Dodaj do ulubionych

luksusowy szperak szczerze co sadzicie o takim...

26.03.07, 16:49
Czesc Kobietki,

od dluzszego czasu, buszuje po forum gazety, ale na ten watek nigdy nie
wpadlam, a szkoda....
Kochane, mam do Was ogromna prosbe, chce abyscie mi doradzily w pewnej nie
ukrywam dosc trudnej kwestii, a mianowicie... planuje otworzyc butik z
ekskluzywna odzieza uzywana. Prosze nie mylic mi tu z jakimis
szperakami, kopciuszkami i innymi tego typu sklepami, bo takich jest wszedzie
duzo, chce czegos innego, wyszukanego, bajeranckiego (wnetrze sklepu zrobione
porzadnie) gdzie np klientka bedzie mogla po wybraniu rzeczy np usiasc i
wypic kawe, dzieciaki np rysujace w kaciku dla pociech
ciuchy z najwyższej polki, (na razie tylko damskie i dzieciece) + komis tzn
masz cos fajnego w czym już nie smigasz i przynosisz do mnie , jak masz
wyrzucic to może u mnie się sprzeda, a na fajne winko do kolacji będzie.
Sklep planuje otworzyc na slasku w Katowicach lub samych okolicach Katowic
(np sosnowiec, tychy).

Ponieważ sklep w moich zamierzeniach, jak juz wspominalam będzie swojego
rodzaju butikiem z elegancka odzieza, zalezy mi na produktach jak najwyższej
jakości, zarówno pod względem czystości ubran, wysokiej jakości materiałów z
jakich sa wykonane, oraz tego aby produkty były modne, gdyz głównymi
klientami mojego butiku będą, eleganckie kobiety i mlode mamy, dlatego tez
zalezy mi na jak najwyższej jakości ubraniach damskich i dziecięcych.Dlatego
wiem, ze nie bede kupowac niesortu, gzdie bede miala wszystko tylko chce
rzeczy sortowane, ale to sie wiaze z duuuuuzo wyzsza cena zakupu dla mnie, co
wiaze sie z wyzsza cena sprzedazy dla potencjalnej klientki.

napiszcie prosze, co sadzicie o takim sklepie? bylybyscie zainteresowane
takim sklepem, gdyby otworzyl sie w waszej okolicy??? ale jego ciuchy bylyby
drozsze niz w zwyklym szmateksie, ale z drugiej strony szansa na znalezienie
czegos odjazdowego bylaby znaaaaaaacznie wieksza.

a co myslicie o wprowadzeniu takze outletu - nowej z metkami? mam tez taki
pomysl, ale wedy rzecz kosztowalaby np kilkadziesiat zlotych

pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz

Obserwuj wątek
    • monikar26 Re: luksusowy szperak szczerze co sadzicie o taki 26.03.07, 18:07
      W Warszawie jest kilka takich i się sprawdziły. Nie byłam co prawda w żadnym (wolę sama wyszukiwać perełki) , ale wiem, że są chętnie odwiedzane przez dużo osób.
    • ajlii Re: luksusowy szperak szczerze co sadzicie o taki 26.03.07, 19:05
      Jeśli będzie to sort z hurtowni, pomysł mi siępodoba. Niestety, nie pałam miłością do agresywnych kobiet walących dzwiami i oknami w dniu dostawy do lumpa - a potem sprzedającymi z dziesięciokrotną przebitką na bazarku.
      Kwestia też ceny - widziałam kilka takich miejsc, i śmiech budzą np. sprane jeany z lat 80. za ponad 100 zł... w normalnym lumpie raczej by nie wzbudziły zainteresowania. Fajnie by byo, gdyby rzeczy były naprawdę w dobrym stanie, wyprane i wyprasowane, naprawione jeśli jest taka potrzeba. Podoba mi się też pomysł outletu - bardzo lubię takie miejsca.
    • olesia301 Re: luksusowy szperak szczerze co sadzicie o taki 26.03.07, 20:12
      Ja osobiście wolę lumpeksy "zwykłe" z tanimi ciuszkami i cena jest dla mnie
      istotna. A także adrenalinka przy szukaniu perełek.
      Na coś ekstra idę do sieciówki na wyprzedaże bo wtedy cena z ekskluzywnego
      lunpka a ze sklepiku typu H&M są porównywalne.
      Chyba, że masz na myśli ciuchy z baaardzo górnej półki - np Chanel :-)

Ola
      • frati Re: luksusowy szperak szczerze co sadzicie o taki 26.03.07, 21:53
        Nie, nie, mysle, ze szperaki typu Chanel czy DG lub inne znane marki, nie mogą
        znaleźć nabywcow na slasku, oczywiście sa osoby, które ubieraja się w same tego
        typu firmowi, ale kupuja je nowe, a nie po kims, no w zasadzie wiadomo z jakich
        powodow - finansowych, a jak kogos stac na taka marke , to nie będzie
        przychodzil do sklepu z odzieza uzywana nawet gdybym serwowala takie produkty.
        Poza tym nie wyobrażam sobie w jakich cenach i przede wszystkim gdzie????
        Musiałabym kupowac te ciuchy.
        Mysle, o rzeczach firmowych typowych, które na co dzien znajdziesz w szperaczu
        i tzw „no name’ach”, aczkolwiek nie zniszczonych, nie poplamionych, fajnie
        wystawionych np. na manekinie,
        Mysle tez o calym marketingu związanym z tym sklepem, aczkolwiek …..na razie
        nie piskam nic na ten temat hihi
        Ale jest to pomysl, który intryguje mnie od kilku miesięcy i robie już male
        kroki, do tego, aby je zrealizowac, mam nadzieje, ze uda mi się i będzie Oki

Dzieki za odpowiedzi dziewczyny
        • frati do monikir 26.03.07, 21:55
          monikar26 napisalas:"W Warszawie jest kilka takich i się sprawdziły. Nie byłam
          co prawda w żadnym (wolę sama wyszukiwać perełki) , ale wiem, że są
          chętnie odwiedzane przez dużo osób."

czy znasz moze nazwy tych sklepow? byc moze znajde na ich temat cos w necie?
          dzieki

• monikar26 Re: do monikir 09.04.07, 17:19
            Re: Lista ciucholandow WAWA :)))
            aaaneta 04.08.05, 08:45 + odpowiedz

Bylam wczoraj na rundce po sh i takie wnioski:

na swietokrzyskiej okropnie - duzo ludzi, nie znalazlam niczego fajnego
            na swietkokrzyskiej obok przystanku nowy swiat w strone wisly - calkiem fajnie
            duzo rzeczy i mila pani
            ordynacka - super, drozej niz w sh ale bardzo duzo rzeczy
            vintage na jana pawla 44 - duzo markowych spodni np levisy 50 zł
            ptasia - zalowalam ze nie mam wiecej kasy - drogo ale taniej niz na
            sobieskiego, maja super torebki, w tym miesiacu trudno ale ide sie tam
            torebkowo obkupic w przyslym
            zgody 5 - jak wyzej, duzo butow, tyle ze w rozmiarze 39 malo
            wzorcownia - tak sobie

