Dodaj do ulubionych

czym .dat otworzyć ???

26.11.04, 20:02
jakim programem otworze pliki z takim rozszerzeniem?
Obserwuj wątek
    • Gość: . FAQ czytać, a nie zadawać głupich pytań! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 20:14
      filext.com
      • madziara_pl Re: FAQ czytać, a nie zadawać głupich pytań! 26.11.04, 20:18
        sory expert ale ja kobita z dwoma lewymi do kompa a poza tym sprawa z tymi .dat
        dosc pilna dla mnie
        szukalam tylko pomocy.........
        • user0001 Każdy ma pilne sprawy... 26.11.04, 20:28
          Gdybyś zastosowała się do rad napisanych w nagłówku forum, i przeczytała FAQ, to
          trafiła byś pod wspomniany wyżej adres.

wpisz tam rozszerzenie pliku, kliknij "search" i zobacz co się wyświetli, tamte
          rady pochodzą od ekspertów.

Z plikami *.dat jest problem, "dat" to skrót od "data" czyli dane, pliki o
          takiej nazwie tworzy wiele programów, każdy ma inną strukturę. Jeżeli nie wiesz
          w jakim programie zostały one utworzone i co w nich może się znajdować, to marne
          szanse aby wpaść na to, czym je otworzyć.
          • madziara_pl Re: Każdy ma pilne sprawy... 26.11.04, 20:37
            żaluje ze zapytalam.
            bylam na owej stronce, wpisalam i dalej nic nie wiem. nie musiales tlumaczyc na
            polski tego co jest tam napisane po angielsku bo zrozumialam. wiem juz ze
            ciezko znalesc program tworzacy i otwierajacy pliki .dat. i najlepiej zapytac
            osobe od ktorej sie je dostalo. coz, zostaje mi meczenie profesora........
            dzieki za pomoc!
            ps zawsze tacy nerwowi? zycie jest zbyt krotkie i piekne zeby sie denerwowac ;)
            • Gość: piecyk gazowy Re: Każdy ma pilne sprawy... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.11.04, 21:45
              Powiedz, co to za plik i skąd go masz, ponieważ rozszerzenie *.dat nie
              determinuje "wewnętrznego" formatu. Z taką końcówką w nazwie zapisywanych jest
              wiele różnych typów danych, np. filmy, archiwum Gadu-Gadu, rejestr systemu
              Windows, bazy danych itp. itd.
              • madziara_pl Re: Każdy ma pilne sprawy... 27.11.04, 08:15
                wiedzialam piecyku ze na Ciebie mozna liczyc!
                pliki dostalam mailem od wykładowcy - sa tam materialy z których mam koło za
                tydzień. jak ich nie otworze to sie nie naucze :( wysłalam maila z zapytaniem
                czym to otworzyc ale nie dostalam odpowiedzi
                jakies pomysły drogi piecyku?
                • Gość: piecyk gazowy Re: Każdy ma pilne sprawy... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 27.11.04, 11:32
                  Zdarza się, że czasem system pocztowy zamienia nazwę pliku załącznika na np.
                  AT000001.dat. Czasem wystarczy zmienić rozszerzenie na odpowiednie i jest OK.
                  Być może jest to plik Worda i po zmianie rozszerzenia na DOC będziesz mogła go
                  otworzyć. A być może nie. Może to być PDF, ZIP, albo zupełnie co innego.
                  Możliwe też, że problem jest zupełnie inny.

Jak chcesz, możesz mi wysłać ten plik, a ja na niego spojrzę. Adres:
                  piecyk.gazowy[at]gazeta.pl.
                  • madziara_pl Re: Każdy ma pilne sprawy... 27.11.04, 11:52
                    wysłalam!
                    • Gość: piecyk gazowy Re: Każdy ma pilne sprawy... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 27.11.04, 11:58
                      To są JPEG-i. Zmień rozserzenie na JPG.

Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka