silenta Sophie Hannah - Powiedz prawdę 02.07.20, 16:29 Dobra książka, polecam. Żałuję, że mam już tylko jedną z tej serii do przeczytania. Odpowiedz Link
latarnik88 Charlotte Link Wielbiciel 03.07.20, 11:43 Ja już czytam wyjazdowo i zaliczona pierwsza pozycja.Biblioteka też tu jest.Podobała mi się. Odpowiedz Link
dimitrowka Re: Co teraz czytacie? Lipiec 2020. 04.07.20, 07:38 Erica Spindler "Z ukrycia" Odpowiedz Link
andaba Maria Adolfsson - Podstęp 04.07.20, 10:57 Nawet całkiem niezły kryminał, byłam mile zaskoczona. Odpowiedz Link
drilka Re: Maria Adolfsson - Podstęp 07.07.20, 10:59 Dopisuję do mojej listy. Zupełnie nie zwróciłam na nią uwagi, nawet jak ją tu wpisałaś. A wygląda nieźle. Odpowiedz Link
andaba Ch. Unge - Przejdź przez wodę, krocz przez ogień 05.07.20, 12:36 Największa satysfakcja związana z książką dotyczy faktu, że wypożyczyłam ją z biblioteki, a nie kupiłam. Sensacja, a ja sensacji raczej nie lubię i nawet to, że bohaterka jest lekarką, w związku z czym książka obfituje w medyczne szczegóły, nie ratuje sytuacji. Za dużo ludzi, za dużo się dzieje, nie zawsze wiadomo o co chodzi i co z tego wynika. Nieee, zdecydowanie nie moje klimaty. Odpowiedz Link
latarnik88 Anne Holt Ósme przykazanie 05.07.20, 13:55 Starsza pozycja , równie ciekawa jak inne autorstwa mistrzyni kryminału. Odpowiedz Link
andaba K.Tubylewicz - Bardzo zimna wiosna 05.07.20, 18:17 Wyczekiwałam tej książki - i, jak się okazuje, mialam dobre przeczucia - podobała mi się bardzo. Nie jest to pozycja dla osób lubiących szybką akcję, bo wiele się tu nie dzieje, za to jest pokazane trochę życia nie tylko ofiar i świadków, ale też (a nawet głównie) policjantów prowadzących śledztwo, trochę obserwacji społecznych, trochę polityki (niby szwedzkiej, ale spokojnie pewne komentarze można na polskie podwórko przenieść) - całość bardzo udana. Odpowiedz Link
andaba K.B.Miszczuk - Ja cię kocham, a ty miau 06.07.20, 15:49 Nic tak nie wpływa na tempo czytania, jak wypożyczenie sterty nowości, których się nie da przedłużyć i zamiar wyjazdu na wakacje.. Jeszcze mi trzy do końca tygodnia zostały, ale już nie kryminały, więc się odczepię od wątku. A książka całkiem fajna, nieco głupawa, ale kot narrator ratuje sytuację (jak się można domyślić uwielbiam koty i w miejsce srebrnoszarego brytyjczyka Lorda widziałam swojego zbira). Odpowiedz Link
drilka Ruth Ware - Pod kluczem 07.07.20, 10:47 Dobrze się zaczyna. I na razie tyle. A ja zupełnie nie mam czasu na czytanie, co nie przeszkadza mi w zakupie nowości. Na szczęście zapełniają tylko czytnik. Odpowiedz Link
opty2 Dwaj żołnierze - Roslund Anders, Hellström Borge 09.07.20, 08:10 6 część serii z Grensem, połowa książki jawi mi się jako podręcznik młodego przestępcy, druga to poczynania policji (albo bezradność), aż tak mnie nie zachwyciła ale jak ktoś chce wiedzieć czemu młodzi chcą być w gangu, to będzie w sam raz Odpowiedz Link
latarnik88 Jennifer Lee Carrell Szyfr Szekspira 15.07.20, 13:10 Przemęczona , przeczytana. Odpowiedz Link
andaba Sandie Jones - Rywalka 21.07.20, 00:15 Enta ksiązka o zakochanej idiotce. Zakończenie troche ratuje całość, ale 14/15 jest wkurzające. Odpowiedz Link
dimitrowka Re: Co teraz czytacie? Lipiec 2020. 21.07.20, 07:47 Charlotte Link "Decyzja" Odpowiedz Link
silenta Jane Harper - Siła natury 23.07.20, 14:29 Kolejny po "Suszy" tom z Aaronem Falkiem. Na razie akcja się jeszcze rozkręca ale mogę już powiedzieć, że to dobra książka. Odpowiedz Link
opty2 Punkt zero - Enger i Horst 27.07.20, 12:59 całkiem udany debiut duetu T.Engera i L.Horsta, tylko czy nowy śledczy "musi" współpracować z dziennikarką? to już było - nic nowego Odpowiedz Link
andaba Dolores Redondo - Niewidzialny strażnik 27.07.20, 13:15 ...i Świadectwo kości. Nie najgorsze, druga część podobała mi się bardziej. Za dużo tej baskijskiej mitologi i gwiżdżących basajunów, ale reszta dość ciekawa. Odpowiedz Link
mikolaj.ra Re: Co teraz czytacie? Lipiec 2020. 27.07.20, 14:10 Poszukuje inspiracji wśród książek pokroju Kinga na prezent. Rozważę wszystkie warianty. Odpowiedz Link
silenta Rachel Abbott - Obce dziecko 28.07.20, 16:31 Po 25% mnie nie zachwyca, takie sobie czytadło. Może jeszcze się rozkręci jak coś zacznie się wyjaśniać. Odpowiedz Link
andaba Ruth Ware - Pod kluczem 29.07.20, 13:15 Nie taka dobra jak "Dziewczyna z kabiny nr 10", ale nie gorsza niż pozostałe książki autorki. Odpowiedz Link
opty2 Siódma ofiara - A. Marinina 31.07.20, 08:25 kolejny tom z A. Kamieńską, tym razem gra w "szachy" z zabójcą, który napędza jej niemałego strachu, dobre Odpowiedz Link
latarnik88 Nele Neuhaus Wśród rekinów 31.07.20, 09:46 Kończę ten grubaśny tom.Ciekawe i to bardzo , ale zbyt zagęszczone , jak dla mnie. Jeszcze zaznaczę pozycję przeczytaną , która mnie uwiodła, Powrót do Missing Abrahama Verghese.Uwiodła i oczarowała mnie ta książka. Odpowiedz Link
inka.fem Re: Co teraz czytacie? Lipiec 2020. 31.07.20, 11:49 Camilla Lackberg "Fabrykantka aniołków". To jest ósma część sagi kryminalnej. Można czytać oddzielnie, ale wątki obyczajowe łączą się we wszystkich częściach. Odpowiedz Link