Dodaj do ulubionych

Zdradliwa partycja

16.02.10, 17:03
Witam.
Mam laptopa Lenovo Y550. Nie dostałem do niego żadnej płyty z systemem. Zamiast tego była tam ukryta partycja i aplikacja OneKey Recovery. Za jej pomocą zrobiłem sobie obraz partycji C oraz 2 rozruchowe płytki dvd (odzyskiwania). Następnie za pomocą GParted usunąłem tą partycję. Miesiąc później otrzymałem pocztą zamówiony wcześniej upgrade windowsa 7. Za jego pomocą sformatowałem partycję C i na czysto zainstalowałem win7 (bez problemu, bez żadnej ingerencji w rejestr - zezwalała na to instrukcja dołączona do płytki z upgradem). Obecnie mam windowsa 7 więc tamte płytki rozruchowe oraz obraz C (z vistą) są mi niepotrzebne.
I pytanie: czy usuwając tą ukrytą partycję z vistą nie utraciłem gwarancji???? A może utraciłem ją tylko na dysk lub usługę ponownego stworzenia ukrytej partycji na moim dysku???? Jak to jest? Na karcie gwarancyjnej nic nie pisze o ingerencji w partycje.
Obserwuj wątek
    • Gość: 802.11n Re: Zdradliwa partycja IP: *.multimo.pl 16.02.10, 17:07
      Gwarancja jest na sprzęt, a nie oprogramowanie.
      • Gość: petroll Re: Zdradliwa partycja IP: *.acanac.net 16.02.10, 17:46
        Pytanie za sto punktow. W czym przeszkadzala ci ta mala partycja i dlaczego nazywasz ja zdradliwa.
        • xenomorph007 Re: Zdradliwa partycja 16.02.10, 21:01
          Po prostu chciałem sobie dysk podzielić po swojemu. Ja tej ukrytej partycji nie
          usunąłem. Po prostu za pomocą GParted sprawiłem że stała się widoczna a
          następnie ją sformatowałem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka