Dodaj do ulubionych

Niebieski ekran

IP: *.77.classcom.pl 26.03.11, 19:33
Pomóżcie prosze, może ktoś wie co mam zepsute w moim laptopie. Samsung R510, Vista, blue screen pojawia sie czasem raz dziennie, czasem co drugi dzień. Prosze o pomoc.
img853.imageshack.us/i/sdc11808.jpg/
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: Niebieski ekran IP: 89.72.249.* 26.03.11, 19:40
      szymichowski.eu/artykuly/analizowanie-bluescreen-za-pomoca-plikow-minidump/
      • Gość: Ania Re: Niebieski ekran IP: *.77.classcom.pl 27.03.11, 11:10
        Zrobiłam wszystko zgodnie z instrukcją, jako admin, nie ma innej możliwości, a program mi mówi, że nie mam odpowiednich uprawnień, próbowałam znależć kody błedów ze zdjęcia ekranu, ale nie wszystkie są, albo opis jest taki, że nic z tego niewiem. Może być przyczyną to, że ostatnio był instalowany najnowszy avast po wyrzuceniu Aviry?
        • Gość: slawek_62 Re: Niebieski ekran IP: *.klaudyny.waw.pl.174.23.193.in-addr.arpa 27.03.11, 12:58
          Mimo iż to Twój komputer, konto na które się logujesz jest kontem z ograniczeniami.
          WhoCrashed 3.00
          www.sciagnij.pl/programy/p/Windows-Narzedzia-Optymalizacja-WhoCrashed/6105
          Po instalacji prawy myszy na ikonie > Uruchom jako administrator.
          Do poczytania.
          support.microsoft.com/kb/930261
          www.geekswhoknow.com/articles/stop-0x0000000A-0x000000A-irql_not_less_or_equal.htm
          Nie zawadzi sprawdzić dysk : HD Tune, Victoria 4.46 i pamięć Memtest86+ z bootowalnej płyty(Hiren, UBCD, linuxy liveCD)
    • Gość: . Re: Niebieski ekran IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.11, 12:45
      Programy antywirusowe instalują sterowniki i mogą powodować tego typu problemy.
      Odszukaj folder minidump lub naciśnij klawisz z logo Windows + R i do okienka Uruchamianie wklej to:
      %windir%\minidump
      Jeżeli będą tam jakieś pliki .dmp to utwórz folder skompresowany i wyślij na jakiś serwer:
      windows.microsoft.com/pl-PL/windows-vista/Compress-and-uncompress-files-zip-files
      www.speedyshare.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka