Gość: annat IP: *.lublin.mm.pl 19.06.13, 09:06 macie linki do jakiś wiarygodnych rankingów antywirusów? Chcę kupić jakiś dobry do domu, a skoro mam inwestować kasę to chcę żeby był dobry, zależy mi na wykrywalności i na tym żeby nie mulił systemu Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: ? Re: najlepszy antywirus 2013 IP: *.free.aero2.net.pl 19.06.13, 09:26 Najlepszy antywirus to płytka z windowsem pod ręką. (ew. linux...) Link Zgłoś
Gość: aqq Re: najlepszy antywirus 2013 IP: *.dynamic.chello.pl 20.06.13, 08:57 a co? gOOgle nie działa? chyba, że oczekujesz, aż Ci ktoś zacznie zachwalać badziewie, co nie chce mu się sprzedawać ;)) Link Zgłoś
Gość: akodo Microsoft Security Essentials IP: 84.39.164.* 20.06.13, 21:58 Jesli masz oryginalnego Windowsa to masz za darmo od MS - Microsoft Security Essentials nic lepszego do domu nie potrzebujesz, wyrzucone pieniądze. Chyba że masz specyficzne wymagania i lubisz zmieniać 200 ustawień w programie antywirusowym jak się okaże że się gryzie z jakimś softem ;) windows.microsoft.com/pl-pl/windows/security-essentials-download polecam, używam na kompie z przed ponad 4 lat i nigdy nic nie zmulił jak inne AV Link Zgłoś
Gość: krzys Re: najlepszy antywirus 2013 IP: *.204.239.35.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.06.13, 22:08 wlasnie tez poszukuje programu antywirusowego tylko niezawodownego. Link Zgłoś
bulczanka Re: najlepszy antywirus 2013 21.06.13, 15:48 Ja od lat używam darmowego AVG i sobie chwalę. Od czasu do czasu do czasu skanuję sobie kompa profilaktycznie programem Malwarebytes Anti-malware. A z płatnych to dobry i lekki jest podobno Eset Smart. Link Zgłoś
Gość: krzys Re: najlepszy antywirus 2013 IP: *.205.71.113.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.06.13, 19:40 Nie bardzo sie orientuje w programach antywirusowych a chcialem zakupic legalny zeby nie miec problemow bo niedawno kupilem komputer. Link Zgłoś
serenita123 Re: najlepszy antywirus 2013 23.06.13, 07:57 nie ma niezawodnych antyvirów ja w pracy używam EsetSmartSecurity, a w domu Norton 360 oba porównywalne w skuteczności i w cenie, podobnie jak Kaspersky, ale o nim się nie wypowiadam, bo nie używam gdyż wydaje się być droższym no i przyzwyczajenie ;) przy mocy obecnych kompów antyviry są dość lekkie dla systemów i praktycznie niezauważanie je spowalniają. Wybierając któryś radzę brać co najmniej pakiet "Internet Security", a nie tylko samego antywirusa! Poza tym taki Norton oferuje pakiety kilku dodatkowych narzędzi (w pakiecie 360), które przydają się przy okresowej optymalizacji/naprawie systemu kompa. posiadanie antywirusa, nawet najlepszego i najdroższego, nie zwalnia użytkownika z myślenia i ostrożności! Bezmyślne klikanie w każdy podesłany link lub otwieranie każdego pliku albo strony/zakładki to proszenie się o kłopoty z wirusami! Podstawą: czysta, poinstalacyjna kopia zapasowa systemu (tzw. obraz dysku) oraz systematycznie robione kopie zapasowe ważnych dokumentów/plików. No i trzymaj na dysku kodów, haseł i PIN-ów dostępowych do kont internetowych, a zwłaszcza bankowych... choć bywają tacy, co lubią ekstremalnie ryzykowne zabawy :)) Link Zgłoś
serenita123 Re: najlepszy antywirus 2013 23.06.13, 07:59 KUŹWA! serenita123 napisała: > No i trzymaj na dysku kodów, haseł i PIN-ów dostępowych do kont internetowych, miało być NIE TRZYMAJ !!!! Link Zgłoś
Gość: annat Re: najlepszy antywirus 2013 IP: *.lublin.mm.pl 24.06.13, 21:45 dzięki, ciężko w sieci znaleźć wiarygodny ranking bez sponsorów poszczególnych antywirusów, na razie dotarłam do av comparatives, podobno wiarygodny. Jasne że myślenie to podstawa przy pracy bez tego i najlepszy antywirus nie pomoże, mam słabe przejścia z darmowymi antywirusami, straciłam ostatnio sporo danych i wolałabym uniknąć takiej sytuacji... Link Zgłoś
wariant_b Re: najlepszy antywirus 2013 24.06.13, 22:06 Przed utratą danych chroni ich backup lub replikacja, a nie antywirus. Zresztą obecnie niewiele jest wirusów, które prowadzą tego typu destrukcję - szybko byłyby zauważone i zablokowane. I odwrotnie - spora liczba awarii systemu operacyjnego, które mogą być przyczyną straty danych, jest spowodowana uszkodzeniem programu antywirusowego. Jest to jeden z najbardziej awaryjnych elementów oprogramowania komputera. Niestety, wyniki rankingów zwykle obciążone są grzechem pierworodnym - firma testująca skądś musi brać wirusy do testów i w tym celu korzysta zwykle z "zaprzyjaźnionych" twórców oprogramowania antywirusowego lub okazów wyłapanych na terenie, na którym działa. Niemniej lepiej kierować się testami niż reklamami producentów. Wiele zaawansowanych wirusów posiada procedury "unieszkodliwiające" popularne programy antywirusowe. Dlatego niezależnie od monitora antywirusowego warto od czasu do czasu przeprowadzać dodatkowe testy dla sprawdzenia, czy antywirus faktycznie jest skuteczny. Link Zgłoś
Gość: janina Re: najlepszy antywirus 2013 IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.06.13, 13:29 moim zdaniem F-Secure Internet Security Link Zgłoś
bystry_1 Re: najlepszy antywirus 2013 30.06.13, 23:06 Używałem i mnie nie zachwycił tzn strasznie spowalniał mi komputer. Nie mam najnowszego sprzętu więc szukałem programu, który nie będzie dodatkowo spowalniał system. G Data znakomicie wywiązała się z tego zadania. Link Zgłoś
Gość: Tescikor Re: najlepszy antywirus 2013 IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.13, 18:14 No ja mam Trustport Internet Secuirty 2013 i smiga az milo. Nikt mi nie powie , ze to slaby produkt bo na starm WIN XP dziala, ze az milo. Zadna Gdata czy KAspersky , bo to tylko zamulacze i tyle. Spoko bierz go. Fakt, moze malo znany, ale ja tam z nim smigam. Masz stronke, www.trustport.pl Link Zgłoś
Gość: heniek Re: najlepszy antywirus 2013 IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.13, 08:11 ja uważam,że kingsoft antyvirus mam go od roku i nie zawodzi mnie i do tego darmowy po co płacić,jest lepszy niż płatne.a poniżej daję ci link do testu www.youtube.com/watch?v=gZXjfY7IJVo Link Zgłoś
Gość: repulo Re: najlepszy antywirus 2013 IP: *.devs.futuro.pl 31.07.13, 13:07 Wiele przetestowałem, ale pod względem skuteczności i lekkości wymiata F-Secure. Test z paczkami malware przechodzi wzorowo. Świetna ochrona w czasie rzeczywistym, skan na żądanie, prosty i przyjemny dla oka interfejs. Działa w tle, bezproblemowo, nie zawraca głowy niepotrzebnymi powiadomieniami Link Zgłoś
Gość: gość Re: najlepszy antywirus 2013 IP: *.centertel.pl 31.07.13, 14:46 To ja polecę BitDefendera - ale nie 2013 tylko 2014. Jeszcze nie ma polskiej wersji, więc na razie pozostaje pobrać angielską, ale klucz od 2013 działa na nim. Naprawde lekki. O skuteczności to chyba nie muszę pisac. Zresztą nie wiem jak teraz, ale kiedyś Fsecure pracowal na silniku Bitdefendera. Link Zgłoś
Gość: malag Re: najlepszy antywirus 2013 IP: *.devs.futuro.pl 06.08.13, 11:59 zgadza popieram Link Zgłoś
lanser.tv Re: najlepszy antywirus 2013 31.07.13, 14:06 najlepszy antyvirus - to brak antywirusa :)sprawdza sie w kazdym roq Link Zgłoś
terton2 Re: najlepszy antywirus 2013 05.08.13, 21:20 nie mogę się zgodzić, na taką brawurę mogą sobie pozwolić informatycy, choć którego nie zapytam to jakiegoś antywirusa dla bezpieczeństwa ma, przeciętny użytkownik nie uchroni się przed wirusami a sporo może zaryzykować tym bardziej, że malware, wirusy czy phishing mogą bardzo łatwo nas osobiście dotyczyć, ja nie ryzykuję, kupiłem sobie porządnego antywira (g data), sugerując się sporą ilością dobrych opinii ale też poważnymi rankingami czy testami av comparatives Link Zgłoś
Gość: rekus Re: najlepszy antywirus 2013 IP: *.devs.futuro.pl 06.08.13, 11:58 Nie zgodzę się antywirus to konieczność. Ale mało kto wie, że to tylko jeden z trzech głównych elementów bezpieczeństwa obok back-upu i aktualizacji programów. Link Zgłoś
Gość: rafnik Re: najlepszy antywirus 2013 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.13, 15:50 Moim zdaniem najlepszy jest Kaspersky Antivirus. Od lat na nim pracuję i jeszcze nigdy się nie zawiodłem. Link Zgłoś
Gość: annat Re: najlepszy antywirus 2013 IP: *.lublin.mm.pl 08.08.13, 20:39 po wielu przemyśleniach i przetestowaniu kilku kupiłam sobie g data, jak na razie wszystko gra. Bałam się mulenia ale nic z tych rzeczy, ma fajną funkcję autostartu że szybciej startuje system, spoko sprawa bo wcześniej trochę to trwało Link Zgłoś
robak.rawback Re: pare kasperskich do wyboru >? 11.08.13, 15:30 zastanawiam sie nad Kaspersky Internet Security 2013 albo Kaspersky PURE 3.0 www.kaspersky.co.uk/store?redef=1&reseller=DRPPC_BS ma ktos jakies opinie? ogolnie chce mies dobra ochrone ale wole zeby niemusiec z nim nic robic i nie chce zeby wymagal odemnie zadnego ustawiania ustawien. bo jak mi poblokuje rozne strony intenetowe z filmami to nie bede mogla tego poodblokowywac. Link Zgłoś
Gość: petroll Re: najlepszy antywirus 2013 IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.08.13, 04:14 Z tego typu programami jest tak ze nie mozesz go przetestowac. nie masz poprostu ani wiedzy ani mozliwosci. Bo testowanie programow antywirusowych polega na "zakazaniu" komputera "wirusami " ( niech w tym okresleniu mieszcza sie wszystkie "robaki"). Zatem dobry program powinien wylapac wszystkie zagrozenia a nie sa to tylko wirusy. Nie masz zadnych szans stwierdzic czy tak rzeczywiscie jest. W dzisiejszym swiecie wszystkie tego typu programy sa dobre. Kaspersky jest dobry ale w pewnych okolicznosciach wymaga recznej interwencji ( np.stalego pozwolenia na laczenie sie ze strona ktora mu sie nie podoba i ktora zablokuje, albo nie pozwoli na process choc jest on nieszkodliwy albo usunie cos i trzeba wiedziec jak to przywrocic. Mysle ze powinnasna poczatek sciagnac 30 dni trial i kaspersky 14 ( 2014) , po 30 dniach sprobuj 2013 a po kolejnych 30 Pure 3.0 Pobawisz sie nauczysz i ocenisz. Link Zgłoś
parsifal-s Re: najlepszy antywirus 2013 19.08.13, 17:34 mam g data 2014, miałem wcześniejszą wersję, odpowiada mi. Jest lekki a przy tym ma bardzo dużą wykrywalność, łatwo go skonfigurować do własnych potrzeb no i dużo nie kosztuje Link Zgłoś
renia79_5 Re: najlepszy antywirus 2013 26.08.13, 11:52 też mam, zdecydowałam się bo szukałam czegoś z dobrą kontrolą rodzicielską, warto było kupić ale przyznam że dosyć długo szukałam dobrego antywirusa, dopiero przetestowaniu darmowej wersji się zdecydowałam Link Zgłoś
Gość: Rota Re: najlepszy antywirus 2013 IP: *.devs.futuro.pl 26.08.13, 10:27 Ja używam F-secure i muszę powiedzieć, że komp mi wcale nie zamula mimo iż mam poodpalane programy graficzne, neta itp. Co prawda jest płatny, ale za to mam gwarancję ochrony i nie muszę użerać się z wolno działającym sprzętem, co w mojej pracy jest priorytetem. Więc szczerze go polecam. Jeśli chodzi o ranking to ostatnio wyszedł ranking AV Comparatives, ale brali pod uwagę głównie ochronę przed phishingiem i w dodatku zestawili wersje 2013 z 2014, więc trzeba na to patrzeć z przymrużeniem oka... Link Zgłoś
martinni7 Re: najlepszy antywirus 2013 05.09.13, 13:02 Link do rankingu niemam, ale bardzo dobre doświadczenie mam z antywirusem Avira. Jest darmowy i ma chyba najlepsze usługi. Link Zgłoś
misodo_11 Re: najlepszy antywirus 2013 09.09.13, 20:43 zajrzyj sobie do testów AV Comparatives praktycznie co miesiąc testują darmowe i komercyjne AV, dobrze ostatnio wypadł GDATA i Kaspersky Link Zgłoś
kalina11113 Re: najlepszy antywirus 2013 11.09.13, 13:44 Ja polecam Avast i Kaspersy, u mnie sprawdziły się bez zarzutu, chociaż ostatnio słyszałam, że Avast wcale nie jest taki dobry. Link Zgłoś
milosz.zadrozny Re: najlepszy antywirus 2013 11.09.13, 15:58 Jak dla mnie cały czas Avast za free i daje radę Link Zgłoś
Gość: gość Re: najlepszy antywirus 2013 IP: *.dynamic.mm.pl 11.09.13, 16:29 Pewnie, że daje radę - lepszy taki niż żaden. Ale po jakichś 2-3 miesiącach używania na wszelki wypadek przeskanuj komputer jakimś skanerem online albo płytką bootowalną (też za darmo). Zależy jak używasz komputera, na jakie strony wchodzisz itp. ale może się zdarzyć, że potem nie będziesz już taki pewien, że daje radę. Miałem okazję jakiś czas temu instalować komercyjny antywirus na komputerze gdzie był Avast Free i skanowanie wykazało sporo syfu - nie tylko ciastka, ale też działające trojany. Może to był akurat specyficzny przypadek, ale lepiej dmuchaj na zimne. Z bezpłatnych miałem dobre doświadczenia z Avirą, ale to było dość dawno i nie wiem jak jest teraz. Link Zgłoś
djangoo3 Re: najlepszy antywirus 2013 24.09.13, 11:06 dla mnie jak na razie najlepszy jest G Data, trochę tego w życiu testowałem i w pracy i w domu i ten jest bezkonkurencyjny Link Zgłoś
Gość: marecki Re: najlepszy antywirus 2013 IP: *.dynamic.chello.pl 27.11.13, 21:54 Ja kupiłem pełny zestaw G Daty i jak za pełen zestaw dajacy całkowitą ochronę jest to bardzo dobra propozycja, zwszałsza, że można przedłużyć licencję grając w grę na stronie G Ddaty.... Link Zgłoś
kolobos Re: najlepszy antywirus 2013 27.11.13, 22:05 Skoro jak piszesz G Data to taki "dobry" program to dlaczego producent musi sie uciekac do zatrudniania kretynow do spamowania na forum? Link Zgłoś
super_bartnik Re: najlepszy antywirus 2013 03.12.13, 09:43 zdecydowanie mogę polecić GDATę. Używam od dobrych kilku miesięcy. Często aktualizowany, podobno w rankingach i testach wychodzi bardzo pozytywnie. Ładnie pracuje w tle i przede wszystkim nie zaśmieca systemu, a było to dla mnie ważne bo mam nowego windows 8. Link Zgłoś