Dodaj do ulubionych

połączenie

IP: *.thenetworkfactory.nl 29.06.12, 13:52
Witam
Na poczatku zaznaczam ze za bardzo sie na tym ni znam. Jestem w Holandii, przez pare dni miałem normalne połączenie do internetu (zwykły kabel do lap). Pare dni temu cos jednak zminili i kobieta mowi ze musze cos zrestartować i pokazała mi takie coś jak na załączonym obrazku. Mam gdzies wpisac te IP ktore tam są czy co zrobic zeby ten internet sie w koncu pojawił?
i49.tinypic.com/29kzyuf.jpg
Obserwuj wątek
    • Gość: az Re: połączenie IP: *.4.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 29.06.12, 16:28
      Jak chcesz uzyskać wyczerpującą odpowiedź to musisz napisać nieco więcej. Np. jaki masz system w komputerze.
      Te dane, które załączyłeś w linku wpisuje się w właściwości karty sieciowej. W win7 będzie tu:
      Sieć (dostęp do internetu - ikonka koło zegara) > Otwórz centrum sieci i udostępnienia > Zmień ustawienia karty sieciowej.
      Prawym przyciskiem myszy na Właściwości > wybierz protokół internetowy w wer.4 > Przycisk właściwości i dalej już wszystko powinno być jasne.
      • Gość: Greg Re: połączenie IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.06.12, 07:58
        Ale autor miał te dane z DHCP - może chodzi tylko o restart modemu (jeśli dostawcą jest jakiś ADSL lub kablówka)? Faktycznie trochę mało szczegółów.
        Autorze! Co masz podłączone na kablu od dostawcy internetu (poczynając od granicy twojego lokalu/mieszkania)? Jest tam może taka "skrzyneczka ze światełkami", do której podłączone są co najmniej dwa różne kable i zasilanie?
        • Gość: Loco Re: połączenie IP: *.thenetworkfactory.nl 02.07.12, 11:18
          Mam windows vista... W mieszkaniu jest tylko kabel który idzie z dołu, nie mam pojęcia czy jest tam jakis router czy cos innego :/
      • Gość: Loco Re: połączenie IP: *.thenetworkfactory.nl 02.07.12, 11:33
        Aa i wpisałem to wszystko w protokole wer. 4 i nic to ni zmienia :/
    • wariant_b Re: połączenie 02.07.12, 11:57
      Nie bardzo wiem, co kobieta chciała przez ten obrazek powiedzieć po holendersku,
      ale porównaj to, co ci podała w tym co jest na twoim komputerze.
      Czyli Panel sterowania | Połączenia sieciowe i dwuklik na połączenie lokalne.
      W zakładce Obsługa powinien być adres sieciowy zaczynający się od 192.168.1.
      Jeśli nie jest - zakładka Ogóle | Właściwości i protokół internetowy (TCP/IP)
      do ustawienia (zapewne na pobieranie adresu i serwera DNS automatycznie.

• Gość: Loco Re: połączenie IP: *.kpn.net 03.07.12, 12:23
        Załamka... gość odłączyl moj kabel od routera. Problem rozwiązany :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka