hanatol 28.11.04, 10:33 Co sądzice o takim śmiesznym komputerze? www.pegasos.pl/ Może ktoś widział to cudo ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
user0001 Może to i ładne, ale... 28.11.04, 11:16 parę pytań: 1. co mi daje taka architektura? a) cichy komputer: to osiągnę używając procesora VIA C3 b) niskie zużycie prądu: VIA C3 c) mniejsza podatność na buffer overflow: PPC to znana architektura, a może przesiadka na ARM? www.iyonix.com 2. co tracę? a) kompatybilność z x86 (kodeki binarne, obsługa sprzętu, programy): VIA C3 wychodzi znacznie lepiej. b) stosunek wydajność/cena Mnie się komputerek bardzo podoba, chętnie bym położył na nim ręce, ale za tą cenę 64bitowe AMD podoba mi się bardziej. Link Zgłoś
dj_dlugi Re: Może to i ładne, ale... 28.11.04, 13:55 słuchajcie to kwestia wiary... Powiedzmy, że to następca Amigi. i ten komputer wcale nie jest taki śmieszny, już napewno daje większe możliwości niż niejeden pecet. Widziałem to cudo w dziłąniu i powiem szczerże byłem w szoku (pozytywnym)!!! Link Zgłoś