pawciod 28.12.02, 22:42 No jak tam minęła Wam wycieczka na Białołękę. Dużo wymarzliście na przystankach??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwo_ Re: Wycieczka na Białołękę. 29.12.02, 02:57 W sumie nie. Zapowiadało się około dziesięciu osób, że przyjdą a byłem tylko ja, Gacek i Rizone Odpowiedz Link Zgłoś
dmirstek 9-27 29.12.02, 13:26 Byłem 9-27, a jak się okazało parszywe 132 było 9-25 wielkie sory - według wszystkich znaków na niebie i ziemi powinienem być o 9-23 Odpowiedz Link Zgłoś
pawciod Re: 9-27 29.12.02, 15:25 Było 140, 145 lub 156 dojechać do Malborskiej i tam ich złapać. Skiepściłeś sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
dmirstek 9-27 29.12.02, 18:39 Masz rację - pomyślałem o tym kiedy o 9-50 jechalem 162 do domu... -- Nikt nie jest idealny pozdrawiam dmirstek Odpowiedz Link Zgłoś
gacus2 Re: Wycieczka na Białołękę. 30.12.02, 09:32 pawciod napisał: > No jak tam minęła Wam wycieczka na Białołękę. Dużo wymarzliście na > przystankach??? Wcale. o 10:00 bylismy na Mańkach- Wojdach i tam czekaliśmy 17 minut a tak naprawde 13 (134 przyjechal wczesniej) ale unimiliśmy sobie ten czas w sklepie monopolowym (tzn między innymi monpolowym) potem mieliśmy wysiąść na Mochtyńskiej ale zapragneliśmy zobaczyć Olesin więc pojechaliśmy do końca. tak więc czas jaki mieliśmy na Mochtyńskiej z powrotem był o 10 minut krótszy od zakładanego. Mały sprincik ok 500 m i już goniliśmy 705. o 10:54 byliśmy na PKp Żerań i tam rzeczywiście czekaliśmy jakieś 15 minut, ale dzieki temu odpoczelismy po tym sprincie Kobiałką. Potem na Choszczówce przeszliśmy do pociągu i wróciliśmy. Kolegę I. złapał RENoMOWANY kanar i nie pomogły moje kolejarskie wyczyny, dlatego też właśnie teraz pisze mu odwołanie do Gniezna od kary (miał bilet jednodniowy a nie miesieczny. Tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
iwo_ Re: Na pohybel skur... - kanarom :-D 01.01.03, 00:34 Dzięki Gacek, chociaż nie mam Ci wcale za co dziękować - przecież to Ty wpędziłeś mnie w tę opresję więc się teraz męcz! <ale okrutny jestem, co? :-)> Odpowiedz Link Zgłoś
gacus2 Re: Na pohybel skur... - kanarom :-D 02.01.03, 12:44 Jak bedzie trzeba to napiszemy do samego ministerstwa infrastruktury!!!! Na pohybel Renomie i jej gryzipiórkom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gacus2 Re: Na pohybel skur... - kanarom :-D 02.01.03, 12:49 iwo_ napisał: > Dzięki Gacek, chociaż nie mam Ci wcale za co dziękować - przecież to Ty > wpędziłeś mnie w tę opresję więc się teraz męcz! <ale okrutny jestem, co? :- > )> 31 grudnia jechalem pociagiem do domu i spotkalem tego samego Renomiarza- wiesz jak sie zdziwil jak zobaczyl mnie w moim lśniacym granatowym mundurze- hehe. Powiedziałem, ze z tą karą kiepsko trafil i bedzie miał klopoty. Mam teraz niemą satysfakcje... Sprawa jest do wygrania wiec sie nie martw- najwyzej sciągną z Ciebie za 3 lata... Odpowiedz Link Zgłoś
matmi Re: Na pohybel skur... - kanarom :-D 02.01.03, 16:54 pocieszające ;(. może procencik nie bedzie duży? Odpowiedz Link Zgłoś
iwo_ Re: Na pohybel skur... - kanarom :-D 02.01.03, 20:49 Trzeba było nastraszyć kanara Rizonem - powiedzieć, że jeżeli nie odpuści to będzie miał do czynienia z młodym, gniewnym z mafii Pruszkowskiej... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
gacus2 Re: Na pohybel skur... - kanarom :-D 06.01.03, 09:16 iwo_ napisał: > Trzeba było nastraszyć kanara Rizonem - powiedzieć, że jeżeli nie odpuści to > będzie miał do czynienia z młodym, gniewnym z mafii Pruszkowskiej... ;-)) raczej gocławskiej...hehe Odpowiedz Link Zgłoś
demarti Re: Na pohybel skur... - kanarom :-D 03.02.03, 07:15 No nie wiem czy sprawa jest do wygrania. Bilety dobowe nie obowiązują na PKP, dobrze o tym wiecie... Kiedyś, jak jeszcze pracowałem na PKP jechałem z kolegą IC w pierwszej klasie, a jego legitymacja służbowa obowiązywała tylko na drugą. Nie było przebacz, żadne dopłaty tylko kara. Uniknął jej tylko dlatego że była to delegacja służbowa, w przeciwnym wypadku musiałby zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
iwo_ Re: Na pohybel skur... - kanarom :-D 03.02.03, 13:19 W tym mój pech, że ja nie wiedziałem! Odpowiedz Link Zgłoś
gacus2 Re: Na pohybel skur... - kanarom :-D 03.02.03, 14:48 Ależ ja pisałem o tym, ze kolega Iwo próbował kupić bilet, a Renomiarz mu to uniemozliwił. O bilecie dobowym lub karcie miejskiej nawet sie nie zajaknąłem. Odpowiedz Link Zgłoś
demarti Re: Na pohybel skur... - kanarom :-D 03.02.03, 22:28 A, no to chyba ze tak... Odpowiedz Link Zgłoś
gacus2 Re: Na pohybel skur... - kanarom :-D 04.02.03, 09:36 Jest na to przepis: jeśli podróżny wejdzie do pociagu winien niezwłocznie udać sie do kierownika pociagu. Niezwłoczniez naczy, ze ma prawo np zostawić bagaż. W obecnej chwili nie sa w stanie udowodnić ze Iwo nie miał bagażu i nie chciał kupić biletu, bo po prostu natknęliśmy się na Renomiarza (no prawie) Odpowiedz Link Zgłoś
iwo_ Re: Na pohybel skur... - kanarom :-D 05.02.03, 20:10 Tylko, że my siedzieliśmy i wcale się do kierownika pociągu nie udawaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
gacus2 Re: Na pohybel skur... - kanarom :-D 06.02.03, 10:35 Ale o tym Gniezno się nie dowie. Kolega Iwo właśnie wychodził do kierownika- a my z Rizonem sobie siedzieliśmy. (napisze sie gdyby co) Odpowiedz Link Zgłoś
iwo_ Re: Na pohybel skur... - kanarom :-D 07.02.03, 13:48 gacus2 napisał: > my z Rizonem sobie siedzieliśmy. (napisze sie gdyby co) Tylko, że moja mama nie zamierza czekać, a poza tym nie wierzy w odwołanie kary. Mnie nie musisz tłumaczyć, Jarek, że jestes w stanie postarać się o kasację kary, spróbój lepiej przekonać moich rodziców... Odpowiedz Link Zgłoś