Gość: poq IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 16:33 co polecilibyscie atramentowke czy jakis laser mono Link Zgłoś Obserwuj wątek
sylwiassss Re: Ekonomiczna drukarka do tekstu 09.04.05, 17:28 stanowczo laserówka. Polecam HP1010. Koszt nowej drukarki już od ok. 600zł brutto. Koszt regeneracji tonera waha się w garnicach 100-120 zł. A o wydajności laserówki chyba nie musze pisać. Link Zgłoś
blitz667 Re: Ekonomiczna drukarka do tekstu 09.04.05, 17:53 Gość portalu: poq napisał(a): > co polecilibyscie atramentowke czy jakis laser mono tylko laser. Link Zgłoś
Gość: poq Re: Ekonomiczna drukarka do tekstu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 18:18 jezeli chodzi o laser to faktycznie juz kilka osob mi to poleca tylko nie moge sie do szukac na ile stron starcza toner www.hp.com.pl/product/2185 www.skapiec.pl/site/cat/6/comp/2467 Link Zgłoś
blitz667 Re: Ekonomiczna drukarka do tekstu 09.04.05, 19:51 Gość portalu: poq napisał(a): > jezeli chodzi o laser to faktycznie juz kilka osob mi to poleca tylko nie moge > sie do szukac na ile stron starcza toner www.hp.com.pl/product/2185 > www.skapiec.pl/site/cat/6/comp/2467 to zależy od stopnia zaczernienia kartki :D Nie mam doświadczenia z biurowymi drukarkami, jednakże na 100% dowolny laser będzie dużo efektywniejszy, szybszy i bardziej ekonomiczny niż jakakolwiek atramentówka. Aha, znajdź sobie taką drukarkę, żeby miała w miarę tani toner. Raczej szukaj czegoś w okolicy 1000 złotych. Link Zgłoś
user0001 Re: Ekonomiczna drukarka do tekstu 09.04.05, 18:14 zależy jakie to mają być teksty. Jeżeli są to wydruki z księgowości (zestawienia, nie muszą być ładne, ale muszą trafić do archiwum), to najbardziej ekonomiczna jest drukarka igłowa i składanka robiąca kopie (jeśli są potrzebne). Z doświadczenia polecam drukarki Oki, 8 godzin pracy non stop (z przerwą jedynie na zmianę taśmy) i drukarka była tylko ciepła. Jeżeli masz drukować teksty (umowy, uchwały i takie tam), to najlepszym rozwiązaniem jest laserówka, z mojej HP1100 wyciągam cztery do pięciu tysięcy stron na jednym tonerze (220PLN za firmowy). (Ale model 1100 odradzam, podajnik papieru bardzo szybko psuje się). Link Zgłoś