15.09.13, 22:24
Witam
Posiadam drukarkę HP 3210 Kiedyś użyłam czarnego zamienia do drukarki Teraz mam juz oryginalny ale kiepska jakość druku. Tamten prawdopodobnie przeschnął i pewnie muszę wyczyścić ale nie wiem jak i co.
Moze ktoś się okrętując w tych sprawach

Czarny jest zła jakość kolor dobrze
Obserwuj wątek
    • kafu777 Re: hp 3210 12.11.13, 20:47
      Jeśli drukuje ale jest słaba jakość wydruku to można spróbować z poziomu użytkownika we właściwościach drukarki wybrać opcje 'czyszczenie głowic', 'wyrównanie głowic', 'kalibracja głowic'.
    • superlolek5 Re: hp 3210 18.02.14, 14:49
      kup nowy zamiennik na Tusze do hp od Maxprint udzielają długiej gwarancji - ty prawdopodobnie trafiłeś na długo leżakujący w magazynie tusz
      • zamienniki Re: hp 3210 18.04.14, 15:21
        Mój znajmy miał ten sam problem. Kupił płyn do udrażniania głowic (należy nim napełnić kartridż, a następnie wykonywać pełno stronicowe wydruki kolorowego obrazu) i nowe zamiennik w DrTusz . Drukarka działa jak nowa nie ma to jak sprawdzony sklep który sprzedaje super tusze i zawsze doradzi.
    • tuszmarkt.pl Re: hp 3210 19.05.14, 15:33
      Witaj,

zamienniki mają to do siebie, że jak nie są często używane, po czasie zasychają. Jeśli po zainstalowaniu oryginalnego kartridża sytuacja wciąż się nie poprawiła, trzeba odróżnić głowicę w drukarce - przy użyciu płynu do udrożniania. Potem wykonanie czyszczenie głowicy, zainstalowanie nowego oryginalnego kartridża.

Jeśli skończy się już ten oryginalny kartridż, użyć można zamiennika ale zasada jest jedna. Drukujemy choćby stronę testową raz w tygodniu, nie wyłączamy drukarki z gniazdka bo musi się samoczynnie kalibrować i będzie na dłużej.
    • seth-gecko Re: hp 3210 20.05.14, 14:29
      oryginalne tusze jak i zamienniki od lepszych producentów mają w składzie atramentu/tuszu również substancje, których zadaniem jest czyszczenie głowicy ... w przypadku HP głowica jest częścią kartridża dlatego problem może być innej natury
      • tuszmarkt.pl Re: hp 3210 20.05.14, 14:42
        Brother ma w składzie alkohol, który oczyszczacza głowice przy każdym wydruku ale niestety HP nie posiadają takich rzeczy. Na pewno sama wymiana na nowy kartridż może nie pomóc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka