Gość: Emilia IP: *.aster.pl 05.10.11, 16:18 Zastanawiam się nad założeniem internetu oraz telewizji cyfrowej z oferty Vectry. Czy warto? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Rmk Re: Czy warto-Vectra? IP: *.warszawa.mm.pl 06.10.11, 11:30 Oczywiście... nie wiem. Podałeś tyle szczegółów oferty i warunki jakie masz teraz i jakie Ci proponują, że trudno to ogarnąć wszystko bez flaszki. :) Link Zgłoś
Gość: Rmk alegafa IP: *.warszawa.mm.pl 06.10.11, 11:31 Alegafa, jesteś Emilia, więc sorki że zrównałem Cię z chłopakami. Link Zgłoś
Gość: mixer Re: Czy warto-Vectra? IP: *.icpnet.pl 06.10.11, 13:15 No nie - bo padnę. Pozwól Emilko że zgadnę jaki jest kolor twoich włosów. Oczywiście blond... Link Zgłoś
Gość: Emilia Czy warto-Vectra? IP: *.aster.pl 06.10.11, 19:44 Witaj, RmK-nie ma sprawy z tą pomyłką. Nie rozpisywałam się tak za bardzo, bo wcześniej już podjęłam ten wątek (w sumie 1 osoba tylko odpowiedziała) i uznałam, że może za bardzo się wtedy rozpisałam. Sprawa wygląda tak: Mam telewizję w Cyfrze + oraz internet szybkość 10 m/s. W obu przypadkach kończy mi się umowa. Płacę 89 zł za internet oraz 30 zł za telewizję (jeszcze w promocji). Zastanawiam się nad ofertą Vectry 69,90 zł/miesiąc za telewizję oraz internet. Ale nie wiem wiele o tej firmie. Z internetem do tej pory nie miałam żadnych problemów, w sumie z TV też. Nie chcę popełnić błędu i skusić się na tańszą ofertę, która będzie, kolokwialnie mówiąc "nawalać". Czy można zaufać Vectrze? Może macie znajomych, którzy korzystają z ich usług? Bo naprawdę nie wiem, co zrobić-czy się decydować. Link Zgłoś
Gość: Rmk Re: Czy warto-Vectra? IP: *.warszawa.mm.pl 06.10.11, 20:59 Vectra to raczej znana jest z tego ostatnio, że przejmuje (lub już przejęła) firmę Aster. Czy jest solidna? nie wiem, nie miałem z tą firmą do czynienia, miałem natomiast z Aster i Multimedia (co widać w moim ID) Cena wydaje mi się sensowna, jeśli masz do tego mieć pakiet kanałów telewizji cyfrowej i odpowiednio szybki net, to chyba warto. Ja płacę ok. 110 zet w MM za 3-pack, net-telefon-DTV z około 80 kanałami analogowymi i ~30 cyfrowymi (dekoder bez nagrywarki, tu opcja płatna której nie przyjąłem). W pakiecie telefonicznym mam 20 minut na komórki i 200 na stacjonarne. Net 2Mb/s w dzień, w nocy szybszy. Link Zgłoś
Gość: KtoH Re: Czy warto-Vectra? IP: *.swiecie.vectranet.pl 07.10.11, 07:10 Witam Wszystkich Ja jestem klientam Vectry od 2 lat i za jakiś czas kończy mi się umowa. Grubo się zastanawiam czay zostać u nich czy zmienić firmę. Tylko nie bardzo jest na kogo. Telewizja: Narazie analogowa, ale podobno na dniach ma być odpalona cyfrowa. Jeśli chodzi o analogową (bo tą miałem do tej pory i o tym mogę coś powiedzieć) u mnie obraz ideał i to na każdym kanale. słyszę często głosy, że słaby obraz ktoś ma, ale u mnie jest ideał (możę dlatego, że blisko mieszkam). Denerwuje mnie, że mimo posiadania telewizora z tunerem DVB-C nie będę mugł tego wykorzystać. Vectra ma swoje dekodery i w momęcie uruchomienia cyfrówki trzeba