Dodaj do ulubionych

blokada stron internetowych

IP: 89.171.47.* 09.10.09, 15:25
witam. mam internet bezprzewodowy tp-link. gdy chcę uruchomić torrent, blokują mi się strony internetowe. podobno może to być kwestia blokady łączy. czy ktoś miał podobną sytuację albo wie, jak taki problem rozwiązać? czy konieczna jest pomoc specjalisty?:P z góry bardzo dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • oby.watel Re: blokada stron internetowych 09.10.09, 16:15
      Blokada czy powolne działanie? Torrent bardzo obciąża łącze. Tym bardziej im
      mniej ściąga. Wykup szybszy dostęp.
      • Gość: mmm Re: blokada stron internetowych IP: 89.171.47.* 09.10.09, 21:27
        niby wolno chodzą, bo włączają się, ale po godzinie, więc można powiedzieć, że w zasadzie są blokowane. nie pierwszy raz używam torrenta do ściągania, wczesniej takich problemów nie było, dlatego pytam. po podłączeniu do kabla strony też są blokowane;/ dlatego myślę, że to kwestia ograniczonej łączności i nie wiem, co z tym fantem zrobić :(
        • oby.watel Re: blokada stron internetowych 09.10.09, 22:14
          Jeśli uważasz, że to nie wina torrenta, to gdy strony zaczyna mulić wyłącz go i
          sprawdź. Miałem identyczne objawy - strony otwierały się tym wolniej im mniej
          torrent ściągał. Praktycznie internet zdychał, gdy się nic nie ściągało.
          • Gość: mufi Re: blokada stron internetowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 22:19
            Ogranicz transfer w kliencie do 80% wydajności łącza (download i upload).
            • gman1 Re: blokada stron internetowych 12.10.09, 14:15
              Za słabe łącze - cóz torrent tez wymaga okreslonych parametrów przepustowości
              sieci. Inaczej tak się dzieje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka