Dodaj do ulubionych

jaki tablet do przeglądania maili w podróżach?

IP: *.icpnet.pl 23.01.13, 17:12
Przymierzam się do zakupu tabletu.Koniecznie spory ekran .Do przeglądania poczty i surfowania w necie.
Nie będę grała.
Ważne dla mnie aby odbierał wifi w miarę szybko.Oczywiście nie drogi.Czy te w przedziale 200 -300 zł byłyby wystarczające?
Obserwuj wątek
    • wariant_b Re: jaki tablet do przeglądania maili w podróżach 23.01.13, 19:40
      Jeśli spory ekran to 7" 800x480, a w podróży to 3-4 godziny pracy na baterii,
      to te w przedziale 200-300 wystarczą.
      Tylko WiFi w podróży nie zawsze znajdziesz, żeby sprawdzić, czy szybko łączy.
      • galtomone Re: jaki tablet do przeglądania maili w podróżach 11.02.13, 09:10
        7" to sporo?
        Ja mam 11,6" i dopiero na tym sie wygodni8e cos robi...
    • technozdzich Re: jaki tablet do przeglądania maili w podróżach 30.01.13, 10:40
      moim zdaniem szkoda pieniędzy na modele po 200-300 złotych, ponieważ nie mają modemu 3G, więc nie sprawdzisz poczty, w podróży ciężko o dobrze działające WiFi, a dodatkowo jakość wykonania pozostawia wiele do życzenia...
    • wraxa Re: jaki tablet do przeglądania maili w podróżach 01.02.13, 11:31
      Nie koniecznie, bo jeśli w podróży chcesz przeglądać neta to potrzebny byłby modem 3G a te tanie najczęściej go nie mają. Jesli ma być duży ekran i z 3G to mogę polecić Ci model VEDIA X7G 4GB 3G, w komputroniku widziałem za niecałe 500zł, ale ma 7-calowy ekran. Z lepszych ale droższych sprzętów to Lark FreeMe 10.4 3G, ale to już ponad 800zł. Ewentualnie jeśli bez 3G wbudowanego to poszukaj tańszych modeli Lark lub GoClever.
      • jureek Re: jaki tablet do przeglądania maili w podróżach 11.02.13, 16:52
        wraxa napisał(a):

> Nie koniecznie, bo jeśli w podróży chcesz przeglądać neta to potrzebny byłby mo
        > dem 3G a te tanie najczęściej go nie mają.

A wejścia USB mają? Bo jeśli tak, to przecież można by podłączyć zewnętrzny modem lub nawet komórkę jako modem.
        Jura
    • Gość: Martek12 Re: jaki tablet do przeglądania maili w podróżach IP: 87.204.191.* 01.02.13, 12:01
      Temat można rozwinąć dalej. Ja na podróż przymierzam się do tego tabletu Mistral Traveler II, gdzieś go właśnie znalazłem na forum, w końcu to właśnie podróżnik. Oprócz obsługi wifi jest to także tablet z gps i dvb-t, możesz więc używać go jako nawigacji oraz do oglądanie telewizji. Ale 3G nie ma. Jednak jak ktoś chce bardzo 3g, to dokupi zewnętrzny modem za 130zł a nie będzie przepłacał 400zł jak np. nexus 7 z 3g.
    • Gość: marcelina Re: jaki tablet do przeglądania maili w podróżach IP: *.cht-bng-013.adsl.virginmedia.net 01.02.13, 15:46
      iconia acer w500 - mega szybki - idealny w podrozy
    • Gość: Camaro Z28 suppliers expressed on the arrival of B & IP: *.mundivox.com 17.02.13, 18:09
    • Gość: po co przepłacać Re: jaki tablet do przeglądania maili w podróżach IP: *.static.espol.com.pl 22.02.13, 02:10
      Zapomnij o tablecie bo bateria wytrzymuje w nich max 3h a poza tym musisz mieć w pobliżu Wi-fi. Do emaili najlepszy będzie smartfon za 200- 300zł np z dual sim do którego włożysz kartę z internetem Areo.
    • Gość: gonzo Różowy w zielone groszki IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.13, 09:22
    • Gość: ninja Re: jaki tablet do przeglądania maili w podróżach IP: 193.59.74.* 24.04.13, 11:02
      Duży ekran tzn? bo w cenie do 300zł to raczej 7calowe znajdziesz. Ja polecam pocketbook surfpad , o ktorym sie dowiedzialam z recenzji na blogu (wczesniej nie znalam tej firmy w ogole) kupilam go za 280zł i uwazam ,ze jak na tą cene jest zajebisty! fajne ma kolory. Ja tyko w podrozy wlasnie serfuje po necie i filmy oglądam. Ale miałam pecha,bo kupialm go a 2tyg. pozniej sie zaczal konkurs gdzie mozna go wygrac za darmo...
      No, ale moze Tobie sie uda www.blog.czytio.pl/index.php/napisz-recenzje-i-wygraj-tablet-zasady-konkursu-kochamy-czytac/ na tej samej stronie jest też recenzja właśnie
    • Gość: jaro45 VEDIA X7G IP: *.elblag.vectranet.pl 26.08.13, 13:24
      Po 2 dniach reklamacja. Nie działa z Aero2, z SIM z PIN w Plus komunikat o błędzie - SIM bez PIN ok,czas reklamacji ponad 2 tygodnie - brak profesjonalizmu w wykonywaniu reklamacji przez VEDIA (podane na stronie internetowej telefony nieaktualne, na e-mail-e nie odpowiadają),
      bateria trzyma do 2 h z WIFI. OGÓLNIE SZKODA KASY I NERWÓW.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka