zegarek6 17.02.05, 23:40 komp pokazał mi taki problem: Error(2678):Can't read from file F:\setup.pl\..\Setup\Data\polish.dll czy można coś z tym zrobić? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: ass Re: problem z.... IP: *.dip.t-dialin.net 17.02.05, 23:43 A do jakiego programu to sie odnosi?????? Link Zgłoś
zegarek6 Re: problem z.... 18.02.05, 00:33 Gość portalu: ass napisał(a): > A do jakiego programu to sie odnosi?????? English Translator 3 Link Zgłoś
Gość: ass Re: problem z.... IP: *.dip.t-dialin.net 18.02.05, 00:34 Nie ma polskiego pliku. Link Zgłoś
zegarek6 Re: problem z.... 18.02.05, 00:36 Gość portalu: ass napisał(a): > Nie ma polskiego pliku. i co z tym teraz zrobić? Link Zgłoś
Gość: alp Re: problem z.... IP: *.lublin.mm.pl 18.02.05, 00:59 mogę Ci wysłać ten plik, jeśli podasz dokładną nazwę Link Zgłoś
zegarek6 Re: problem z.... 18.02.05, 01:18 Gość portalu: alp napisał(a): > mogę Ci wysłać ten plik, jeśli podasz dokładną nazwę a skad mam wiedzieć jak on się zwie...skad wziąc ta nazwe? Link Zgłoś
Gość: alp Re: problem z.... IP: *.lublin.mm.pl 18.02.05, 01:21 czy w napędzie F miałaś płytę instalacyjną Translatora3, gdy wyskoczył ten komunikat? Link Zgłoś
zegarek6 Re: problem z.... 18.02.05, 01:26 Gość portalu: alp napisał(a): > czy w napędzie F miałaś płytę instalacyjną Translatora3, gdy wyskoczył ten > komunikat? po włozeniu płytki pokazują się flagi(polskai angielska),po kliknięciu na polską pokazuje się okienko w które wpisuje się klucz a potem po zatwierdzeniu program zaczyna się wczytywać,pod koniec wczytywania wyskakuje ta informacja Link Zgłoś
Gość: alp Re: problem z.... IP: *.lublin.mm.pl 18.02.05, 01:52 wysyłam Ci ten plik na skrzynkę gazety. spróbuj skopiować zawartość płyty do jednego katalogu na dysk twardy, dołóż plik który Ci wysłałam (do katalogu Setup/Data) i spróbuj instalować stamtąd klikając na ikonę Setup, a jeśli nie pójdzie, to możesz jeszcze skopiować całość na inną płytkę CD dokładając plik, który Ci wysłałam. być może oryginalny jest uszkodzony. Link Zgłoś
zegarek6 Re: problem z.... 18.02.05, 02:00 Gość portalu: alp napisał(a): > wysyłam Ci ten plik na skrzynkę gazety. spróbuj skopiować zawartość płyty do > jednego katalogu na dysk twardy, dołóż plik który Ci wysłałam (do katalogu > Setup/Data) i spróbuj instalować stamtąd klikając na ikonę Setup, a jeśli nie > pójdzie, to możesz jeszcze skopiować całość na inną płytkę CD dokładając plik, > który Ci wysłałam. być może oryginalny jest uszkodzony. otrzymałem go....zaraz spróbuje Link Zgłoś
zegarek6 Re: problem z.... 18.02.05, 02:57 zegarek6 napisał: > Gość portalu: alp napisał(a): > > > wysyłam Ci ten plik na skrzynkę gazety. spróbuj skopiować zawartość płyty > do > > jednego katalogu na dysk twardy, dołóż plik który Ci wysłałam (do katalog > u > > Setup/Data) i spróbuj instalować stamtąd klikając na ikonę Setup, a jeśli > nie > > pójdzie, to możesz jeszcze skopiować całość na inną płytkę CD dokładając > plik, > > który Ci wysłałam. być może oryginalny jest uszkodzony. > > otrzymałem go....zaraz spróbuje wogóle nie moge skopiować traslatora ani na dysk ani na CD...... niestety jest komunikat: "Nie mozna skopiować polish.Parametr jest niepoprawny" co mam teraz zrobić? Link Zgłoś
Gość: alp Re: problem z.... IP: *.lublin.mm.pl 18.02.05, 03:29 Skopiuj płytę na dysk ręcznie, drag and drop, wszystko z wyjątkiem tego pliku polish.dll. Ten plik dołóż sobie z mojego maila, nie kopiuj go z CD! Inaczej mówiąc, zastąp ten który masz i który jest uszkodzony, tym który Ci wysłałam, i potem próbuj odpalić. Link Zgłoś
zegarek6 Re: problem z.... 18.02.05, 03:39 Gość portalu: alp napisał(a): > Skopiuj płytę na dysk ręcznie, drag and drop, wszystko z wyjątkiem tego pliku > polish.dll. Ten plik dołóż sobie z mojego maila, nie kopiuj go z CD! Inaczej > mówiąc, zastąp ten który masz i który jest uszkodzony, tym który Ci wysłałam, i > > potem próbuj odpalić. zrobiłem tak jak powiedziałas ale na dysk D.....lecz z tamtąd nie idzie tego odpalić...czy musze wgrać go na dysk C...wybacz ale jestem jeszcze laikiem Link Zgłoś
zegarek6 Re: problem z.... 18.02.05, 03:54 zegarek6 napisał: > Gość portalu: alp napisał(a): > > > Skopiuj płytę na dysk ręcznie, drag and drop, wszystko z wyjątkiem tego p > liku > > polish.dll. Ten plik dołóż sobie z mojego maila, nie kopiuj go z CD! Inac > zej > > mówiąc, zastąp ten który masz i który jest uszkodzony, tym który Ci wysła > łam, i > > > > potem próbuj odpalić. > zrobiłem tak jak powiedziałas ale na dysk D.....lecz z tamtąd nie idzie tego > odpalić...czy musze wgrać go na dysk C...wybacz ale jestem jeszcze laikiem dziś już nie moge ,jutro(a właściwie to chyba już dzisiaj) będe walczył dalej na razie dzięki :) Link Zgłoś
Gość: alp Re: problem z.... IP: *.lublin.mm.pl 18.02.05, 08:54 zegarek6 napisał: > zrobiłem tak jak powiedziałas ale na dysk D.....lecz z tamtąd nie idzie tego > odpalić...czy musze wgrać go na dysk C...wybacz ale jestem jeszcze laikiem oki to wszystko jedno, na który dysk to zrzucisz, tylko upewnij się, czy: - stworzyłeś sobie osobny folder, do którego zrzuciłeś zawrtość CD - zachowałeś strukturę programu - tzn. czy pliki są rozmieszczone w katalogacj w takim samym przyporządkowaniu jak były na CD - NIE skopiowałeś z CD tego feralnego polish.dll - zamiast niego wstawiłeś plik polish.dll z maila - do tego samego katalogu, tzn. Setup/Data i jeśli to wszystko masz, to próbuj instalowć z dysku klikając na Setup.exe a jeśli tak nie pójdzie - instalki nie zawsze chcą iść z dysku - to wtedy kopiujesz wszystko na nowy CD - znów z zachowaniem struktury katalogów, czyli tworzysz nowy dysk instalacyjny. Uwaga NIE przerzucasz na CD razem z folderem który mu stworzyłeś na twardym dysku i w którym mieści się całość, czyli tym jakby opakowaniem - to opakowanie zostawiasz i kopiujesz wyłącznie zawartość! I potem instalujesz z nowej płytki. Powodzenia w zmaganiach i napisz czy się udało :) Link Zgłoś
Gość: alp a tak w ogóle... IP: *.lublin.mm.pl 18.02.05, 09:00 to ten program jest kiepski i do tłumaczenia broń Boże się nie nadaje - jego jedyną zaletą jest słownik tematyczny :) No i jeszcze walor humorystyczny tego, co przetłumaczył. Link Zgłoś
zegarek6 Re: a tak w ogóle... 18.02.05, 12:32 Gość portalu: alp napisał(a): > to ten program jest kiepski i do tłumaczenia broń Boże się nie nadaje - jego > jedyną zaletą jest słownik tematyczny :) No i jeszcze walor humorystyczny tego, > > co przetłumaczył. witaj:) zaczynam działać,ten plik brzmi tak: polish.dll 3.0.0.1 English Translator korzystałaś kiedyś z niego? a może znasz coś lepszego? Link Zgłoś
Gość: alp Re: a tak w ogóle... IP: *.lublin.mm.pl 18.02.05, 19:57 Próbowałam, ale mnie on się właściwie do niczego nie przydał. Może się przydać jeśli zupełnie nie znasz angielskiego albo znasz słabo i chodzi o tłumaczenie prostych zdań. Ale jeśli znasz język dobrze i chcesz sobie tylko usprawnić pracę, to zapomnij. Ani gramatyki nie rozumie, ani idiomów, nic. Lepszego nie znam, wszystkie translatory działają na podobnym poziomie, obawiam się że trzeba jednak poczekać na jakąś nową generację w tej sztucznej inteligencji. Link Zgłoś
zegarek6 Re: a tak w ogóle... 19.02.05, 00:40 mam jeszcze pytanie odnośnie programów antywirusowych: mam avsta i coś mi sie skopało ,ikonka jest z kółeczkiem czerwonym-czyli nie działa,jak go ponownie uruchomić? Link Zgłoś
zegarek6 proble z avastem 19.02.05, 11:08 zegarek6 napisał: > > > mam jeszcze pytanie odnośnie programów antywirusowych: > mam avsta i coś mi sie skopało ,ikonka jest z kółeczkiem czerwonym-czyli > nie działa,jak go ponownie uruchomić? gdy najade na ikonke "a" to pokazuje sie:" skaner dostepowy avast:"liczba dostawcow 0,uruchomionych 0" nie moge go uruchomic..co mam zrobic? Link Zgłoś
zegarek6 Re: proble z avastem 19.02.05, 14:33 czy pozostaje mi tylko go usunac? czy tez zrobic Przywracanie Systemu? Link Zgłoś
zegarek6 do alp 20.02.05, 01:18 zegarek6 napisał: > > > czy pozostaje mi tylko go usunac? > czy tez zrobic Przywracanie Systemu? istniejesz jeszcze? Link Zgłoś