Gość: Gupik IP: *.175.144.161.koba.pl 15.11.09, 11:28 czy to jest dobry sprzęt ??, tylko tak ogólnie, bo mam zamiar rozdzielić neta na komp [ kablem ]i laptopa, [ bezprzewodowo ] Link Zgłoś Obserwuj wątek
qqbek Re: Routery TP Link 15.11.09, 11:35 Gość portalu: Gupik napisał(a): > czy to jest dobry sprzęt ??, tylko tak ogólnie, bo mam zamiar rozdzielić neta n > a komp [ kablem ]i laptopa, [ bezprzewodowo ] Daruj sobie. Kup lepiej jakiegoś Netgear-a lub D-Linka. Jeżeli zależy Tobie na cenie (a podejrzewam, że tak jest, skoro pytasz o TP-Linka) to polecam D-Linka Dl-524. Tani, sprawdzony i w zupełności wystarczający do małej sieci domowej. TP-Linki, asmaxy i edimaxy to jeden i ten sam badziew. Godny polecenia jedynie masochistom. Link Zgłoś
kluchucha Re: Routery TP Link 15.11.09, 13:46 Używałam w pracy TP-linka, nigdy się nań nie skarżyłam, wszystko śmigało bez zarzutu. Fakt, to bardzo tani sprzęt, ale nie wydaje mi się, by rzutowało w jakiś sposób na jego jakości... Co do konkretnego modelu, proponuję skontaktować się ze sklepem Wasserman, a nuż polecą Ci coś jeszcze innego? Link Zgłoś
lajosz3 Re: Routery TP Link 15.11.09, 18:20 TP-Link, to (moim zdaniem) bardzo dobry sprzęt. Użytkuję od 2 lat Router TP-Link TD W8910G. Net (Neostrada) podzielony na 2 kompy. Jeden przez WiFi, drugi po kablu i przez ten czas, ani jednej zwiechy. Takie same routery polecałem znajomym, a właściwie kupiłem je dla nich i u nich (przy tym samym podziale) również zero problemów. Dodam, że ani ja, ani znajomi, w ogóle nie wyłączają tych routerów z sieci (chodzi o prąd). Tak więc wszystkie 4 routery (bo tyle kupiłem) pracują bez przerwy i bezawaryjnie już 2 lata. Oczywiście kupisz co będziesz uważał za stosowne. Link Zgłoś