kara13 27.09.09, 21:54 zawsze jak kopiuje jakikolwiek tekst ze strony www to do OpenOficce wkleja mi sie tak jakby w ramce i tak też mi się drukuje. Jak to usunąc, zmienić - w Wordzie tak nie było :( Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Re: Kopiowanie tekstu z www do OpenOffice IP: *.multimo.pl 27.09.09, 21:58 Ctrl + Shift + V, wklej niesformatowany tekst (czy jakoś tak). Link Zgłoś
kara13 Re: Kopiowanie tekstu z www do OpenOffice 06.10.09, 21:12 Gość portalu: napisał(a): > Ctrl + Shift + V, wklej niesformatowany tekst (czy jakoś tak). nie pomaga ;( Link Zgłoś
serenita123 Re: Kopiowanie tekstu z www do OpenOffice 06.10.09, 21:44 tekst kopiowany z www do Worda lub OpenOffice kopiowany jest modułowo, właśnie w ramkach i to razem z zagnieżdżonymi - choć czasem niewidocznymi - elementami graficznymi aby tekst ten po skopiowaniu bezpośrednio do Worda pozbawić ramek należy: wcisnąć lewy Alt a potem po kolei trzymając ten Alt: T K P to polecenie z menu Tabela->konwertuj...->konwertuj tabelę na tekst (tam masz jeszcze do wyboru znaczniki kończące akapity) potem należy włączyć Pokazywanie wszystkich znaków ("chorągiewka" obok % powiększenia widoku strony) i ręcznie pousuwać zbędne elementy graficzne, te widoczne i niewidoczne a jeśli chcesz mieć "goły" niesformatowany tekst, to kopiowanie przeprowadzaj via Notatnik: zaznacz takst na www i Ctrl+C->Wklej do Notatnik(Ctrl+V)->zaznacz wszystko w Notatniku (Ctrl+A) i skopiuj (Ctrl+C)->wklej do WOrda (Ctrl+V) będziesz miała "goły" tekst, bez formatowania i grafik Link Zgłoś
Gość: 802.11n Re: Kopiowanie tekstu z www do OpenOffice IP: *.multimo.pl 06.10.09, 22:06 A u mnie i owszem. img261.imageshack.us/img261/7213/beztytuub.gif To nie pomaga? Link Zgłoś