nie moglam znalesc drugiego na Chmielnej (chyba nazywa sie Moda Retro) wiecie
            gdzie dokladnie jest??
            • monikar26 Re: do monikir 09.04.07, 17:21
              Z wymienionych na pewno Wzorcownia, sklep na Ordynackiej i jakiś na Chmielnej.
              Ale zaznaczam, że nie byłam w żadnym. Nie jestem pewna, czy ten na Chmielnej to nie jest właśnie Wzorcownia (ale chyba nie).
              • madziulka1982 Re: do monikir 09.04.07, 22:07
                w w-wie jest sklep z ucywanymi rzeczami ktore są wypozyczane klientkom niemozna
                ich kupic jedynie wypozyczyc, sa tam limitowane ciuchy z polki chanel, dior itd
                byl program w tv o tym stąd wiem , sama nigdy tam niebylam bo jestem z innego
                miasta
                • aga0405 Re: do monikir 12.04.07, 20:38
                  jest taki sklep w Lublinie,lubie do niego chodzic,ma sporo klientek.
                  • setia Re: do monikir 12.04.07, 21:54
                    a możesz zdradzić gdzie?
                    • mysza651 Re: do monikir 17.04.07, 17:24
                      witam mnie również ciekawi ten temat ale w stolicy Wielkopolski...
            • modi100 Re: do monikir 30.04.07, 13:37
              Zapraszam również po drodze na Sienną 72a/7
              modi100.pl
        • iwotlen Re: luksusowy szperak szczerze co sadzicie o taki 16.05.07, 10:27
          Mysle ze pomysl jest dobry jesli sa to naprawde markowe ciuchy z wyzszej polki
          albo najwyzszej polki - ale klu programu to jest skad takie rzeczy brac -
          napewno nie znajdziesz ich w hurtowniach. Jestem stala bywalczynia komisow i
          wiem ze przypadkowe Panie nie wstawiaja tam swoich ciuchow. Obejrzyj komisy np w
          Warszawie albo w Krakowie albo np www.galeriagarderoba.pl/
    • gabrysia_s Re: luksusowy szperak szczerze co sadzicie o taki 29.04.07, 15:02
      Jeśłi jestes z okolić Katowic propnuję zajrzyj do Sosnowca na Targową. Tam jest
      Vintage - taki własnie sklep-komis z markową odieżą. Mieści się tuż za sklepem
      ze zdrową żywnością w bramie.
      Kupiłam tam kila naprawdę fanych rzeczy. Może coś Cię zainspiruje do otwarcia
      własnego, pobonego sklepiku. Ubrania są ładne, ładnie wyeksoponowane i nie
      smierdzą - wręcz przeciwnie w sklepie ślicznie pachnie.
    • anio_i_takie_tam Re: luksusowy szperak szczerze co sadzicie o taki 01.05.07, 11:56
      Podoba mi się taki pomysł. Ostatnio w Łodzi odkryłam coś podobnego- mieli
      świetne okulary mocno górnych półek, jak i poprostu wyselekcjowanych ładnych
      ubrań i torebek.
      • nerri Re: luksusowy szperak szczerze co sadzicie o taki 03.05.07, 00:40
        Gdzie w Łodzi??:))
    • iwotlen Re: luksusowy szperak szczerze co sadzicie o taki 16.05.07, 10:21
      Milo jest kupowac w takim wnetrzu jak planujesz, ale pytanie czy ten asortyment
      ktory planujesz w wyzszych cenach niz w zwyklych secondhandach uda Ci sie
      sprzedac? Pewnie kazda dziewczyna woli wyszukac, uprac, naprawic. Przeciez
      sieciowki w tej chwili proponuja nowe rzeczy w podobnej cenie jak Ty chcesz
      zaproponowac. Do tego dochodza ogromne koszty policz je b. b. b. dokladnie - to
      czesty blad przy organizacji biznesu. Nalezy zrobic dokladny rachunek
      ekonomiczny. Z tym kacikiem na kawke i do zabaw dla dzieci to swietny pomysl-
      ale Ty placisz za powierzchnie na ktorej moglabys sprzedawc towar, a kazdy metr
      wynajmowanje powierzchni kosztuje majatek. A kto zaplaci za te kawki? Bo jesli
      Ty to zapewniam ze szybko przerosna Cie koszty. A eleganckie panie wola wypic
      kawke w kawiarni a nie w seconhandzie - nawet najlepszym - chyba ze to gratis.
      Ale jesli gratis to zobaczysz jak zaczna zalegac u Ciebie Panie ktorych bedziesz
      miala po czubek, a Ty przeciez musisz zarobic na swoja penesje - chyba ze to
      bedzie Twoje hobby.
      • iwotlen Re: luksusowy szperak szczerze co sadzicie o taki 16.05.07, 10:32
        Mysle ze pomysl jest dobry jesli sa to naprawde markowe ciuchy z wyzszej polki
        albo najwyzszej polki - ale klu programu to jest skad takie rzeczy brac -
        napewno nie znajdziesz ich w hurtowniach. Jestem stala bywalczynia komisow i
        wiem ze przypadkowe Panie nie wstawiaja tam swoich ciuchow. Obejrzyj komisy np w
        Warszawie albo w Krakowie albo np www.galeriagarderoba.pl/

• ania_i Re: luksusowy szperak szczerze co sadzicie o taki 23.05.07, 09:31
      Pomysł dobry, ale musiałabyś mieć coś, co przywiązałoby do Ciebie klientki. I
      niekoniecznie będzie to kawa i kącik dla dzieci. Znam taki jeden malutki sklepik
      w Zabrzu. Chodzę do kobitki raz na pół roku, bo częściej mnie nie stać niestety
      (ceny jak ze sklepów ze średniej półki). Jednak kobieta ma fantastyczne,
      oryginalne rzeczy. Poza tym ma talent do ubierania- nie zdarzyło się jeszcze,
      żeby zaproponowała mi nieciekawą, źle leżącą, niedopasowaną do mojej figury
      rzecz (a jest z tym kłopot bo ja duża baba jestem- rozmiar 44-46). Ma też
      krawcową, która robi niezbędne poprawki- wliczone to już jest w cenę ciucha.
      Dodatkowo traktuje klientki jak dobre znajome, zawsze pogada, każdy dostaje jej
      nr telefonu i przed przyjściem może zadzwonić i zapytać co jest w danym
      rozmiarze, kolorze, fasonie... jak nie ma, to kobitka mówi kiedy by mogło być.
      Mimo cen, cały czas ma ruch. Z kolei sklepik o jakim piszesz- sort + końcówki
      serii z metkami- było kilka w Zabrzu, ale szybko zamykane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka