wojciechsojka 23.11.16, 11:48 Witam, czy ktoś z Koleżeństwa mógłby odsprzedać płytkę instalacyjną (lub jej kopię) do drukarki bizhub c10 Minolty? Pozdrawiam, Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
green-balon Re: Drukarka bizhub c10 23.11.16, 16:35 Tu masz do pobrania za darmo. Wpisujesz nazwę produktu lub numer seryjny i masz to co chcesz. www.konicaminolta.pl/pl/rozwiazania-biznesowe/wsparcie/centrum-pobierania.html Odpowiedz Link Zgłoś
wojciechsojka Re: Drukarka bizhub c10 23.11.16, 18:06 Witam, Niestety próbowałem z tego adresu ściągnąć sterowniki i zainstalować. Ściągnąłem odpowiednie sterowniki pod Windows 10 ale nie chcą się zainstalować. Potrzebne prawdopodobnie dodatkowe oprogramowanie. Aplikacja ściągnięta z tej strony PageScope Net Care Device Manager nie chce się zainstalować. Pozdrawiam, Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
green-balon Re: Drukarka bizhub c10 24.11.16, 08:14 Nie widzę tam sterowników pod Win 10 i to może być problem. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciechsojka Re: Drukarka bizhub c10 24.11.16, 14:07 Sterowniki pod Win 10 są ale nie ma aplikacji PageScope Net Care Device Manager pod Win 10, bez niej sterowniki nie sa widziane przez system. Pozdrawiam, Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
green-balon Re: Drukarka bizhub c10 24.11.16, 15:30 Sprawdź tu www.biz.konicaminolta.com/solutions/pses/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Drukarka bizhub c10 24.11.16, 16:09 A do czego ci potrzebne centralne zarządzanie drukarkami w sieci? Do tego przeznacza się osobny komputer lub serwer, na którym możesz mieć Windows 7 lub 2008 R2 Server i oczywiście wcale nie musisz na nim instalować tej drukarki. Natomiast musisz zainstalować wersję MSSQL, która nie jest supportowana na Windows 10. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciechsojka Re: Drukarka bizhub c10 24.11.16, 21:12 Witaj, Przeciwnie, wcale nie zależy mi na drukowaniu w sieci. Po prostu nie mogę zainstalować kupionej z drugiej ręki drukarki bizhub c10 po padzie komputera. Poprzednio bez kłopotów zainstalowałem z płytki instalacyjnej, do której teraz nie mam dostępu. Pozdrawiam, Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Drukarka bizhub c10 24.11.16, 22:53 Ale drukarka jest sprzed czasów Windows 10, więc sterowników do Dziesiątki na krążku raczej nie było. Microsoft ma na Update Catalog sterowniki do Windows 8.1, więc w zasadzie powinien sam wykryć i zainstalować tą drukarkę. Co konkretnie dzieje się przy próbie instalowania sterowników z Internetu? Odpowiedz Link Zgłoś
wojciechsojka Re: Drukarka bizhub c10 25.11.16, 00:56 Minolta ma sterowniki do bizhub c10 dla win 10, osobno dla drukarki i osobno do skanera i one pięknie się instalują tylko ani drukarka ani system ich później nie wykrywa. Na płytce instalacyjnej jest oprogramowanie dla tej drukarki oraz sterowniki, które się tylko wymienia na ściągnięte aktualne od Minolty. Stąd potrzebna płytka instalacyjna z oprogramowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś