artsg 07.05.04, 01:14 Z dnia na dzień przestało działać USB. W menadżerze urządzeń wszystko jest OK. Co robić ? Krzysztof Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: papa Re: Problem z USB IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 07.05.04, 01:49 Cokolwiek gdziekolwiek zapiętego nie działa? Link Zgłoś
artsg Re: Problem z USB 07.05.04, 02:03 Gniazda USB urzywam do aparatu cyfrowego. Aparat i kabele są sprawne bo sprawdzałem na innym komputerze. Krzysztof Link Zgłoś
Gość: papa Re: Problem z USB IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 07.05.04, 02:23 Gdziekolwiek, miałem na myśli inne gniazdo USB. Ale czy inne urządzenie USB (najlepiej typu: klawiatura, myszka) też nie działa? Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Problem z USB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.04, 07:57 Jaki system? Link Zgłoś
Gość: JP Re: Problem z USB IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 07.05.04, 08:33 Zaloze sie ze to Windows 98 i problem z enumeracja USB. Link Zgłoś
artsg Re: Problem z USB 08.05.04, 23:50 Dziękuję za zainteresowanie tematem. Na płycie są dwa gniazda, żadne nie działa. Innych sprętów oprócz aparatu nie podłączałem do USB, bo te podłączone są do odpowiednich gniazd (gniazdo drukarki, klawiatury itd.) System win 98 SE. Komputer (chyba już zabytek) AMD K6/2 /350Khz, płyta VIA Apollo MVP3 Chipset. Pozdrawiam Krzysztof Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Problem z USB IP: *.visp.energis.pl 09.05.04, 00:01 Ja bym zrobił tak: sprawdź czy w BIOS USB jest włączone. W menedżerze urządzeń USUŃ USB i wszystko co z nim związane, zrestartuj system i ew. zainstaluj jeszcze raz sterowniki chipsetu. Link Zgłoś
artsg Re: Problem z USB 09.05.04, 00:16 Dzięki za szybką odpowiedź. Te czynności które proponujesz już robiłem i to chyba ze trzy razy. A może po prostu padła płyta, czy można to jakoś sprawdzić?. Zastanawiałem się także nad kupnem karty PCI z gniazdkami USB, ale nie wiem czy to się opłaca, i będzie działało prawidłowo. Pozdrawiam Krzysztof Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Problem z USB IP: *.visp.energis.pl 09.05.04, 00:19 Spróbuj jeszcze usunąć z menedżera w trybie awaryjnym. Możliwe że padł kontroler na płycie, ale jak to sprawdzić nie mam pojęcia. Ale skoro sterowniki się instalują, to może być jakiś problem z systemem. Jaki - nie mam pojęcia. Jeśli tak jest, pomogłaby jedynie ponowna instalacja systemu. Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Problem z USB IP: *.visp.energis.pl 09.05.04, 00:20 Kontroler na karcie PCI? Nie widzę przeciwwskazań. A czy to się opłaca - trudno powiedzieć. :-) Link Zgłoś