Dodaj do ulubionych

czytnik ebookow

21.08.13, 16:42
Poniewaz nie mam pomyslu na jakim forum prosic o rade, sprobuje tutaj. Prosze mnie ewentualnie przerzucic gdzie indziej. W sierpniu 2012 roku kupilam czytnik Prestigio PER3562B i wciaz mam z nim jakies drobne problemy. Jest to moj pierwszy czytnik wiec nie wiem czy sie czepiam czytnika czy to wina kupionych przeze mnie ebookow. Czytnik czesto po wylaczeniu nie przechodzi do swojej strony poczatkowej (ze swoja nazwa) a zostaje na ekranie np.ostatnia czytana przeze mnie strona lub menu natomiast po wlaczeniu nieraz od razu otwiera sie czytana ksiazka i strona, nieraz zatrzymuje sie na menu i jakby zasypia (po wcisnieciu jakiegokolwiek klawisza zaskakuje i sie otwiera) lub musze od nowa otwierac ksiazke. Najbardziej jednak meczace atrakcje mialam przy czytaniu kilku ksiazek powyzej 400 stron - im dalej, tym dluzej przewracala sie strona, tzn. na poczatku jest ok, a przy koncu ksiazki strona zmieniala sie po dwoch-trzech minutach! Czy to ostatnie to wina wadliwych ebookow czy tego zakichanego czytnika? Urzadzenie bylo juz dwa razy reklamowane i jest mi oddawane teoretycznie po ponownej instalacji oprogramowania a zadnych zmian na lepsze nie ma. Czy powinnam prosic o wymiane na inny egzemplarz, czy sie czepiam?
P. S. Jak na tablecie Alcatel One Touch wpisuje sie polskie znaki?
Obserwuj wątek
    • Gość: 802.11n Re: czytnik ebookow IP: *.multimo.pl 21.08.13, 17:30
      To nie wina ebooków, tylko czytnika.

Parę opinii na jego temat:

> Prestigio PER3562B kupiłem jakiś czas temu i muszę stwierdzić że nie jestem do końca zadowolony z produktu. Czytnik kupiłem w Euro Agd i po 2 miesiącach użytkowania padł.
      Po włączeniu szedł pasek postępu ładowania aplikacji i zonk, nie przechodzi do menusów, nie działa wyłączanie ani reset. Zaniosłem do reklamacji, po miesiącu dali nowy! egzemplarz bo tamtego nie dało się naprawić. nowy czytnik odmówił pracy po miesiącu! od zwrotu z reklamacji i dokładnie takie same objawy jak w pierwszym przypadku. I znowu do reklamacji i narazie czekam.

> Ja już też musiałem wymienić czytnik na nowy bo zatrzymała się historia książek przeczytanych i nie można było jej także wyczyścić.Na razie nowy czytnik czyta.

> Odebrałem dziś czytnik z serwisu (dali po raz kolejny NOWY już trzeci egzemplarz), przyszedłem zadowolony do domu, podłączyłem czytnik do kompa powrzucałem sobie pdfy epuby i pełen szczęścia zasiadłem do czytania.
      > Po przeczytaniu może 4 stron na chwilę chciałem zostawić go w trybie "uśpienia" wszedłem do menusów i czytnik się zawiesił. Ani go wyłączyć ani reset nie pomaga, ja już nie wiem czy oni sobie jaja robią, czy po prostu mam jakiś zły wpływ na ten czytnik.

forum.eksiazki.org/prestigio-f180/prestigio-per3562b-t11461-15.html
    • simko1234 Re: czytnik ebookow 25.08.13, 15:05
      Wymień na kindla ;) jedyny słuszny wybór
      • ebes Re: czytnik ebookow 25.08.13, 19:25
        Na razie zaniosłam trzeci raz do reklamacji z prośbą o wymianę a nie naprawę, ale przy kolejnym czytniku będę brać kindla na pewno pod uwagę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka