Dodaj do ulubionych

C.J. Sansom

09.04.08, 16:17
Witam,
przeszukalam forum,ale nie znalazlam info o tym autorze.Czy ktos moze jednak juz cos czytal od niego...?Spora rekomendacje daje mu w moich oczach zdobycie "historycznego sztyletu" (www.thecwa.co.uk/daggers/2005/historical.html)
a takze duza ilosc pozytywnie i bardzo pozytywnie ocenionych ksiazek na amazonie,choc jak wiadomo-gusta sa rozne i moge nie trafic ze swoimsmile
Wiec ponawiam pytanie - czy znacie tego Pana...?
Pozdrawiam,
ozania
Obserwuj wątek
    • siostra_pelagia Re: C.J. Sansom 09.04.08, 17:35
      Czytałam jego powieść Dissolution z prawnikiem Matthew Shardlake z okresu
      panowania Henryka VIII i choć szczegółów już nie pamiętam, to dobrze wspominam
      tę lekturę. Choć od razu zastrzegam, że ja bardzo lubię takie historyczne
      mystery. I te bardzo dawne jak braciszek Cadfael czy też wiktoriańskie z
      inspektorem Pittem.
      Poczekaj zresztą na naszego forumowego kolegę Drfella. On na pewno całą serię
      kupił, już przeczytał i udzieli ci wyczerpującej wypowiedzismile.
      • drfell1 Re: C.J. Sansom 09.04.08, 21:57
        Nie tylko pierwsze dwie książki z serii czyli Dissolution (2003)
        i Dark Fire (2004). Mam raczej pozytywne wrażenia, pomimo niezbyt lubianego przeze mnie okresu w historii. Wolę średniowieczne albo właśnie wiktoriańskie.
        Sovereign (2006)jeszcze nie kupiłem, na allegro sie nie pojawia, a nie byłem na tyle zdeterminowany, żeby go kupować za wszelką cene. Teraz zauważyłem, że wyszła czwarta część cyklu Revelation (2008). Na allegro natomiast dość regularnie pojawię się szpiegowski thriller Sansoma Winter in Madrid ale sie nię skusiłem. BBC kupiło prawa do tych książek, ma być serial z Kennethem Branaghem jako Shardlake.
        www.guardian.co.uk/uk/2007/nov/18/books.booksnews
        Sansom ostatnio dołączył do Średniowiecznych Morderców - The Medieval Murderers (czyli pierwotnie Susanna Gregory, Michael Jecks, Bernard Knight, Ian Morson później Philip Gooden i włąśnie Sansom). W ich najnowszej antologii "The Lost Prophecies" będzie też jego część.
        Przypomnę Średniowieczni Mordercy wydali do tej pory trzy antologie:The Tainted Relic (2005)
        Sword of Shame (2006)
        House of Shadows (2007)
        Pierwsza jako Przeklęta Relikwia została wydana po polsku.
        • siostra_pelagia Re: C.J. Sansom 09.04.08, 22:32
          I teraz już wiemy, kto sprzatnął Sansoma siostrze_pelagii z Allegro.
          • drfell1 Re: C.J. Sansom 09.04.08, 23:25
            Dzisiaj?
            Faktycznie po napisaniu o Sansomie, poszukałem czy nie ma go allegro. Był Sovereign więc go kupiłem przez Kup Teraz (!), a ponieważ sprzedawca miał też Winter in Madrid tez sie zdecydowałem.
            • siostra_pelagia Re: C.J. Sansom 10.04.08, 08:03
              Raczej wczorajsmile. Tak sobie przeczytałam wątek, przemyślałam i
              zdecydowałam, że sobie Sansoma zakupię.
              Daj znać, jak Ci się te książki podobały.
        • ozania Re: C.J. Sansom 10.04.08, 11:30
          O,dzieki za odpowiedzismile
          Zapowiada sie w takim razie ciekawie,bo ja lubie historyczne kryminalysmileJuz sie
          martwilam,bo kupilam w ciemno "dissolution",a tak to sobie z przyjemnoscia
          poczekam na listonoszasmile
          Pozdrawiam,
          ozania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka