Dodaj do ulubionych

problem z....

17.02.05, 23:40

komp pokazał mi taki problem:

Error(2678):Can't read from file
F:\setup.pl\..\Setup\Data\polish.dll

czy można coś z tym zrobić?
Obserwuj wątek
    • Gość: ass Re: problem z.... IP: *.dip.t-dialin.net 17.02.05, 23:43
      A do jakiego programu to sie odnosi??????
      • zegarek6 Re: problem z.... 18.02.05, 00:33
        Gość portalu: ass napisał(a):

> A do jakiego programu to sie odnosi??????

English Translator 3
    • Gość: ass Re: problem z.... IP: *.dip.t-dialin.net 18.02.05, 00:34
      Nie ma polskiego pliku.
      • zegarek6 Re: problem z.... 18.02.05, 00:36
        Gość portalu: ass napisał(a):

> Nie ma polskiego pliku.

i co z tym teraz zrobić?
        • Gość: alp Re: problem z.... IP: *.lublin.mm.pl 18.02.05, 00:59
          mogę Ci wysłać ten plik, jeśli podasz dokładną nazwę
          • zegarek6 Re: problem z.... 18.02.05, 01:18
            Gość portalu: alp napisał(a):

> mogę Ci wysłać ten plik, jeśli podasz dokładną nazwę

a skad mam wiedzieć jak on się zwie...skad wziąc ta nazwe?
            • Gość: alp Re: problem z.... IP: *.lublin.mm.pl 18.02.05, 01:21
              czy w napędzie F miałaś płytę instalacyjną Translatora3, gdy wyskoczył ten
              komunikat?
              • zegarek6 Re: problem z.... 18.02.05, 01:26

> czy w napędzie F miałaś płytę instalacyjną Translatora3, gdy wyskoczył ten
                > komunikat?

po włozeniu płytki pokazują się flagi(polskai angielska),po kliknięciu na polską
                pokazuje się okienko w które wpisuje się klucz a potem po zatwierdzeniu
                program zaczyna się wczytywać,pod koniec wczytywania wyskakuje ta informacja
                • Gość: alp Re: problem z.... IP: *.lublin.mm.pl 18.02.05, 01:52
                  wysyłam Ci ten plik na skrzynkę gazety. spróbuj skopiować zawartość płyty do
                  jednego katalogu na dysk twardy, dołóż plik który Ci wysłałam (do katalogu
                  Setup/Data) i spróbuj instalować stamtąd klikając na ikonę Setup, a jeśli nie
                  pójdzie, to możesz jeszcze skopiować całość na inną płytkę CD dokładając plik,
                  który Ci wysłałam. być może oryginalny jest uszkodzony.
                  • zegarek6 Re: problem z.... 18.02.05, 02:00

> wysyłam Ci ten plik na skrzynkę gazety. spróbuj skopiować zawartość płyty do
                    > jednego katalogu na dysk twardy, dołóż plik który Ci wysłałam (do katalogu
                    > Setup/Data) i spróbuj instalować stamtąd klikając na ikonę Setup, a jeśli nie
                    > pójdzie, to możesz jeszcze skopiować całość na inną płytkę CD dokładając plik,
                    > który Ci wysłałam. być może oryginalny jest uszkodzony.

otrzymałem go....zaraz spróbuje
                    • zegarek6 Re: problem z.... 18.02.05, 02:57
                      zegarek6 napisał:

> Gość portalu: alp napisał(a):
                      >
                      > > wysyłam Ci ten plik na skrzynkę gazety. spróbuj skopiować zawartość płyty
                      > do
                      > > jednego katalogu na dysk twardy, dołóż plik który Ci wysłałam (do katalog
                      > u
                      > > Setup/Data) i spróbuj instalować stamtąd klikając na ikonę Setup, a jeśli
                      > nie
                      > > pójdzie, to możesz jeszcze skopiować całość na inną płytkę CD dokładając
                      > plik,
                      > > który Ci wysłałam. być może oryginalny jest uszkodzony.
                      >
                      > otrzymałem go....zaraz spróbuje

wogóle nie moge skopiować traslatora ani na dysk ani na CD...... niestety jest
                      komunikat:

"Nie mozna skopiować polish.Parametr jest niepoprawny"

co mam teraz zrobić?
                      • Gość: alp Re: problem z.... IP: *.lublin.mm.pl 18.02.05, 03:29
                        Skopiuj płytę na dysk ręcznie, drag and drop, wszystko z wyjątkiem tego pliku
                        polish.dll. Ten plik dołóż sobie z mojego maila, nie kopiuj go z CD! Inaczej
                        mówiąc, zastąp ten który masz i który jest uszkodzony, tym który Ci wysłałam, i
                        potem próbuj odpalić.
                        • zegarek6 Re: problem z.... 18.02.05, 03:39

> Skopiuj płytę na dysk ręcznie, drag and drop, wszystko z wyjątkiem tego pliku
                          > polish.dll. Ten plik dołóż sobie z mojego maila, nie kopiuj go z CD! Inaczej
                          > mówiąc, zastąp ten który masz i który jest uszkodzony, tym który Ci wysłałam, i
                          >
                          > potem próbuj odpalić.
                          zrobiłem tak jak powiedziałas ale na dysk D.....lecz z tamtąd nie idzie tego
                          odpalić...czy musze wgrać go na dysk C...wybacz ale jestem jeszcze laikiem
                          • zegarek6 Re: problem z.... 18.02.05, 03:54
                            zegarek6 napisał:

> Gość portalu: alp napisał(a):
                            >
                            > > Skopiuj płytę na dysk ręcznie, drag and drop, wszystko z wyjątkiem tego p
                            > liku
                            > > polish.dll. Ten plik dołóż sobie z mojego maila, nie kopiuj go z CD! Inac
                            > zej
                            > > mówiąc, zastąp ten który masz i który jest uszkodzony, tym który Ci wysła
                            > łam, i
                            > >
                            > > potem próbuj odpalić.
                            > zrobiłem tak jak powiedziałas ale na dysk D.....lecz z tamtąd nie idzie tego
                            > odpalić...czy musze wgrać go na dysk C...wybacz ale jestem jeszcze laikiem

dziś już nie moge ,jutro(a właściwie to chyba już dzisiaj) będe walczył dalej
                            na razie dzięki :)
                          • Gość: alp Re: problem z.... IP: *.lublin.mm.pl 18.02.05, 08:54
                            zegarek6 napisał:

> zrobiłem tak jak powiedziałas ale na dysk D.....lecz z tamtąd nie idzie tego
                            > odpalić...czy musze wgrać go na dysk C...wybacz ale jestem jeszcze laikiem

oki
                            to wszystko jedno, na który dysk to zrzucisz, tylko upewnij się, czy:
                            - stworzyłeś sobie osobny folder, do którego zrzuciłeś zawrtość CD
                            - zachowałeś strukturę programu - tzn. czy pliki są rozmieszczone w katalogacj
                            w takim samym przyporządkowaniu jak były na CD
                            - NIE skopiowałeś z CD tego feralnego polish.dll
                            - zamiast niego wstawiłeś plik polish.dll z maila - do tego samego katalogu,
                            tzn. Setup/Data

i jeśli to wszystko masz, to próbuj instalowć z dysku klikając na Setup.exe
                            a jeśli tak nie pójdzie - instalki nie zawsze chcą iść z dysku - to wtedy
                            kopiujesz wszystko na nowy CD - znów z zachowaniem struktury katalogów, czyli
                            tworzysz nowy dysk instalacyjny. Uwaga NIE przerzucasz na CD razem z folderem
                            który mu stworzyłeś na twardym dysku i w którym mieści się całość, czyli tym
                            jakby opakowaniem - to opakowanie zostawiasz i kopiujesz wyłącznie zawartość! I
                            potem instalujesz z nowej płytki.

Powodzenia w zmaganiach i napisz czy się udało :)

• Gość: alp a tak w ogóle... IP: *.lublin.mm.pl 18.02.05, 09:00
                              to ten program jest kiepski i do tłumaczenia broń Boże się nie nadaje - jego
                              jedyną zaletą jest słownik tematyczny :) No i jeszcze walor humorystyczny tego,
                              co przetłumaczył.
                              • zegarek6 Re: a tak w ogóle... 18.02.05, 12:32

> to ten program jest kiepski i do tłumaczenia broń Boże się nie nadaje - jego
                                > jedyną zaletą jest słownik tematyczny :) No i jeszcze walor humorystyczny tego,
                                >
                                > co przetłumaczył.

witaj:)
                                zaczynam działać,ten plik brzmi tak: polish.dll
                                3.0.0.1
                                English Translator

korzystałaś kiedyś z niego? a może znasz coś lepszego?
                                • Gość: alp Re: a tak w ogóle... IP: *.lublin.mm.pl 18.02.05, 19:57
                                  Próbowałam, ale mnie on się właściwie do niczego nie przydał.
                                  Może się przydać jeśli zupełnie nie znasz angielskiego albo znasz słabo i
                                  chodzi o tłumaczenie prostych zdań. Ale jeśli znasz język dobrze i chcesz sobie
                                  tylko usprawnić pracę, to zapomnij. Ani gramatyki nie rozumie, ani idiomów, nic.

Lepszego nie znam, wszystkie translatory działają na podobnym poziomie, obawiam
                                  się że trzeba jednak poczekać na jakąś nową generację w tej sztucznej
                                  inteligencji.
                                  • zegarek6 Re: a tak w ogóle... 19.02.05, 00:40

mam jeszcze pytanie odnośnie programów antywirusowych:
                                    mam avsta i coś mi sie skopało ,ikonka jest z kółeczkiem czerwonym-czyli
                                    nie działa,jak go ponownie uruchomić?
                                    • zegarek6 proble z avastem 19.02.05, 11:08
                                      zegarek6 napisał:

>
                                      >
                                      > mam jeszcze pytanie odnośnie programów antywirusowych:
                                      > mam avsta i coś mi sie skopało ,ikonka jest z kółeczkiem czerwonym-czyli
                                      > nie działa,jak go ponownie uruchomić?

gdy najade na ikonke "a" to pokazuje sie:" skaner dostepowy avast:"liczba
                                      dostawcow 0,uruchomionych 0"
                                      nie moge go uruchomic..co mam zrobic?
                                      • zegarek6 Re: proble z avastem 19.02.05, 14:33

czy pozostaje mi tylko go usunac?
                                        czy tez zrobic Przywracanie Systemu?
                                        • zegarek6 do alp 20.02.05, 01:18
                                          zegarek6 napisał:

>
                                          >
                                          > czy pozostaje mi tylko go usunac?
                                          > czy tez zrobic Przywracanie Systemu?

istniejesz jeszcze?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka