iwo_ 25.11.02, 23:12 Czy wiecie gdzie można dostać kompletne opracowania dotyczące komunikacji miejskiej w Warszawie. Mam książkę o tramwajach, ale to jest wszystko. Prosiłbym o informacje, jeśli ktoś coś wie na ten temat... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stront Re: Opracowania 26.11.02, 13:12 Z tego, co wiem, to miała wyjść jakaś osławiona monografia autobusowa, ale tak ma już wyjść od jakichś 3-4 lat i nic o niej tak naprawdę nie słychać. Sam na nią czekam z utęsknieniem. :) JST Odpowiedz Link Zgłoś
stront Re: Opracowania 26.11.02, 13:13 Jeszcze jedno: Jeżeli interesują Cię archiwalne materiały na ten temat - kierunek Biblioteka Narodowa Al. Niepodległości 213. Tam mają parę takich rzeczy tylko trzeba je znaleźć. Pozdrawiam JST Odpowiedz Link Zgłoś
krotex Re: Opracowania 26.11.02, 17:17 A ja słyszałem, że monografię autobusową zamierzają wydać gdzieś w połowie przyszłego roku. Oby. Odpowiedz Link Zgłoś
pjeczarek Re: Opracowania 29.11.02, 06:08 iwo_ napisał: > Czy wiecie gdzie można dostać kompletne opracowania dotyczące komunikacji > miejskiej w Warszawie. Mam książkę o tramwajach, ale to jest wszystko. > Prosiłbym o informacje, jeśli ktoś coś wie na ten temat... Na witrynie ZTM w dziale "Historia" jest duzo ciekawych informacji. "Przegubowiec" stoi w miejscu bo prowadzi go praktycznie jedna osoba, ale jest troche ciekawostek. Odpowiedz Link Zgłoś
iwo_ Re: Gra komunikacyjna 29.11.02, 19:32 Wszystkich miłośnikom komunikacji polecam grę o transporcie publicznym "Traffic Giant Gold" - do dostania w każdym Empiku! Jest tam możliwość ustanawiania linii począwszy od autobusowych, na kolei miejskiej kończąc. Naprawdę super, polecam! iwo Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.babel Re: Gra komunikacyjna 30.11.02, 00:30 Jeśli chodzi o grę to jest ona kompletnie niedopracowana. Chyba robiona przez człowieka, który prawie nie ma pojęcia o komunikacji miejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.babel Re: Opracowania 30.11.02, 00:33 Proponuje pochodzić trochę po antykwariatach może znajdziesz "broszurkę" (dość obszerną) wydaną w latach siedemdziesiątych z okazji 50-lecia komunikacji autobusowej w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
iwo_ Re: Opracowania 01.12.02, 17:29 Co do gry: rzeczywiście jest nie dopracowana; czasami się od niej zawiesza komputer, kiepsko wchodzi po kilku wczytach i nie ma możliwości wyboru numeru linii. Jeszcze kilka niedociągnięć by się znalazło... Liczę, że powstanie Traffic Giant 2 lub inna komunikacyjna - z prawdziwego zdarzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
gacus2 Re: Opracowania 10.12.02, 12:57 pograj w Transport Tycoon... albo pojeździj pociagiem na Mechaniku...:-) Odpowiedz Link Zgłoś