vermetto 04.11.07, 00:34 Czy ktoś z Was już przeczytał? Bo ja jestem świeżo po lekturze i chętnie wymieniłabym się opiniami )) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zorija Re: Zygzak - Somoza 04.11.07, 08:12 Tego jeszcze nie, ale już zakupiłam. Czytałam wszystkie poprzednie. Fajna była "Jaskinia filozofów", miała takie nieoczekiwane zakończenie. Odpowiedz Link
opty2 Re: Somoza 04.11.07, 12:49 Somozę omijam wielkim łukiem, po jego "13 damie" wymiękłam, szczególnie po tym ruszającym się trupie z katafalku z wbitymi w ciało nożyczkami (paranoja), ten autor zbyt bogato czerpie ze swojej praktyki psychiatrycznej przynajmniej dla mnie Odpowiedz Link
vermetto Re: Somoza 05.11.07, 00:20 Faktycznie, Somoza ma niebywałą wręcz sklonność do makabreski. W "Zygzaku" jest ciut lepiej niż w "13 damie", oszczędził troszkę opisów czytelnikowi, chociaż nadal jest makabrycznie. Motyw "pana o białych oczach" może przyśnić się ciemną nocą, chociaż główny wątek i pomysł jest wciągający. Zdecydowanie dla czytelników o mocnych nerwach i żołądku ) Odpowiedz Link
nchyb Zygzak 05.11.07, 06:51 Myślałam, że będzie o Somozie jako takim i o Zygzaku Kotowskiego... Somozę zaczynałam w kilku powieściach, nawet coś skończyłam i jakoś do mnie nie przemówił. A wracając do Zygzaka, ale kotowskiego - może być... Odpowiedz Link
zorija Re: Zygzak - Somoza 01.12.07, 11:50 Ojeju, prawie połknęłam tę książkę! Połączenie horroru z opowieścią niesamowitą i science-fiction. Z fizyki to ze mnie jest but z lewej nogi, W TV to dla mnie siedzą te demony od Prachetta, i te części opuszczałam. Odpowiedz Link