silenta Marek Stelar - Twardy zawodnik 01.07.19, 17:12 Dużo jeszcze nie przeczytałam, ale już mogę napisać, że lepsza od Rykoszetu. Widać rozwój zdolności pisarskich pana Stelara. Odpowiedz Link
latarnik88 Kimberly Belle Idealne Małżeństwo 02.07.19, 18:19 Chociaż ciekawa ale ta, Jenny Blackhurst Tak cie straciłam , do niczego.Ale przeczytane. Odpowiedz Link
momeka Kodeks ojca i serię Między prawami 04.07.19, 14:06 Obie świetne. Co prawda, jestem na początku "Polowania na wilka" - ale trzyma poziom poprzednich części. Odpowiedz Link
latarnik88 Remigiusz Mróz Wotum nieufności 05.07.19, 09:22 Polskie House of Cards. Kończę I tom serii W kręgach władzy , jeszcze dwa przede mną.Ciekawie napisane , ileż tam prawdy z naszej polskiej rzeczywistości. Odpowiedz Link
andaba Wojciech Wójcik - Garść popiołu 07.07.19, 13:41 Zachęcona "Jeziorem krwi i łez" sięgnęłam po kolejną powieść autora. Podobała mi się. Odpowiedz Link
kann2 Marek Stelar - Cień 07.07.19, 14:52 To trzecia część cyklu, po "Rykoszecie" i "Twardym zawodniku". Wcześniej tego samego autora "Nietykalny" - też trzecia cześć serii. Dobre. Takie właśnie lubię. Odpowiedz Link
kot_kotando Jenny Rogneby "Leona. Kości zostały rzucone" 09.07.19, 00:26 To było drugie podejście do książki. Rok temu odłożyłem ją po kilkudziesięciu stronach, teraz, jak zobaczyłem, że ma kontynuację, a zaraz wychodzi trzecia część pomyślałem, że wypada przeczytać. Przeczytałem, ale nie polecam. Zbyt pokręcone. Odpowiedz Link
silenta Re: Jenny Rogneby "Leona. Kości zostały rzucone" 10.07.19, 16:21 Ja też ją skończyłam i zrezygnowałam z czytania dalszych części. Odpowiedz Link
dimitrowka Re: Co teraz czytacie? Lipiec 2019. 10.07.19, 07:50 Tess Gerritsen "Ostatni, który umrze" Odpowiedz Link
kot_kotando Anna Potyra "Pchła" 11.07.19, 21:33 Kryminalny debiut autorki książek dla dzieci. Całkiem udany. Odpowiedz Link
latarnik88 Stefan Darda Zabij mnie, tato. 12.07.19, 09:23 Thriller ,ciekawa, ale jak dla mnie słabe tempo. Odpowiedz Link
latarnik88 Re: Stefan Darda Zabij mnie, tato. 13.07.19, 10:24 latarnik88 napisała: > > Thriller ,ciekawa, ale jak dla mnie słabe tempo. > > Cofam określenie "słabe tempo".Książka doskonała , wprowadzenie długie ale potrzebne. Odpowiedz Link
kot_kotando Stefan Darda "Przebudzenie zmarłego czasu. Powrót" 14.07.19, 00:14 Chciałem kupić książkę, którą czytasz, ale trafiłem na inną, która rozgrywa się w moim mieście. Niby kryminał, ale to chyba będzie raczej jakaś fantastyka lub horror. Trzeba zaczekać na kolejne części, bo z pierwszej na razie ciężko się zorientować. Odpowiedz Link
andaba Wojciech Chmielarz - Cienie 12.07.19, 13:50 Nie lubię gangsterów, złych policjantów, korupcji i zastraszania. Jeżeli mimo tego wszystkiego przeczytałam książkę w niespełna dwa dni, to chyba znaczy, że jest dobra? Odpowiedz Link
andaba Fiona Barton - Dziecko 13.07.19, 13:08 Nudnawo się zaczyna, ale potem jest naprawdę ciekawie. Odpowiedz Link
dimitrowka Re: Co teraz czytacie? Lipiec 2019. 15.07.19, 08:16 Katarzyna Rygiel "Wielki chłód Odpowiedz Link
andaba Elsebeth Egholm - Szkody w ludziach 15.07.19, 09:44 Chyba nawet trochę lepsza niż poprzednie? Odpowiedz Link
latarnik88 Amy Engel Dziewczyny z Roanoke 15.07.19, 10:04 Do poczytania.Thriller psychologiczny. Odpowiedz Link
opty2 Wisząca dziewczyna - Jussi Adler-Olsen 19.07.19, 10:58 6 część serii o Departamencie Q zespół prowadzi śledztwo na Bornholmie, ale coś mi się wydaje, ze autor wytracił impet 4/6 Odpowiedz Link
andaba Rachel Caine - Żona mordercy 19.07.19, 11:53 Oraz za jednym zamachem "Mój ojciec jest mordercą" i "Polowanie na mordercę". Niby sie dobrze czyta, ale jak dla mnie jest zbyt przerażająca. Po przeczytaniu miałam ochotę wyrzucić telefon, komputer i w ogóle wszystko, poza lodówką i suszarką do włosów. Cyberprzemoc, korupcja i psychopaci. Podejrzewam, że będzie ciąg dalszy. Odpowiedz Link
latarnik88 Sharon Bolton Już jesteś martwa 19.07.19, 18:24 Ciekawa , dobrze się czytało. Odpowiedz Link
dimitrowka Re: Co teraz czytacie? Lipiec 2019. 21.07.19, 07:51 Charlotte Link "Gra Cieni" Odpowiedz Link
silenta Ann Cleeves - Błękit błyskawicy 21.07.19, 11:22 Nie widzę związku między tytułem a treścią, chyba tylko miał podkreślić przynależność książki do serii. Poza tym książka bardzo dobra, tak jak wszystkie ww. autorki. Odpowiedz Link
andaba Lina Bengtsdotter - Annabelle 21.07.19, 13:45 Nowa autorka na polskim rynku - ale bardzo mi się podoba, ma taki klimat, jak lubię. Zaczęłam drugą część, tez zapowiada się nieźle, mam nadzieje, że będzie kontynuacja i że ktoś ją przetłumaczy... Odpowiedz Link
andaba Lina Bengtsdotter - Obca 21.07.19, 20:27 Nie pomyliłam się, jest niezła, chyba jeszcze lepsza niż "Annabelle". Odpowiedz Link
latarnik88 Erin Kelly Kłamał Kłamała 24.07.19, 15:03 180 str za mną , a jeszcze nie dotarłam do sedna . Przeczytana książka autorstwa Kim Edwards Córka opiekuna wspomnień.Zekranizowany światowy bestseller, napisana pięknym językiem i w pięknym stylu. Odpowiedz Link
andaba Cara Hunter - Kto porwał Daisy Mason? 28.07.19, 13:41 Oraz "Kto mieszka za ściana". Obie książki łączy ta sama ekipa śledcza. Może są pewne nieścisłości w fabule, ale podobały mi się obie, bardzo wciągające, a ostatnio rzadko mi się zdarza, żeby coś mnie naprawdę wciągnęło. Arcydzieła to to nie sa, ale mają wszystko, czego mi do szczęścia w książkach tego typu potrzeba. Odpowiedz Link