Dodaj do ulubionych

Niedostępne Windows Update

IP: *.pol / *.pol-net.com.pl 19.03.04, 19:23
Jak w tytule, nie mogę uruchomić automatycznych aktualizacji. W dzienniku
zdarzeń mam co takiego: "Service control manager, aktualizacje automatyczne,
nie można odnaleźć określonego pliku, kod błędu 7023" Szukałem w bazie
Microsoftu i na Googlach, nie ma nawet takiego sformuowania, czy ktoś z was
spotkał się z czymś takim?
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: Niedostępne Windows Update IP: *.chichen.com.mx / 148.223.217.* 19.03.04, 22:15
      Byc moze twoj firewall blokuje.Jezeli chcesz zachowac jego konfiguracje musisz
      zrezygnowac z automatycznego uaktualniania danych i przejsc na reczne przy
      wylaczeniu firewalla na chwile.
      • Gość: Aleks Re: Niedostępne Windows Update IP: *.norstn01.pa.comcast.net 20.03.04, 03:56
        Moze to Ci pomoze ...
        v4.windowsupdate.microsoft.com/en/default.asp
        • Gość: AmonRa Re: Niedostępne Windows Update IP: *.pol / *.pol-net.com.pl 20.03.04, 07:52
          Sprostowanie - mogę swobodnie uruchomić Windows Update, ale nie mogę włączyć
          automatycznych aktualizacji (prawoklik na Mój Komputer, Właściwości,
          Aktualizacje Automatyczne, pisze, że usługa WU jest niedostępna - próbowałem z
          firewallem i bez niego, za każdym razem to samo, podobnie, jak z aktualizacją
          czasu przez internet - zupełnie odblokowałem NNTP, nawet próbowałem
          aktualizować czas bez firewalla - to samo - błędy, niedostępność usługi itp.
          Być może to jakiś błąd IIS?
          • Gość: piecyk gazowy Re: Niedostępne Windows Update IP: *.pb.bialystok.pl 20.03.04, 08:23
            Używałeś XP-AntiSpy?
            • Gość: AmonRa Re: Niedostępne Windows Update IP: *.pol / *.pol-net.com.pl 20.03.04, 12:17
              Tak, i niestety nie pomogło. Automatyczne aktualizacje jak stały, tak stoją.
              • Gość: piecyk gazowy Re: Niedostępne Windows Update IP: *.visp.energis.pl 20.03.04, 21:45
                Ale Ci zablokowało przed użyciem AntiSpy czy po?

W AntiSpy można to "odkręcić".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka