Dodaj do ulubionych

TV - monitor PILNE

IP: *.183.158.237.dsl.dynamic.t-mobile.pl 24.12.11, 11:59
Wczoraj kupiłam TV HD Full Panasonic i podłączyłam kablem VGA z PCetem i ...obraz jest kiepski - nie dość że rozmazany to krawędzie są obcięte na TV.Poradźcie jak poprawnie skonfigurować - mam windowsa Xp!
Obserwuj wątek
    • Gość: as Re: TV - monitor PILNE IP: *.dynamic.chello.pl 24.12.11, 12:14
      co?
      przeczytać instrukcję obsługi TV ?
    • Gość: lajosz Re: TV - monitor PILNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.11, 13:25
      Ustawić rozdzielczość natywną na PC.
      Natywna rozdzielczość, to maksymalna rozdzielczość TV/Monitora, a więc skoro masz Full HD, to będzie to 1920 × 1080.
      Nie wiem, czy karta graficzna w Twoim PC obsłuży taka rozdzielczość.
      Jeśli tak, to będziesz miała obraz na całym ekranie i do tego nie powinien być rozmazany.
      Jeśli nie, to albo obraz będzie (jak piszesz) obcięty, albo na całym ekranie, ale rozmazany jeszcze bardziej.
      Dodatkowo dobrze jest podłączyć PC do TV nie kablem (jak piszesz) VGA (a poprawnie zwanym D-SUB) bo wtedy masz sygnał analogowy, tylko kablem HDMI lub DVI (sygnał cyfrowy, a więc bez zakłóceń) jeśli oczywiście TV jak i karta graficzna posiadają takie wejścia/wyjścia.

Poniżej zdjęcie ze złączami
      www.orpheuscomputing.com/images5/Diamond-2400PRO512PE-connectors.jpg
      Reasumując.
      Jeśli karta nie obsługuje rozdziałki Full HD + brak wyjścia cyfrowego, to obraz (moim zdaniem) lepszy nie będzie.
    • Gość: he Re: TV - monitor PILNE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.11, 13:33
      Gość portalu: Gosia napisał(a):

> Wczoraj kupiłam TV HD Full Panasonic i podłączyłam kablem VGA z PCetem i ...obr
      > az jest kiepski - nie dość że rozmazany to krawędzie są obcięte na TV.Poradźcie
      > jak poprawnie skonfigurować - mam windowsa Xp!

Możnaby to tak przetłumaczyć:
      ojej! kupiłam nowe ferrari ale koła od kombajnu który mam w stodole do niego nie pasują!
      • Gość: lajosz Re: TV - monitor PILNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.11, 13:41
        Jakie to szczęście, że mamy Ciebie.

Twoja porada dla autorki tematu jest niezwykle mądra, merytoryczna, wyczerpująca temat, kulturalna i oczywiście pomocna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka