Dodaj do ulubionych

jaka marka nagrywarki?

20.04.04, 11:02
chcę kupić niedrogo nagrywarkę CD w szczecinie, może doradzicie mi dobre
nagrywarki.
może być od kogoś lub sklep
Obserwuj wątek
    • Gość: mgregor Re: jaka marka nagrywarki? IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 20.04.04, 11:15
      Ja mam od 2 lat LG 16x i jestem bardzo zadowolony. Jeszcze nie zdarzylo sie zeby uwalila mi jakas plyte. Moge polecic (z tych tanszych): LiteOn albo Samsunga (ma 3 lata gwarancji).
      • Gość: jacek Re: jaka marka nagrywarki? IP: 212.106.179.* 20.04.04, 11:33
        Popieram!! Tylko LG, mam 52X32X52 i jest super. Jeszcze nie wywaliło żadnej płyty.
        Poprzednia nagrywarka mi sie skopciła 2 tyg przed koncem gwarancji (z mojej winy
        ;-)) a LG dalo nową i 2 lata gwarancji.
      • Gość: piecyk gazowy Re: jaka marka nagrywarki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.04, 11:49
        Nie wiem jak teraz, ale kiedyś Samsungowi masowo padały napędy optyczne. Wtedy
        to były CD-ROM-y. Sam miałem dwa i oba padły.
        • Gość: mgregor Re: jaka marka nagrywarki? IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 20.04.04, 14:41
          Tak. Kiedys tak bylo. Teraz to sie podobno zmienilo. No i daja 3 lata gwarancji i wymiane od reki.
    • corgan Re: jaka marka nagrywarki? 20.04.04, 18:32
      Naprawdę polecam goraco LG. Nie dość, że tanio, to na dodatek solidnie ! Pzdr
      • Gość: ceti Re: jaka marka nagrywarki? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 20.04.04, 18:38
        mialem 3 roznego typu napedy samsunga: cd-rom,nagrywarke i dvd-rom. wszystkie trzy wspominam bardzo zle. odkad "przesiadlem" sie na lite on nie mam powodow do narzekan. obecnie uzywam nagrywarki i dvd-romu ww. firmy. powoli zaczynam rozgladac sie za nagrywarka dvd i raczej tez bedzie to lite on.
    • Gość: bzykbzyk jaka marka nagrywarki? PLEXTOR IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 20.04.04, 18:45
      Moze byc kazdej marki ... jezeli jest na niej napisane PLEXTOR! ;-)))

PLEXTOR model PX 708A (DVD 8X +/_ RW) albo szybsza PX 712A (DVD 12X +/_
      RW) (Dual format),

CDRW: PLEXTOR PREMIUM PX524852 albo PX522452

Druga marka tansza jest Lite-On 4X DVD Duel mozna kupic za
      $ 40.00 !!!!

Nagrywarka MUSI miec Buffer od 2 MB to 8MB i miec zabezpieczenie aby
      nie wypalala "coasters" (BurnProof).

• Gość: mgregor Re: jaka marka nagrywarki? PLEXTOR IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 20.04.04, 20:15
        Plextor to drogie nagrywarki. A jesli nie zauwazyles kolezanka chciala kupic TANIĄ nagrywarke...
        • Gość: bzykbzyk Re: jaka marka nagrywarki? PLEXTOR IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 21.04.04, 03:16
          mgregor napisał(a):

> Plextor to drogie nagrywarki. A jesli nie zauwazyles kolezanka chciala kupic
          > TANIĄ nagrywarke...

Plextor to dobra nagrywarki. Tania to Lite-On.

Program z nagrywarka sie bardzo liczy!
          Albo kupisz go z nagrywarka albo placisz ekstra.

Niektore nagrywarki nie dzialaja na wszystkich formatach.

po za tym nie wszystkie nagrywarki dzialaja, placisz za nagrywarke albo za
          zepsute dyski (coasters).
          • Gość: mgregor Re: jaka marka nagrywarki? PLEXTOR IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 21.04.04, 10:12
            Gość portalu bzykbzyk napisał:

> Plextor to dobra nagrywarki. Tania to Lite-On
            LiteOn to tez dobra nagrywarka. I na dodatek tania.

> Program z nagrywarka sie bardzo liczy!
            Do LG i LiteOn'a dodaja NERO. To zly program?

> Albo kupisz go z nagrywarka albo placisz ekstra.
            W internecie mozna znalezc darmowe programy do nagrywania.
            WinXP ma wbudowana obsluge nagrywania.

> Niektore nagrywarki nie dzialaja na wszystkich formatach.
            Chyba pomylilo Ci sie z DVD

> po za tym nie wszystkie nagrywarki dzialaja, placisz za nagrywarke albo za
            > zepsute dyski (coasters).
            W domu mam od 2 lat LG. Przez ten czas nie zepsula nawet jednej plyty. W pracy tez mam LG i tez nie zepsula. Spora czesc moich znajomych posiada LG i tez jakos nie psuja im plyt. To chyba cos znaczy...
    • Gość: lelekkozodój Re: jaka marka nagrywarki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.04, 19:16
      Whirlpool
    • yasny Re: jaka marka nagrywarki? 20.04.04, 19:44
      Proponuje LiteOn
      Samsunga ani LG bym nie kupil (nawet z piecioletnia gwarancja)
    • Gość: papa Re: jaka marka nagrywarki? IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 20.04.04, 20:04
      Stanowczo odradzam kupno od kogoś. Jak ktoś chce sprzedać takie urządzenie to
      znaczy, że z urządzeniem jest coś nie tak. Takie urządzenie musi być na pewno
      NOWE na GWARANCJI najlepiej DŁUGOLETNIEJ. Podejrzana jest też cena nadmiernie
      niska.
      • czatowniczka Dzięki za rady 20.04.04, 22:10
        niespodziewałam się tak dużo odpowiedzi..... jeszce raz dziękuję
        też mam obawy co do kupna od kogoś.....
    • Gość: kk Ponad połowa sprzedawanych nagrywarek to były LG IP: 5.5.* / 80.58.51.* 21.04.04, 02:23
      znaczy CDR/CDRW
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka