające, bo znowu o dzieciach. Odpowiedz Link
opty2 Leif G. Persson - Ten, kto zabije smoka 10.05.15, 08:18 znowu koszmarny Backstrom w roli głównej, dla mnie chyba ostatni raz Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Leif G. Persson - Ten, kto zabije smoka 10.05.15, 11:34 Się zastanawiałam na czytaniem. Ale chyba sobie podaruję w takim razie. Odpowiedz Link
echtom Re: Leif G. Persson - Ten, kto zabije smoka 10.05.15, 17:03 Nie czytałam, ale zgadzam się, że postacie "złych glin" wyjątkowo się autorom skandynawskim nie udają Odpowiedz Link
opty2 Re: Leif G. Persson - Ten, kto zabije smoka 10.05.15, 17:05 jeśli nie przeszkadzają ci sarkastyczne uwagi myślowe Backstroma, to możesz przeczytać, bo trudno domyślić się zabójcy mnie on niestety denerwuje, dlatego trudno mi sie to czytało, fakt, że znałam go z poprzednich książek Perssona ale jakoś zapomniałam, że mnie wk...ał Odpowiedz Link
echtom Re: Leif G. Persson - Ten, kto zabije smoka 10.05.15, 17:12 Nie ma pośpiechu Z twórczości Perssona wielbię "Umierającego detektywa", dla porządku powinnam jeszcze doczytać trzeci tom trylogii, ale to też może czekać. A jak "Nos Pinokia"? Odpowiedz Link
nchyb Miłość i smierć w Pradze - Philip Kerr 10.05.15, 16:25 kolejna opowieść o Bernhardzie Güntherze rok 1941, Bernie wraca z frontu wschodniego, męczą go wspomnienia "ewakuacji" tam dokonywanych, na zlecenie Heydricha m.in. rozpracowuje morderstwo niemieckiego oficera w podpraskiej posiadłości w czasie świętowania awansu Heydricha na protektora Czech i Moraw... Dla mnie prawie idealny niemiecki noir, Bernie niczym bohater Chandlera, Philip Marlowe, rozwiązuje kryminalne zagadki, chociaż w dużo mroczniejszych okolicznościach... Odpowiedz Link
latarnik88 Paul French Północ w Pekinie 12.05.15, 14:43 1937rok.Kolonialny Pekin.Pewnego dnia córka brytyjskiego konsula nie wraca do domu.Szokujące morderstwo białej dziewczyny. Odpowiedz Link
drilka Viveca Sten - Na spokojnych wodach 14.05.15, 08:50 Taki sobie kryminałek ale mocno zapragnęłam ciepła i wakacji przez tą książkę. I w międzyczasie okazało się, że niedługo się urlopuję. A teraz się zastanawiam jakie książki zabrać. Odpowiedz Link
drilka Tove Alsterdal - Grobowiec z ciszy 14.05.15, 08:54 Dłuży mi się tak książka, wątki z przeszłości dla mnie są nudne ale czytam dalej, żeby się dowiedzieć kto i dlaczego chce nabyć stary dom. Odpowiedz Link
latarnik88 Mark Gimenez Nikt nie wygrywa 14.05.15, 14:57 Wczoraj zaczęłam , przeczytałam 171 str ale odłożę i wybiorę coś innego .Byłam dzisiaj w biblio i przytachałam całą torbę , także mam wybór. Odpowiedz Link
latarnik88 Hakan Nesser Sprawa G 14.05.15, 19:04 Czytali inni , wreszcie przeczytam i ja. Odpowiedz Link
latarnik88 Re: Hakan Nesser Sprawa G 17.05.15, 09:58 Przeczytałam , podobało się , ciekawe , ale dziwię się , że nie poszli we właściwym kierunku w czasie prowadzenia pierwszego śledztwa.No , ale nie byłoby o czym czytać, > Odpowiedz Link
latarnik88 Katarzyna Puzyńska Trzydziesta Pierwsza 17.05.15, 10:01 Zaczyna się ciekawie. Odpowiedz Link
latarnik88 Re: Katarzyna Puzyńska Trzydziesta Pierwsza 19.05.15, 14:53 Gratuluję Pani autorce talentu .Ta ostatnia najbardziej mi się podobała. Odpowiedz Link
echtom Peter May - Jezioro tajemnic 19.05.15, 12:19 Szykuję się na ucztę w klimatach tartan noir Odpowiedz Link
echtom Re: Peter May - Jezioro tajemnic 27.05.15, 08:07 OK, ale "Człowiek z wyspy" rządzi. Odpowiedz Link
opty2 Psy gończe - J.L. Horst 21.05.15, 08:25 no cóż, wydawnictwo uraczyło nas 8 tomem, kiedy 9 był w zeszłym roku, "Jaskiniowiec" był powyżej średniej, więc zdecydowałam sie na drugi tom Odpowiedz Link
drilka Kristina Ohlsson - Papierowy chłopiec 22.05.15, 07:08 Jak już się uporałam z emocjami, o których pisała Echtom wyżej (krzywda dzieci) to czytało mi się znakomicie. Dobry kryminał. Odpowiedz Link
andaba Joanne Fluke "Piernikowe makabreski" 22.05.15, 22:53 Dużo fajnych przepisów, az kusi, zeby spróbować Odpowiedz Link
glokryn Re: Co czytacie -maj 24.05.15, 08:53 Kolekcjoner skór, skończyłem chwil kilka temu. Odpowiedz Link
wroagita Hakan Nesser - Sprawa G 26.05.15, 23:34 Cykl z komisarzem Van Veeterenem przeczytany. Z Nessera, którego uwielbiam, zostały mi jeszcze dwa tomy z inspektorem Barbarottim. Odpowiedz Link