opty2 24.08.07, 13:35 co z nim jest? ostatnio wciąż mnie o niego pytają, jakaś recenzja w GW była czy co? dlaczego nagle stał się "popularny"? odgrzebałam stary wątek z marca (brein coś go znielubił) może jeszcze jakieś opinie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
opty2 Re: James Ellroy 24.08.07, 13:39 zapomniałam podać link dla przypomnienia forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=33434&w=59989750&v=2&s=0 Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: James Ellroy 24.08.07, 14:11 Czytałam Czarną Dalię i Tajemnice Los Angeles. Szczególnie Tajemnice przypadły mi do gustu. Również nakręcony na podstawie tej powieści film jest jednym z moich ulubionych. Generalnie Ellroy powtarza wszystkie znane pisarskie schematy, ale czyni to naprawdę w mistrzowski sposób. Może trochę wątków za dużo wplata, dałoby się z tego parę scenariuszy filmowych wykroić. Odpowiedz Link
braineater Re: James Ellroy 24.08.07, 14:30 kruca fuks... widze temat fajny, juz chciałem poleciec z paszkwilem okrutnym na Ellroya i co?... Skleroza P Odpowiedz Link
opty2 Re: James Ellroy 27.08.07, 14:36 czyli wśród "miłośników tematu" nie jest jednak popularny, no cóż, nie odbiegam do normy może ktoś z czasem coś dopisze Odpowiedz Link