Dodaj do ulubionych

Czy jest sposób na skopiowanie zablokowanego tekst

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.01.05, 02:11
Czy jest sposób na skopiowanie fragmentów tekstów ze strony www . Teksty na
stronie są w jakiś sposób zablokowane i nie mogę ich skopiować .
Obserwuj wątek
    • mini999 Re: Czy jest sposób na skopiowanie zablokowanego 10.01.05, 02:13
      Jak Ci nie działa menu pod prawym klawiszem myszy
      to zapisz plik na dysk - potem możesz "wydłubać"
      z pliku leżącego na dysku
      • Gość: darek Re: Czy jest sposób na skopiowanie zablokowanego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 05:52
        Zrób poprostu zrzut i po sprawie.Program SnagIt ma funkcję zrzutu teksty
    • Gość: piecyk gazowy Re: Czy jest sposób na skopiowanie zablokowanego IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 10.01.05, 08:21
      Da się, podaj adres.
      • Gość: wikul Re: Czy jest sposób na skopiowanie zablokowanego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.01.05, 02:14
        Gość portalu: piecyk gazowy napisał(a):

> Da się, podaj adres.

Proszę .

www.les.piekielko.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=541&Itemid=43&lang=
        • md0512 Jest bardzo prosty sposób :-) 11.01.05, 07:53
          Cześć !!

Ale stronka :-) . OK. Tematyka nieważna. Zaznaczasz myszą tekst (lewym
          klawiszem). Wciskasz Ctrl + C . Uruchamiasz Notatnik, wciskasz Ctrl + V i
          gotowe. Nie trzeba żadnych programów instalować... :-D
          • Gość: wikul Re: Jest bardzo prosty sposób :-) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.01.05, 02:33
            md0512 napisał:

> Cześć !!
            >
            > Ale stronka :-) . OK. Tematyka nieważna. Zaznaczasz myszą tekst (lewym
            > klawiszem). Wciskasz Ctrl + C . Uruchamiasz Notatnik, wciskasz Ctrl + V i
            > gotowe. Nie trzeba żadnych programów instalować... :-D

Tak , masz rację . Wypróbowałem . Poprzednio próbowałem samą myszką .
            Pzdr.
        • Gość: piecyk gazowy Re: Czy jest sposób na skopiowanie zablokowanego IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.01.05, 08:02
          Najprościej w FF, nic nie trzeba robić - zaznaczasz i kopiujesz. W IE też się
          da, trzeba tylko wyłączyć JavaScript w opcjach zabezpieczeń.
    • chiczkok Re: Czy jest sposób na skopiowanie zablokowanego 10.01.05, 13:34
      zainstaluj sobie Firefoxa.
      Ustaw co mogą, a czego niemogą robić JavaScript'y
      (w twoim wypadku - blokowanie menu kontekstowego)
      i po kłopocie.
      • Gość: wikul Re: Czy jest sposób na skopiowanie zablokowanego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.01.05, 02:16
        chiczkok napisał:

> zainstaluj sobie Firefoxa.
        > Ustaw co mogą, a czego niemogą robić JavaScript'y
        > (w twoim wypadku - blokowanie menu kontekstowego)
        > i po kłopocie.

Dzięki wszystkim za rady .
    • llama Do Wikula 11.01.05, 08:50
      Na stronie, o którą Ci chodzi, nic nie jest zablokowane.

www.les.piekielko.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=541&Itemid=43&limit=1&limitstart=1&lang=
      Używam Opery i nie mam z kopiowaniem żadnych kłopotów. Może mieli w tej witrynie jakieś chwilowe zaburzenia - konserwacja, wprowadzanie nowych danych, coś takiego?
      • Gość: wikul Re: Do Wikula IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.01.05, 02:27
        llama napisała:

> Na stronie, o którą Ci chodzi, nic nie jest zablokowane.
        >
        > www.les.piekielko.pl/index.php?
        option=com_content&task=view&id=541&Itemid=43&limit=1&limitstart=1&lang=
        > Używam Opery i nie mam z kopiowaniem żadnych kłopotów. Może mieli w tej
        witryni
        > e jakieś chwilowe zaburzenia - konserwacja, wprowadzanie nowych danych, coś
        tak
        > iego?

Chyba nie , czasem zdarzało mi sie spotkać strony na których nie działało
        menu kontekstowe . Może stosowałeś skróty klawiaturowe ?
        Poradziłem sobie korzystając z opcji - Edytuj za pomocą programu Microsoft
        Word .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka