15.11.10, 21:18
Rok temu trafiłam do hurtowni starimpex w zgierzu wzielam towar raz 500kg towar nie zachwycil mnie wcale wrocilam do swojego stalego dostawcy. Od kilku tygodni wlasciciel hurtowni STARIMPEX wielokrotnie do mnie ddzwonil oferujac piekny towar po dluzyszym namysle pomyslalm ze moze warto zaryzykowac tydzien temu podpisalam umowe na kolejny lokal wiec fajny towar na otwarcie fajna sprawa. Na otwarcie postanowilam zakupic u niego prawie 2tony jego oryginalnego towaru. TOWAR SAM ODPAD SYF!!!! Najlepsze jest to ze okazuje sie ze hurtownia STARIMPEX MA SKLEPY!!!! UWAGA WCISKAJA ODPAD PO SORTOWANIU ZA KG ZAPLACILAM PRAWIE 8ZL WIEC KAZDY Z WAS WIE ILE STRACILAM.
Obserwuj wątek
    • asia15555 Re: OSZUSCI 15.11.10, 21:28
      Świadków,zdjęcia i policja i z artykułu 558 KC tak w mojej sprawie doradził mi prawnik
      • aldona.3 Re: OSZUSCI 15.11.10, 21:32
        pytanie jak zdefiniowac przed sadem niesort a jak odpad. Swiadkami jestem ja i moje pracownice wiec osoby majace interes w tej sprawie. Udalo ci sie odzysakc kase?
      • asia15555 Re: OSZUSCI 16.11.10, 08:05
        U mnie to jest kwota o wiele mniejsza:-((Niewarta zakładania sprawy sadowej
        Warto złosić także taką firmę do urzędu skarbowego ale musisz zgłosić oficjalną skargę jako firma na piśmie.Oni mają obowiązek przetrzepać taką firmę.Warto trochę porobić im koło doopy
      • makarinelli Re: OSZUSCI 22.11.10, 11:51
        Art558 KC niestety chroni nieuczciwych hurtowników, bo handlują rzeczami używanymi i my niestety na własne ryzyko zakupujemy taki towar. Trochę inaczej jest z sortem,bo on do czegoś zobowiązuje. Na niesort nie ma niestety rękojmi. Wiem to bo kiedyś walczyliśmy przez wiele miesięcy z pewnymi przekrętami.I co ? tylko nerwy i nic
    • agaedek Re: OSZUSCI 15.11.10, 21:57
      witaj wiem jak to boli ale nie poddawaj się będzie trudno odzyskać kase ale nie jest to niemożliwe
      • viola61 Re: OSZUSCI 15.11.10, 23:24
        Co raz więcej tych oszustów.Też się przejechałam nie jeden raz.Ale spróbować im coś takiego zarzucić......Oni są przecież uczciwymi hurtownikami. Mają sklepy pootwierane na matki,ciotki ,całą bliską i dalszą rodzinę i myślą,że nikt o tym się nie dowie.Ale prędzej czy pożniej znajdziemy na nich bata i pognamy towarzystwo.Niech nie czują się bezkarni.........
    • aldona.3 Re: OSZUSCI 16.11.10, 00:09
      mnie nerwy puszczaja ze jako jedyna mialam takiego pecha.
      • benek136 Re: OSZUSCI 16.11.10, 10:51
        Sama jesteś sobie winna ,jak już raz się sparzylaś to po co drugi raz wkladasz rękę do wrzątku,A jak koniecznie chciałaś tam wziąć ,to trzeba bylo na probę małą ilośc. Jedna mądra zasada ,zawsze przed kupnem sprawdza się hurtownika ,czy nie ma sklepow ,a jak ma to się takie hurtownie omija szerokim łukiem.
    • fast.paulis starimpex 16.11.10, 13:16
      starimpex ma sklepy pod nazwą "glamour" . w zgierzu dwa (jestem ze zgierza i nawet z widzenia "znam " właścicieli, bez bliższej znajomości) ale słyszałam, że w województwie mają jeszcze jakieś.
      miałam brać od nich towar, ale powiem szczerze, że w ich sklepach to szału nie ma... raczej taki 1-2 gatunek. wszystko jest wycenione. jakieś pojedyncze egzemplarze w miarę, ale naprawdę bez rewelacji. biorąc to pod uwagę, wyobrażam sobie ten ich towar, skoro na sklepie maja i tak najładniejszy...

dziecko im sie urodziło, to trzeba zarobic na wydatki.... ;)
      • swienta Re: starimpex 20.11.10, 16:17
        Nie ukrywam że mocno mnie zdziwiły opinie o tej hurtowni, jestem z Wejherowa , od 1 lipca biorę towar od pana Jacka Starucha, pierwsze 2 tony ekstra, około 15-20% odpadu, ale reszta naprawdę fajna, trzecia tona która do nas przyjechała to 40% odpadu, ale pozostała część super , sporo z metkami, sporo firmówek. Towar nie wyglądał na przebrany w żadnym przypadku. Zarobiłam nawet na trzeciej tonie, brałam od nich Bużki , Szkocję i Kidney 7.50 zł za kg , 300zł za dowóz i nie mam żadnych podejrzeń że był przebrany. Trzeba zdać sobie sprawę że kupujemy niesort i różnie może się trafić. Mam dobre zdanie o tej hurtowni. pozdrawiam
    • vito_3 Re: OSZUSCI 22.11.10, 10:13
      jestem wlascicielem firmy starimpex i odpowiem na pani zarzuty....nie przypominam sobie zebym dzwonil i namawial do kupowania mojego towaru. od dluzszego czasu nie przyjmuje nowych klientow bo nie mam takich ilosci towaru zeby zaspokoic potrzeby wszystkich. a skoro jest pani taka odwazna to prosze sie ujawnic moj numer telefonu 781996537 ja nie mam nic do ukrycia...ale powiem napisze ktorko....konkurencja chwyta sie roznych metod zeby osiagnac cel...szczegolnie jesli nie ma nic do zaoferowania oprocz...opowiadania glupot...a moze jest pani jednym z m,oich dluznikow ktorych podsalem do sadu i w ten sposob chce pani zemscic sie za to ze musi pani oddac mi moje pieniadze...wiec jesli poani jest taka odawzna to prosze o telefon... a wszysstkich ktorzy czytaja te bzdury informuje ze u mnie w hurtowni mozna towar ogladac i nikt nikogo nie zmusza na sile do jego kupowania...a jakosc jego...moge podac telefony do klientow z ktorymi wspolpracuje od lat i oni wydadza swoja opinie.
    • patrissa Re: OSZUSCI 25.02.14, 21:10
      witam, zapraszam do kontaktu disenado1402@gmail.com, przedstawię ofertę
      • odziezuzywana6 Re: OSZUSCI 25.02.14, 21:13
        Swojego wątku nie może Pani założyć? Ma Pani cos do ukrycia ,że nie ogłasza sie ze swoim towarem tylko dopisuje sie do innych durnych wątków?
    • seb36 Re: OSZUSCI 19.03.14, 10:37
      potrzebujesz dobrego niesortu napisz na seb@heartkettering.co.uk Firma nazywa sie Heart kettering Ltd pracujemy w anglii zbieramy towar i eksportujemy do europy, nie musisz byc hurtownikiem, skontakktuj sie pomozemy. Towar naprawde dobry. prosto z anglii do twoich sklepow.Nikt go przed toba nie dotyka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka