agridulce Zakochałam się -) 27.08.07, 11:58 Zakochałam się w prokuratorze Szackim - właśnie przeczytałam "Uwikłanego" i jestem rozmarzona. Rozwiązanie zagadki może trochę takie sobie, ale główny bohater, tło, Warszawa - czekam na ciąg dalszy. Poza tym B.Vine "Fatal Inversion" - dobre. H.Graham "Bezpieczny dom" - też dobre. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Raymond Chandler - Kłopoty to moja specjalność 27.08.07, 17:57 Jak można go nie kochać? Tego Marlowe`a oczywiście. Odpowiedz Link
negev56 Re: Raymond Chandler - Kłopoty to moja specjalnoś 27.08.07, 18:10 siostra_pelagia napisała: > Jak można go nie kochać? Tego Marlowe`a oczywiście. No właśnie, jak można go nie kochać Odpowiedz Link
siostra_pelagia Tajemnica komisarza Maigret-Georges Simenon 30.08.07, 08:51 Komisarz ma 2 lata do emerytury, piec kaflowy w pokoju, wyglansowane posadzki i żonę która szykuje mu pyszne posiłki i nalewa kielicha, kiedy sytuacja tego wymaga. A w tle Paryż, śledztwo, nieśpieszna akcja, damy i panowie z półświatka...Nabrałam ochoty, by ponownie przeczytać całą serię. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Philip Margolin -Śpiąca królewna 30.08.07, 18:32 A ja jestem na stronie 34 i żeby dostać tę książkę, musiałam zapisać się do kolejnej biblioteki osiedlowej z jakże koszmarną bibliotekarką. Brrrr Odpowiedz Link
nzuri Hakan Nesser "Karambol" 30.08.07, 19:51 Niecierpliwie czekam na inne pozycje literatury skandynawskiej. Nesser, jaoś mi nie podchodzi. Doceniam książki, są dobre, ale to nie to... Odpowiedz Link
negev56 Re: Hakan Nesser "Karambol" 30.08.07, 20:11 mam dokładnie tak samo, Nesser nie jest moim pisarzem, natomiast w pażdzierniku Santorski wydaje "Niebo to miejsce na ziemi" Ake Edwardsona, ciekawe jaka będzie... Odpowiedz Link
siostra_pelagia Henning Mankell - Psy z Rygi 31.08.07, 08:28 Po lekkiej niestrawności spowodowanej lekturą Margolina pocieszam się z dobrym skutkiem czytaniem Mankella. Odpowiedz Link