vema 24.11.07, 11:24 uwielbiam książki tych autorów...podpowiedzcie proszę ,kto jeszcze pisze w podobnym stylu....będę wdzięczna za informacje...z góry dzięki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
negev56 Re: rankin,mankell,robinson,kto jeszcze ??? 24.11.07, 12:22 Absolutnie nie można pominąć Michaela Connelly'ego, z europejczyków Jo Nesbo czy Leena Lehtolainen, choć ten pierwszy zdaje się, przeze mnie tylko jest zachwalany, ale nie trzeba się zrażać. A z czystej sensacji to oczywiście Brian Haig, Lee Child ( nie zapomniałam o nim Siostro ), Nelson DeMille. Aaa, zapomniałabym, nowa seria z inspektorem Frostem R.D.Wingfielda, G.M.Ford i jego Frank Corso, no i mój ulubiony Lou Boldt Ridley'a Pearsona ( Ukryte Prądy czy Nie do poznania ). Wybieraj i czytaj. Odpowiedz Link
zorija Re: rankin,mankell,robinson,kto jeszcze ??? 24.11.07, 14:11 A jeśli o Childa chodzi, to czy trzeba go czytać od jakiegoś konkretnego tomu, czy też można dowolny? Ja polecam Donnę Leon. Odpowiedz Link
negev56 Re: rankin,mankell,robinson,kto jeszcze ??? 24.11.07, 16:08 zorija napisała: > A jeśli o Childa chodzi, to czy trzeba go czytać od jakiegoś > konkretnego tomu, czy też można dowolny? Spróbuj od " Echo w płomieniach", jedna z lepszych, jeśli ta Ci nie podpasuje, znaczy, daj se spokój z Childem. W zasadzie można czytać dowolnie, pojawia się historia brata i jego narzeczonej Reachera, ale w zasadzie kolejność czytania nie ma aż takiego znaczenia. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: rankin,mankell,robinson,kto jeszcze ??? 24.11.07, 18:30 Miałam Ci też polecić Lee Child`a, ale Negev mnie ubiegła. Może James Lee Burke Ci podpasuje? Denis Lehane też jest niezły. Odpowiedz Link
vema Re: rankin,mankell,robinson,kto jeszcze ??? 25.11.07, 15:28 dzięki wszystkim za propozycje Odpowiedz Link
negev56 Re: Vema 25.11.07, 22:39 powiedz z ręką na sercu, czy skorzystasz z naszych propozycji? a jeśli tak, to co wybrałaś na pierwszy ogień? Wybacz ciekawość, ale zawsze intrygowało mnie, czy ludzie zadając takie pytania, wykorzystują później "zdobytą wiedzę" . Odpowiedz Link
vema Re: Vema 26.11.07, 16:42 oczywiście ,że skorzystam...jutro idę do biblioteki i będę szukać ,a jak nic nie będzie na półce,to zamówię i poczekam...jeszcze raz dzięki..pozdrawiam Odpowiedz Link
vema Re: rankin,mankell,robinson,kto jeszcze ??? 26.11.07, 16:44 oczywiscie ,że skorzystam...jutro idę do biblioteki i poszukam,a jak nie będzie na półce ,to zamówię i poczekam...jeszcze raz dzięki....pozdrawiam Odpowiedz Link