Dodaj do ulubionych

jak zrobić aby IE otwierał się odrazu zmaksymalizo

IP: *.icpnet.pl 10.07.04, 23:03
Obserwuj wątek
    • Gość: JP Re: jak zrobić aby IE otwierał się odrazu zmaksym IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 10.07.04, 23:06
      Wystarczy go zamknac zmaksymalizowany.
      • Gość: zigzak Re: jak zrobić aby IE otwierał się odrazu zmaksym IP: *.icpnet.pl 10.07.04, 23:08
        nie, to nie działa...
        • Gość: w++ Re: jak zrobić aby IE otwierał się odrazu zmaksym IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 10.07.04, 23:51
          Utwórz sobie skrót do IE (np. na pulpicie) i we właściwościach skrótu ustaw
          uruchom:zmaksymalizowane.
        • Gość: JP Re: jak zrobić aby IE otwierał się odrazu zmaksym IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 11.07.04, 05:35
          Jak dotad slyszalem tylko o podobnym problemie malego rozmiaru okna tego
          drugiego, ktore otwiera sie np po nacisnieciu jakiegos linku.

Byc moze ta sama metoda mozna naprawic twoj problem.
          A wiec, otworz IE kliknij na symbol kwadratu (maximize) nastepnie otworz na tej
          stronie link w nowym oknie. Teraz zamknij wpierw to glowne pelne okno a
          nastepnie to powstale z linku.
          Teraz sprobuj otworzyc IE.
          Jezeli to nie pomoze nalezy zmienic usawienia group polices dla IE lub zapis w
          rejestrze dot. wielkosci okna. Postaram ci sie podpowiedziec jak to zrobic po
          tym jak zrobisz ta powyzsza probe.
          • Gość: zigzak Re: jak zrobić aby IE otwierał się odrazu zmaksym IP: *.icpnet.pl 11.07.04, 12:06
            tak ustawienie właściwości na zmaksymalizowany działa
            jednak nie działa co do skrótów na pólpicie do stron internetowych
            (mam skrót do forum komputery i inne)
            do tego nie działa
          • Gość: Trin IE - mały rozmiar okna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 12:30
            Ja właśnie mam podobny problem - to pierwsze okno otwiera mi sie
            zmaksymalizowane, natomiast gdy otwieram link w nowym oknie to jest ono bardzo
            małe. Szukałam już wszędzie, w rejestrach również i nadal nie wiem jak to
            zmienić. Może ktoś z Was mi pomoże?

Pozdrawiam.
            • Gość: JP Re: IE - mały rozmiar okna IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 16.07.04, 20:19
              Piszesz ten post 16-tego a wiec 5 dni po tym jak ja pisalem w tym watku jak to
              zrobic aby okno po z linku bylo wieksze.

To jakie okno otworzy sie po kliknieciu na link zalezy od budowy danej strony.
              Jezeli strona zaprojektowana jest tak aby okno z linka bylo nie maksymalne to
              takie bedzie. Ty mozesz jedynie ustalac wielkosc tego okna.
              Windows zapamieta wymiar ostatnio zamknietego okna.
              Nie da sie wiec tego zmienic tzn nie mozna ustawic w IE tak aby okno ktore ma
              sie otwierac niepelne, otwieralo sie pelne. Mozesz jedynie rozszerzyc je na
              caly ekran, poslugujac sie mysza i przeciaganiem. Korzystanie z ikonki
              kwadracika w gornym rogu okna zmieni jedynie ustawienie tego okna na ta sesje.
              • Gość: trin Re: IE - mały rozmiar okna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 21:46
                niestety to nie pomoigło, czy mozesz mi pwoiedziec gdzie to sie mzienia w
                rejestrach?
            • Gość: opa Re: IE - mały rozmiar okna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 21:45
              otwierasz IE i jest maxymalny ekran, potem "przywroc w dol" (prawy gorny rog,
              srodkowy kwadracik) i rozciagasz zminimalizowany na taka wielkosc jak chcesz.
              Nastepnie maxymalizuj i zamykasz IE. POtem wlaczasz go ponownie, powinien byc
              maksymalny , klikasz na lacze ktore Cie interesuje, i ono powinno sie otworzyc
              w takiej wielkosoci na jaka ustawilas poprzednio rozmiar okna.
    • Gość: Alek Re: jak zrobić aby IE otwierał się odrazu zmaksym IP: *.chello.pl 11.07.04, 08:38
      Zrobilem to tak i mam b. dobrze. W otwartym IE otworzyc kolejno: narzedzia,
      opcje internetowe, zaawansowane. Odszukac dzial multimedia i w nim wiersz"
      Wlacz automatyczne dopasowywanie rozmiarow obrazow" Kwadracik przy tym wierszu
      powinien byc czysty.

Pozdrawiam
      • Gość: JP Re: jak zrobić aby IE otwierał się odrazu zmaksym IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 11.07.04, 08:57
        Bardzo ladnie ale to dotyczy wielkosci zdjecia na stronie a nie wielkosci okna
        IE.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka