cyberdemocracy
06.02.12, 17:51
Wysłane to rozesłane w wielu miejscach. Proszę o wklejanie tego tekstu gdzie tylko możecie, aby znajomi wasi zrozumieli że to co się dzieje w mediach to jest manipulacja! Zapominając o przeszłości, podziałach politycznych założyliśmy nową stronę na FB ---> Cyberdemokracja
Ten apel jest odpowiedzią dla Naszych Polityków na temat wolności internetu i wielkiej manipulacji w mediach a teraz i w internecie.
Na chwilę obecną powiedzmy że mam na imię Paweł i w pewnym sensie nie chcę być już Anonimowy! Pracując nad wolnością w sieci przez wiele lat spotykałem się z dużym oporem „władzy”, „polityków”, „dziennikarzy” a czasem i was – internautów. Krąg ludzi z którymi współpracowaliśmy nad rozwiązaniami dla Polski jest naprawdę bardzo duży. Ludzie chcą się jednoczyć!chcą pomagać! chcą wpólnie tworzyć politykę! Każdy z nas ma Swoją wizję! Każde nasze/moje spotkanie dotyczy spraw bardzo ważnych dla kraju a czasem poprostu ważnych dla jednostki. Każda akcja w kraju (a czasem i za granicą) jest przez nas analizowana i często „dobre dusze” z poszczególnych miast wspierają małe „ruchy” lokalne.
W mediach pojawili się „anonimomwi”. Dlaczego z wami chcą się spotykać dziennikarze? Dlaczego to Wy jesteście teraz na ustach całej polski? „Bojówki’ internetowe! Odcinacie się od głownego nurtu! Zostaliście zmanipulowani sami przez siebie! Wciągneliście się w grę a nie wiecie o co tak naprawdę walczycie! A często chcecie za to jeszcze pieniądze!
Internauci! Nie o to walczyliście! To o czym piszą pewne „tygodniki” to jest kolejny WAŁ medialny bo już inaczej tego nazwać nie można!
Byłem Anonimowy przez wiele lat ale nigdy nie spotkałem się z tak dużą manipulacją ze strony rządu, polityków i części mediów. To co robicie zniszczy i wypali nasze „społeczeństwo” internetowe! Każdy z was chce być ojcem rewolucji, a brakuje wam wiedzy i zdecydowania!
To My! Obywatele Polski ale i Świata chcemy prawdziwej debaty!
Chcemy dać wam do zrozumienia że ACTA to coś zupełnie innego niż ochrona praw autorskich!