Dodaj do ulubionych

Problem z uruchomieniem Windows 7

11.06.15, 23:51
Witam. Podczas uruchamiania Windowsa pojawia mi sie komunikat "uruchomienie nie powiodlo sie...uruchom narzedzie do naprawy systemu podczas uruchamiania, gdy je uruchomie po chwili pojawia mi sie komunikat "narzedzie nie moze automatycznie naprawic komputera. Probowalem naprawic uzywając płytki instalacyjnej windows, ale mimo przestawienia na bootowanie z płytki, zmiany DVD Romu na inny komputer uruchamia sie normalnie z dysku jakby nie zauwazal dysku instalacyjnego
Obserwuj wątek
    • kot404 Re: Problem z uruchomieniem Windows 7 12.06.15, 17:19
      Moja diagnoza: spróbuj zainstalować linuksa. Oczywiście przerwij instalację w momencie partycjonowania dysków. Jeśli się nie powiedzie, daj kompa do serwisu.
      • gyubal_wahazar Re: Problem z uruchomieniem Windows 7 12.06.15, 17:41
        A jak miałaby się powieść, jeśli się ją przerywa podczas partycjonowania ?
        • kot404 Re: Problem z uruchomieniem Windows 7 12.06.15, 17:48
          Uważam, że jeśli do momentu partycjonowania dysku instalacja przejdzie to sprzęt jest OK.
          • gyubal_wahazar Re: Problem z uruchomieniem Windows 7 12.06.15, 19:31
            Dysk też ?
            • gyubal_wahazar Re: Problem z uruchomieniem Windows 7 12.06.15, 19:34
              I mnóstwo peryferiów do których sterowniki nie zostały zainstalowane ?
              • kot404 Re: Problem z uruchomieniem Windows 7 15.06.15, 18:43
                No typowe dla windows, typowe..... ja wymiękam, nie chcę mieć nic wspólnego z microsoftem i windows, windows to złe!!!!!!
    • wariant_b Re: Problem z uruchomieniem Windows 7 12.06.15, 21:09
      To odepnij dysk i sprawdź, czy krążek w ogóle się uruchamia.
      • Gość: aqq Re: Problem z uruchomieniem Windows 7 IP: 89.204.130.* 13.06.15, 00:25
        stawiam dolary przeciwko orzechom, że gościu ma laptopa Asusa!

miałem podobnie - oryginalna płytka instalacyjna Win 7 za cholerę nie chciała wystartować przy uruchomieniu kompa!
        Asus preinstalując system modyfikuje MBR dysku tak, że nie ma możliwości wystartowania z jakiejkowliek instalki
        Uruchamia się jedynie Recovery Asusa i - co ciekawe - systemy bazujące na niektórych Linuxach
        zresztą w BIOS nie widać, standardowego ustawienia rozruchowego - dyski i napędy, a jedynie windosowy menedżer i DVD
        • wariant_b Re: Problem z uruchomieniem Windows 7 13.06.15, 01:04
          Jeśli komputer ma UEFI i ustawiony Secure Boot to trzeba go wyłączyć
          i ustawić Compatibility Support Module (CSM) o ile nie włącza się sam.
          Inaczej będą się uruchamiać krążki zgodne z UEFI, czyli w szczególności
          instalator Windows 8, ale instalator Windows 7 już nie.
    • thanathos4 Re: Problem z uruchomieniem Windows 7 15.06.15, 23:56
      Spróbuj zresetować bios wyciągając jego baterię na parę minut. Być może komputer cały czas ma zaplanowany jakiś proces, który stara się uruchomić. Co prawda będziesz musiał po tym ustawić między innymi datę ale czasami to pomaga.

einformatyka.com.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka