IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 22:40
Witam wszystkich. Mam kilka pytan, ide spac wiec prosze odpowiedzcie mi bo
jak rano wstane to przeczytam. ok. 1 problem to , ze jak wkladam do napedu
pltyke 870MB to mi pokazuje ze plytka ma 702MB. Nie wiem co jest grane?
2 problem to ze nie umie wypalic plytki (S)VCD. Pracuje na Nero. Po kodowaniu
plytka 700MB ma ponad 800MB i nie umiem jej wypalic a zalezalo by mi na tym,
zeby filmy odpalic na DVD. Podobno bey kodowania nie wchoza. Co mam zrobic
czy jakiego programu uzyc zeby to zrobic? bym mogl odpalic film na DVD

Pozdrawiam, mysle ze mi pomozecie
Obserwuj wątek
    • Gość: Obywatel Re: cmc IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 17.02.04, 00:00
      Mogę odpowiedzieć na pytanie pierwsze. Płyty 90 i 100 minut będą się zgłaszać
      jako 80 minut. Bo nie ma - i specyfikacja nie przewiduje - na nich informacji,
      że są dłuższe. Dlatego aby je wypalić należy używać nadpalania (overburning).
      Nie wszystkie nagrywarki potrafią wypalać takie płyty i nie wszystkie napędy
      potrafią je czytać. Dodatkowo na płytach 100 minutowych dublują się adresy,
      więc np. jeśli nagranie audio zaczyna się powyżej 90 minuty nie da się go w
      żaden sposób wybrać - po wybraniu takiego nagrania odtwarzacz przeskoczy do
      pierwszego. Odłuchać to co znajduje się powyżej 90 minuty można tylko słuchając
      ciągiem.
      • Gość: mcm Re: wypalanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 17:43
        ale jezeli ja wkladam plytke 800MB to pisze ze mam 817MB czyli jest ok
        Natomiast gdy wkladam ta plytke 870MB to mi pisze ze mam 702MB. Ale ustawilem
        opcje w Nero na Overeburning i jak wkladam plytke 800MB to wypala ja i jest ok
        A jak chce wypalic plytke 870MB to wtedy pisze mi ze mam wlozyc dysk o wiekszej
        pojemnosci a mam wlozony 870MB a film ma 867MB czyli powinno byc ok a nie jest.
        A z tymi (S)VCD wie ktos cos?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka