czatowniczka 20.04.04, 11:02 chcę kupić niedrogo nagrywarkę CD w szczecinie, może doradzicie mi dobre nagrywarki. może być od kogoś lub sklep Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: mgregor Re: jaka marka nagrywarki? IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 20.04.04, 11:15 Ja mam od 2 lat LG 16x i jestem bardzo zadowolony. Jeszcze nie zdarzylo sie zeby uwalila mi jakas plyte. Moge polecic (z tych tanszych): LiteOn albo Samsunga (ma 3 lata gwarancji). Link Zgłoś
Gość: jacek Re: jaka marka nagrywarki? IP: 212.106.179.* 20.04.04, 11:33 Popieram!! Tylko LG, mam 52X32X52 i jest super. Jeszcze nie wywaliło żadnej płyty. Poprzednia nagrywarka mi sie skopciła 2 tyg przed koncem gwarancji (z mojej winy ;-)) a LG dalo nową i 2 lata gwarancji. Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: jaka marka nagrywarki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.04, 11:49 Nie wiem jak teraz, ale kiedyś Samsungowi masowo padały napędy optyczne. Wtedy to były CD-ROM-y. Sam miałem dwa i oba padły. Link Zgłoś
Gość: mgregor Re: jaka marka nagrywarki? IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 20.04.04, 14:41 Tak. Kiedys tak bylo. Teraz to sie podobno zmienilo. No i daja 3 lata gwarancji i wymiane od reki. Link Zgłoś
corgan Re: jaka marka nagrywarki? 20.04.04, 18:32 Naprawdę polecam goraco LG. Nie dość, że tanio, to na dodatek solidnie ! Pzdr Link Zgłoś
Gość: ceti Re: jaka marka nagrywarki? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 20.04.04, 18:38 mialem 3 roznego typu napedy samsunga: cd-rom,nagrywarke i dvd-rom. wszystkie trzy wspominam bardzo zle. odkad "przesiadlem" sie na lite on nie mam powodow do narzekan. obecnie uzywam nagrywarki i dvd-romu ww. firmy. powoli zaczynam rozgladac sie za nagrywarka dvd i raczej tez bedzie to lite on. Link Zgłoś
Gość: bzykbzyk jaka marka nagrywarki? PLEXTOR IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 20.04.04, 18:45 Moze byc kazdej marki ... jezeli jest na niej napisane PLEXTOR! ;-))) PLEXTOR model PX 708A (DVD 8X +/_ RW) albo szybsza PX 712A (DVD 12X +/_ RW) (Dual format), CDRW: PLEXTOR PREMIUM PX524852 albo PX522452 Druga marka tansza jest Lite-On 4X DVD Duel mozna kupic za $ 40.00 !!!! Nagrywarka MUSI miec Buffer od 2 MB to 8MB i miec zabezpieczenie aby nie wypalala "coasters" (BurnProof). Link Zgłoś
Gość: mgregor Re: jaka marka nagrywarki? PLEXTOR IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 20.04.04, 20:15 Plextor to drogie nagrywarki. A jesli nie zauwazyles kolezanka chciala kupic TANIĄ nagrywarke... Link Zgłoś
Gość: bzykbzyk Re: jaka marka nagrywarki? PLEXTOR IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 21.04.04, 03:16 mgregor napisał(a): > Plextor to drogie nagrywarki. A jesli nie zauwazyles kolezanka chciala kupic > TANIĄ nagrywarke... Plextor to dobra nagrywarki. Tania to Lite-On. Program z nagrywarka sie bardzo liczy! Albo kupisz go z nagrywarka albo placisz ekstra. Niektore nagrywarki nie dzialaja na wszystkich formatach. po za tym nie wszystkie nagrywarki dzialaja, placisz za nagrywarke albo za zepsute dyski (coasters). Link Zgłoś
Gość: mgregor Re: jaka marka nagrywarki? PLEXTOR IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 21.04.04, 10:12 Gość portalu bzykbzyk napisał: > Plextor to dobra nagrywarki. Tania to Lite-On LiteOn to tez dobra nagrywarka. I na dodatek tania. > Program z nagrywarka sie bardzo liczy! Do LG i LiteOn'a dodaja NERO. To zly program? > Albo kupisz go z nagrywarka albo placisz ekstra. W internecie mozna znalezc darmowe programy do nagrywania. WinXP ma wbudowana obsluge nagrywania. > Niektore nagrywarki nie dzialaja na wszystkich formatach. Chyba pomylilo Ci sie z DVD > po za tym nie wszystkie nagrywarki dzialaja, placisz za nagrywarke albo za > zepsute dyski (coasters). W domu mam od 2 lat LG. Przez ten czas nie zepsula nawet jednej plyty. W pracy tez mam LG i tez nie zepsula. Spora czesc moich znajomych posiada LG i tez jakos nie psuja im plyt. To chyba cos znaczy... Link Zgłoś
Gość: lelekkozodój Re: jaka marka nagrywarki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.04, 19:16 Whirlpool Link Zgłoś
yasny Re: jaka marka nagrywarki? 20.04.04, 19:44 Proponuje LiteOn Samsunga ani LG bym nie kupil (nawet z piecioletnia gwarancja) Link Zgłoś
Gość: papa Re: jaka marka nagrywarki? IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 20.04.04, 20:04 Stanowczo odradzam kupno od kogoś. Jak ktoś chce sprzedać takie urządzenie to znaczy, że z urządzeniem jest coś nie tak. Takie urządzenie musi być na pewno NOWE na GWARANCJI najlepiej DŁUGOLETNIEJ. Podejrzana jest też cena nadmiernie niska. Link Zgłoś
czatowniczka Dzięki za rady 20.04.04, 22:10 niespodziewałam się tak dużo odpowiedzi..... jeszce raz dziękuję też mam obawy co do kupna od kogoś..... Link Zgłoś
Gość: kk Ponad połowa sprzedawanych nagrywarek to były LG IP: 5.5.* / 80.58.51.* 21.04.04, 02:23 znaczy CDR/CDRW Link Zgłoś