Gość: wikul IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.01.05, 02:11 Czy jest sposób na skopiowanie fragmentów tekstów ze strony www . Teksty na stronie są w jakiś sposób zablokowane i nie mogę ich skopiować . Link Zgłoś Obserwuj wątek
mini999 Re: Czy jest sposób na skopiowanie zablokowanego 10.01.05, 02:13 Jak Ci nie działa menu pod prawym klawiszem myszy to zapisz plik na dysk - potem możesz "wydłubać" z pliku leżącego na dysku Link Zgłoś
Gość: darek Re: Czy jest sposób na skopiowanie zablokowanego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 05:52 Zrób poprostu zrzut i po sprawie.Program SnagIt ma funkcję zrzutu teksty Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Czy jest sposób na skopiowanie zablokowanego IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 10.01.05, 08:21 Da się, podaj adres. Link Zgłoś
Gość: wikul Re: Czy jest sposób na skopiowanie zablokowanego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.01.05, 02:14 Gość portalu: piecyk gazowy napisał(a): > Da się, podaj adres. Proszę . www.les.piekielko.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=541&Itemid=43&lang= Link Zgłoś
md0512 Jest bardzo prosty sposób :-) 11.01.05, 07:53 Cześć !! Ale stronka :-) . OK. Tematyka nieważna. Zaznaczasz myszą tekst (lewym klawiszem). Wciskasz Ctrl + C . Uruchamiasz Notatnik, wciskasz Ctrl + V i gotowe. Nie trzeba żadnych programów instalować... :-D Link Zgłoś
Gość: wikul Re: Jest bardzo prosty sposób :-) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.01.05, 02:33 md0512 napisał: > Cześć !! > > Ale stronka :-) . OK. Tematyka nieważna. Zaznaczasz myszą tekst (lewym > klawiszem). Wciskasz Ctrl + C . Uruchamiasz Notatnik, wciskasz Ctrl + V i > gotowe. Nie trzeba żadnych programów instalować... :-D Tak , masz rację . Wypróbowałem . Poprzednio próbowałem samą myszką . Pzdr. Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Czy jest sposób na skopiowanie zablokowanego IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.01.05, 08:02 Najprościej w FF, nic nie trzeba robić - zaznaczasz i kopiujesz. W IE też się da, trzeba tylko wyłączyć JavaScript w opcjach zabezpieczeń. Link Zgłoś
chiczkok Re: Czy jest sposób na skopiowanie zablokowanego 10.01.05, 13:34 zainstaluj sobie Firefoxa. Ustaw co mogą, a czego niemogą robić JavaScript'y (w twoim wypadku - blokowanie menu kontekstowego) i po kłopocie. Link Zgłoś
Gość: wikul Re: Czy jest sposób na skopiowanie zablokowanego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.01.05, 02:16 chiczkok napisał: > zainstaluj sobie Firefoxa. > Ustaw co mogą, a czego niemogą robić JavaScript'y > (w twoim wypadku - blokowanie menu kontekstowego) > i po kłopocie. Dzięki wszystkim za rady . Link Zgłoś
llama Do Wikula 11.01.05, 08:50 Na stronie, o którą Ci chodzi, nic nie jest zablokowane. www.les.piekielko.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=541&Itemid=43&limit=1&limitstart=1&lang= Używam Opery i nie mam z kopiowaniem żadnych kłopotów. Może mieli w tej witrynie jakieś chwilowe zaburzenia - konserwacja, wprowadzanie nowych danych, coś takiego? Link Zgłoś
Gość: wikul Re: Do Wikula IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.01.05, 02:27 llama napisała: > Na stronie, o którą Ci chodzi, nic nie jest zablokowane. > > www.les.piekielko.pl/index.php? option=com_content&task=view&id=541&Itemid=43&limit=1&limitstart=1&lang= > Używam Opery i nie mam z kopiowaniem żadnych kłopotów. Może mieli w tej witryni > e jakieś chwilowe zaburzenia - konserwacja, wprowadzanie nowych danych, coś tak > iego? Chyba nie , czasem zdarzało mi sie spotkać strony na których nie działało menu kontekstowe . Może stosowałeś skróty klawiaturowe ? Poradziłem sobie korzystając z opcji - Edytuj za pomocą programu Microsoft Word . Link Zgłoś