Dodaj do ulubionych

Ekonomiczna drukarka do tekstu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 16:33
co polecilibyscie atramentowke czy jakis laser mono
Obserwuj wątek
    • sylwiassss Re: Ekonomiczna drukarka do tekstu 09.04.05, 17:28
      stanowczo laserówka. Polecam HP1010. Koszt nowej drukarki już od ok. 600zł
      brutto. Koszt regeneracji tonera waha się w garnicach 100-120 zł. A o wydajności
      laserówki chyba nie musze pisać.
    • blitz667 Re: Ekonomiczna drukarka do tekstu 09.04.05, 17:53
      Gość portalu: poq napisał(a):

> co polecilibyscie atramentowke czy jakis laser mono
      tylko laser.
      • Gość: poq Re: Ekonomiczna drukarka do tekstu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 18:18
        jezeli chodzi o laser to faktycznie juz kilka osob mi to poleca tylko nie moge
        sie do szukac na ile stron starcza toner www.hp.com.pl/product/2185
        www.skapiec.pl/site/cat/6/comp/2467
        • blitz667 Re: Ekonomiczna drukarka do tekstu 09.04.05, 19:51
          Gość portalu: poq napisał(a):

> jezeli chodzi o laser to faktycznie juz kilka osob mi to poleca tylko nie moge
          > sie do szukac na ile stron starcza toner www.hp.com.pl/product/2185
          > www.skapiec.pl/site/cat/6/comp/2467
          to zależy od stopnia zaczernienia kartki :D Nie mam doświadczenia z biurowymi drukarkami, jednakże na 100% dowolny laser będzie dużo efektywniejszy, szybszy i bardziej ekonomiczny niż jakakolwiek atramentówka.

Aha, znajdź sobie taką drukarkę, żeby miała w miarę tani toner. Raczej szukaj czegoś w okolicy 1000 złotych.
    • user0001 Re: Ekonomiczna drukarka do tekstu 09.04.05, 18:14
      zależy jakie to mają być teksty.

Jeżeli są to wydruki z księgowości (zestawienia, nie muszą być ładne, ale muszą
      trafić do archiwum), to najbardziej ekonomiczna jest drukarka igłowa i składanka
      robiąca kopie (jeśli są potrzebne). Z doświadczenia polecam drukarki Oki, 8
      godzin pracy non stop (z przerwą jedynie na zmianę taśmy) i drukarka była tylko
      ciepła.

Jeżeli masz drukować teksty (umowy, uchwały i takie tam), to najlepszym
      rozwiązaniem jest laserówka, z mojej HP1100 wyciągam cztery do pięciu tysięcy
      stron na jednym tonerze (220PLN za firmowy). (Ale model 1100 odradzam, podajnik
      papieru bardzo szybko psuje się).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka