Gość: biszop IP: *.grajewo.net 24.05.04, 19:27 Jak można uruchomić usługę posłaniec? W jaki sposób dzięki niej można wysłać wiadomość do innych użytkowników sieci? Link Zgłoś Obserwuj wątek
jolajola1 Re: Posłaniec 24.05.04, 20:44 ja to bym chciała wiedziec, jak ją usunac, bo mi co kilka dni przychodza wieści posłańcowe, a ja ich nie chce w dodatku ja tego niewłączałam, samo się zrobiło Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Posłaniec IP: *.visp.energis.pl 24.05.04, 20:54 Panel sterowania -> Narzędzia administracyjne -> Usługi -> Posłaniec (dwuklik) -> Typ uruchomienia: Wyłączony. -> OK. Link Zgłoś
Gość: biszop Re: Posłaniec IP: *.grajewo.net 25.05.04, 00:34 ale jak wysłać jakąś wiadomość przy pomocy posłańca? Link Zgłoś
broch Re: Posłaniec 25.05.04, 01:59 start -> Run -> cmd w oknie wpisz: net send <komputer_name> "<wiadomosc>" jesli koniecznie musi bc interfejs graficzny, to zainstaluj winpopup albo cos podobnego (w google szukaj LAN messenger). Generalnie, w sieci LAN grozi spamem. Link Zgłoś
Gość: biszop Re: Posłaniec IP: *.grajewo.net 26.05.04, 01:55 a czy można wysłać za pomocą połańca wiadomość do całej sieci lub do jednej z grup sieciowych? Link Zgłoś