zagracać mieszkanie ich dekoderami. Dzwoniłęm do nich z tym pytaniem, ale w odpowiedzi usłyszałem, że modułu CAM nie udostępnią. Konkurencja z chełmna czy z grudziądza nie robi z tym najmniejszego problemu. Z kolei zmiana na TV "N" też zmusi do dekodera i dodatkowo do instalacji czaszy na balkonie. Internet: I tu jest tragedia!!! A jeśli ktoś lubi pograć online to już w ogóle koszmar. Trzeba się przyzwyczaić, że najniższe pingi jakie można dostać to około 300ms standardowo utrzymują się na poziomie 500-600 ms. Prędkości łącza też nie zachwycają. Jeszcze do niedawna wyło w tym temacie tragicznie, ale coś zmieniali/naprawiali i teraz jest lepiej. W tym czerwcu miałem dwa takie dziwne przypadki że np. przez jeden weekend, gdzie powinna się itrzymywać prędkość na poziomie 8MB z trudem wyciągał 1,3MB i taki stan rzeczy utrzymywał się przez cały weekend. Jeszcze jedna sprawa, która mnie na maksa wq**** to fakt, że oferta ze strony internetowej vectra.pl i oferta świeckiego operatora nie pokrywają się!!! Oczywiście różnice są na naszą niekorzyść. Kontakt z serwisem (przez strone internetową z działem technicznym gdzieś z Trójmiasta) oczywiście nie pozostaje bez odpowiedzi. Odpowiedź owszem przychodzi, ale po miesiącu i zawsze o takiej samej treści cokolwiek im tam napisać. Treść poniżej: "Witam serd[b]ecznie Dziękuje za kontakt z działem pomocy technicznej. Przepraszamy za długi czas oczekiwania na odpowiedz zwrotną. Czy problem w d[/b]alszym ciągu występuje?" I pod tym podpis odpisującego. Niczego więcej nie napiszą!!! Myślę, że wyczerpałem temat. Wszystko powyżej to moje indywidualne odczucia i doświadczenia. W innych mieszkaniach może jest innaczej. Chyba jednak bedzie trzeba u nich zostać żeby nie przepłacać. Zobaczymy. Link Zgłoś
Gość: Emilia Czy warto-Vectra? IP: *.aster.pl 07.10.11, 18:06 Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi :) Muszę podjąć decyzję w ten weekend. Ciężka sprawa. Zachęca mnie bardzo cena, ale jak widzę, są też słabe strony oferty Vectry. Skłaniam się ku zaryzykowaniu i podpisaniu umowy (aż na 2 lata). Nie wiem tylko, czy potem nie będę żałować, bo jak mi będzie wolno chodził internet... A ja nie mam za bardzo cierpliwości akurat w tym przypadku, nawet jak mi się troszkę wolniej strona otwiera to się troszkę denerwuję ;) Dodam, że chcę skorzystać z oferty: Telewizja Cyfrowa Złoty Cyfrowy + Dekoder HD + Internet 16 Mb/s. Opłata wynosi 69,90 zł/miesiąc. Pozdrawiam! Link Zgłoś
Gość: KtoH Re: Czy warto-Vectra? IP: *.swiecie.vectranet.pl 09.10.11, 09:24 Hej:) a mogę wiedzieć skąd masz tą ofertę? bo ja takiej nigdzie nie widziałem. Link Zgłoś
Gość: Emilia Re: Czy warto-Vectra? IP: *.aster.pl 09.10.11, 15:02 Hej :) u mnie w bloku co jakiś czas przedstawiciele handlowi zostawiają swoje ulotki z ofertą. No i tę ofertę mam z takiej ulotki właśnie. Dzwoniłam już do tego Pana-teraz mam się tylko zdecydować albo nie. Nie wiem, czy tu można podawać dane osobowe/telefon tego Pana. Ps. Może to ważne-mieszkam w Warszawie. Link Zgłoś