wielbicielztm 17.09.04, 00:11 Co powiecie o uruchomieniu wzmocnienia dla 186 na trasie: Pl. Narutowicza-Grójecka-(trasa 186)-Tarchomin. Ma sens taka linia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaciszanin Re: Nowa linia 404 17.09.04, 00:21 A jakiego sensu chcesz się doszukiwać w linii bez sensu? Na próżno... P.S. Trollujesz :-> Odpowiedz Link Zgłoś
wielbicielztm Re: Nowa linia 404 17.09.04, 00:30 zaciszanin napisał: > A jakiego sensu chcesz się doszukiwać w linii bez sensu? > > Na próżno... 404 to jeden z pomysłów ZTM, który być może pojawi się od października. Chciałem poznać Wasze zdanie. Ja sam mam dość sceptyczne - lepsze byłoby chyba 345 na Naruciaku. > P.S. Trollujesz :-> Doprawdy? Na razie Twoje Forum praktycznie umarło. JJ I Thomash zawsze sięzgadzają ze sobą, więc o dyskusji mowy być nie może :-P Ciesz się, że chociaż ja piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
thomasch Re: Nowa linia 404 17.09.04, 07:29 wielbicielztm napisał: > zaciszanin napisał: > > > A jakiego sensu chcesz się doszukiwać w linii bez sensu? > > > > Na próżno... > > 404 to jeden z pomysłów ZTM, który być może pojawi się od października. > Chciałem poznać Wasze zdanie. Ja sam mam dość sceptyczne - lepsze byłoby chyba > 345 na Naruciaku. > > > P.S. Trollujesz :-> > > Doprawdy? Na razie Twoje Forum praktycznie umarło. JJ I Thomash zawsze > sięzgadzają ze sobą, więc o dyskusji mowy być nie może :-P Nie zawsze. W wielu przypadkach - tak, czasami drogą pewnych kompromisów, ale na tym przecież polega dyskusja. Są też przypadki, że się nie zgadzamy. > Ciesz się, że > chociaż ja piszę. No taki tekst to już jest poniżej wszelkiej krytyki. Odpowiedz Link Zgłoś
thomasch PS. 17.09.04, 07:32 Jarku, to raczej na forum ZTM (poza paroma krzykaczami, mającymi blade pojęcie o czymkolwiek) jest kółko wzajemnej adoracji, którego składu przez grzeczność nie wymienię. Odpowiedz Link Zgłoś
wielbicielztm Re: PS. 17.09.04, 12:04 > Jarku, to raczej na forum ZTM (poza paroma krzykaczami, mającymi blade pojęcie > o czymkolwiek) jest kółko wzajemnej adoracji, którego składu przez grzeczność > nie wymienię. A wymień! LOL Odpowiedz Link Zgłoś
thomasch Re: PS. 17.09.04, 21:31 wielbicielztm napisał: > A wymień! LOL Nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajarz8 Re: Nowa linia 404 17.09.04, 08:21 Chciałem zaznaczyć, że moje zdanie jest zwykle odosobnione. Chwilami myslę, że przez złośliwość, ale co tam... Jeśli chodzi o 404 zdecydowanie przeciw. Chyba faktycznie lepiej przeciągnąć na Ochotę 345. Ja bym też skrócił 178 (skoro musi wrócić) do Dworca Zachodniego ale od strony PKP WOLA (ul. Tunelowa). Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Nowa linia 404 17.09.04, 21:08 Mówisz o 404 - moim zdaniem bez sensu. A ja nadal marzę, że 345->1xx Odpowiedz Link Zgłoś
zaciszanin Re: Nowa linia 404 18.09.04, 08:52 A ja myślę, że jeśli kariera 404 się rozpocznie, to nastepnym jej etapem (jeśli samodzielnie się nie sprawdzi), będzie połączenie z 345 albo w linię 1xx albo 4xx. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Nowa linia 404 18.09.04, 10:17 Dla mnie jest to pchanie kolejnej linii w kanał, jakim jest Modlińska. Co ciekawe, ostatnio zauważyłem, ze wielu mieszkańców Tarchomina i Nowodworów zaczyna przejawiać objawy myślenia i przy FSO przesiada się do tramwajów. Odpowiedz Link Zgłoś
zaciszanin Re: Nowa linia 404 18.09.04, 19:37 Tak, zaiste. Przynajmniej w szczycie porannym zaobserwowałem znaczny wysyp pasażerów z linii z ulicy Modlińskiej, a zatrzymujących się na Żeraniu. Odpowiedz Link Zgłoś
idid Re: Nowa linia 404 22.09.04, 13:49 żeby tylko jeszcze 18 jeździła częściej (nie wszyscy na 8 pracują, niektórzy na 9, a o tej porze częstotliwość co 15 min. nie zachęca) Odpowiedz Link Zgłoś
thomasch Re: Nowa linia 404 22.09.04, 14:59 Jaki sens ma linia typu 4XX na Trasie Armii Krajowej? Ominie co najwyżej Lasek na Kole i Czorsztyńską, które nawet dla setek są "na żądanie". Oprócz tego na Modlińskiej Kanał Żerański NŻ i EC Żerań NŻ (w jednym kierunku) Kolejny fikcyjny pośpiech. Od Tarchomina do Ochoty ominięte 3 lub 4 przystanki. Odpowiedz Link Zgłoś
thomasch Re: Nowa linia 404 22.09.04, 16:28 Z tym 404 to w ogóle może być podpucha. Jedna ze znanych mi osób dzwoniła do ZTM i tam nic nie wiedzą na temat powstania tej linii. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy-j Re: Nowa linia 404 22.09.04, 19:00 thomasch napisał: > Jaki sens ma linia typu 4XX na Trasie Armii Krajowej? Jest takie zjawisko, że niektórzy widząc trasę szybkiego ruchu, kilkupasmową drogę ekspresową w mieście ale omijającą jakiekolwiek przydatne pasażerom obiekty, chcieliby tam widzieć linię pośpieszną albo lepiej ekspresową. Np. o trasie M1 - Lotnisko... Skąd takie pomysły się biorą - nie wiem ale gdy miałem ~8 lat, kombinowałem podobnie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
thomasch Re: Nowa linia 404 23.09.04, 00:37 Wiem jedno: linia przyśpieszona na Trasie AK będzie jechała dokładnie tyle, co linia typu 1XX lub 3XX. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Nowa linia 404 19.02.05, 11:43 Sens tej linii szybko dał o sobie znać. Odwieszono 404, bo się ludziska w 186 nie mieścili. Odpowiedz Link Zgłoś
pawciod Re: Nowa linia 404 19.02.05, 23:01 Pozostaje mieć nadzieję, że to jej ostatnie powieszenie z okazji ferii/wakacji/... Odpowiedz Link Zgłoś