latarnik88 Heather Gudenkauf Jeden krok 03.12.17, 13:37 Bardzo ciekawa książka , sensacja trzyma do końca, z psychologią w tle. Odpowiedz Link
andaba Rachel Abbot - Szóste okno 03.12.17, 18:21 Nieco mniej mi się podoba, niż poprzednie, ale najgorsza nie jest. Odpowiedz Link
andaba Re: Rachel Abbot - Szóste okno 04.12.17, 15:33 No, zdecydowanie nie najgorsza, zakończenie interesujące, a sam koniec też ciekawy i zagadkowy. Warto. Odpowiedz Link
opty2 Shari Lapena - Nieznajoma w domu 04.12.17, 14:26 książka w klimacie niedopowiedzeń, czyli ostatnio bardzo modnym trendzie, fakt, że pierwsza książka tej autorki była bardzo dobra skusiła mnie na drugą, i na razie jest zajmująca Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Shari Lapena - Nieznajoma w domu 05.12.17, 19:27 To kryminał? Nie słyszałam o tej autorce wcześniej. Odpowiedz Link
andaba Re: Shari Lapena - Nieznajoma w domu 05.12.17, 19:47 Bo to dopiero drugi jej tytuł po polsku. Pierwsza książka "Para zza ściany" moim zdaniem jest świetna. Więc kupiłam "Nieznajomą..." i czeka w kolejce. Odpowiedz Link
opty2 Re: Shari Lapena - Nieznajoma w domu 06.12.17, 07:53 druga też jest niezła, choć nie tak dobra jak pierwsza, tu raczej chodzi o klimat niepewności/niewiadomych itp. a nie o samą zagadkę kryminalną, ta jest do przewidzenia dla fana kryminału, dobrze się czyta Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Shari Lapena - Nieznajoma w domu 06.12.17, 16:01 No dobrze w takim razie. W książki się zaopatrzę. Miło Cię tu widzieć☺ Odpowiedz Link
andaba Ragnar Jonasson - Milczenie czasu 05.12.17, 19:49 Spoookooojnaaa, leeeniiiiwaaa aaaakcjaaa. Ale mi to nie przeszkadza Odpowiedz Link
dominika_gruda22 Re: Ragnar Jonasson - Milczenie czasu 07.12.17, 13:34 „ Masa o kilerach polskiej mafii.” Nie wiem czy wszystkie historie zaprezentowane w książce są prawdziwe, ale czyta się ciekawie… Odpowiedz Link
andaba Fiona Barton - Wdowa 07.12.17, 15:19 Nie jest to raczej kryminał, ale powieść z wątkiem kryminalnym. Dość ciekawa. Odpowiedz Link
opty2 Zaginione - Lone Tcheils 09.12.17, 16:12 I tom serii duńskiej autorki z dziennikarką Norą Sand, która przypadkiem trafia na ślad zaginionych dziewcząt, i zaczyna drążyć temat podobało mi się na 4,5 Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Zaginione - Lone Tcheils 09.12.17, 19:30 No i znowu nie słyszałam o tej autorce. Dopisuję do listy😊 Odpowiedz Link
latarnik88 Lawrence Block Krocząc wśród cieni 11.12.17, 09:20 Kryminał znany z ekranizacji w 2014r z Liamem Neesonem w roli głównej.Niestety nie wytrzymałam i tak około połowy rzuciłam się na film , co było błędem , bo raczej czytania nie będę kontynuować. Zawsze oglądam po przeczytaniu całości , żeby dopełnić wrażenia z lektury.Książka ciekawsza. Ale film również, w starym , dobrym wydaniu. Odpowiedz Link
andaba Iga Horn - Ciało 13.12.17, 10:13 Takie se. Niestety bardziej przypomina Noc zimowego przesilenia niż Dziewczynę z aniołem. Odpowiedz Link
kot_kotando Nele Neuhaus "Nielubiana" 14.12.17, 19:39 Pierwsza część niemieckiej serii z Olivierem von Bodenstein i Pia Kirchhoff. Nie jest to nowość, ale akurat na to trafiłem. Całkiem, całkiem. Odpowiedz Link
latarnik88 Marek Krajewski Mock Ludzkie Zoo 15.12.17, 09:23 Po dłuższej przerwie powrót do Mocka. Odpowiedz Link
latarnik88 Re: Marek Krajewski Mock Ludzkie Zoo 18.12.17, 14:45 latarnik88 napisała: > > Po dłuższej przerwie powrót do Mocka. > Beznadziejna książka. > Odpowiedz Link
kot_kotando Re: Nele Neuhaus "Nielubiana" 19.12.17, 07:05 Muszę przyznać, że kolejne części serii są równie dobre Odpowiedz Link
opty2 A. Horowitz - Morderstwa w Somerset 19.12.17, 10:02 kryminał w kryminale, tak można określić treść, nie powiem, ciekawy zabieg, oba wątki łączą się, mają odniesienia do siebie, warto się zapoznać z czymś nowym ps. jeden mankament ma ale go nie podam, bo może tylko ja go widzę Odpowiedz Link
latarnik88 Elżbieta Cherezińska Harda 23.12.17, 14:03 i Królowa.Prezenty na moje urodziny.Zaczęłam czytać .Trochę mnie męczy ta lektura , odwykłam od historycznych.Ale dzielnie do przodu. Odpowiedz Link