Dodaj do ulubionych

DEKODER POLSATU a internet. KI DIABEŁ?????

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.01, 18:54
Widziałem reklamę polsatu cyfrowego i coś ytam przebąkiwali o internecie. Czy
ktoś wie na jakiej zasadzie to działa? WARTO???

PS; dawno temu kupiłem cyfre+ bo obiecali przyłączenie za ryczałtem, jak się
domyślacie do tej pory (już ze 2 - 3 lata bedą) nic nie zrobili!!! To zwyczajni
oszuści. Aster do mnie nie dosiega, poza tym nie mieszkam w bloku(ewentualna
sieć) więc skazany jestem na złodzieji z TP SA
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciek S Re: DEKODER POLSATU a internet. KI DIABEŁ????? IP: *.amdahl.com 18.04.01, 21:57
      Telewizja kablowa i Internet maja wiele wspolnego. W USA i Europie Zachodniej jest to alternatywny i
      wielokrotnie szybszy (10-100 razy!) dostep do internetu. Prawdopodobnie chodzi wlasnie o tzw.
      modem kablowy i dostep do internetu przez linie telewizji kablowej. Tak, jest to mozliwe a
      powiedzialbym nawet ze w USA jedno z najpopularniejszych rozwiazan (poza DSL ktory jest tu -
      mieszkam w USA - takze tani i niewile drozszy niz zwykly dostep modemowy). Linia kablowa jest
      dwukierunkowa (lub moze byc przystosowana) ale prawdopodobnie tylko w pewnym pasmie ktore
      jest wlasnie wykorzystywane do Internetu.

Powiem wiecej - na swiecie sa rozwiazania, ktore pozwalaja nawet wykorzystac antene/telewizje
      satelitarna (taka parboliczna antene jak czesto widac zamontowana na domach) do dostepu do
      Internetu. Jest to bardzio szybkie rozwiazanie jesli chodzi o pobieranie plikow (znowu 10-100 razy
      szybsza niz zwykly modem) ale niestety w drugim kierunku dziala juz zwykly modem komputerowy
      (obie rzeczy dzialaja jednoczesnie). Tak wiec zwykla operacja zadania przyslania pliku (a takie wysyla
      przegladarka internetowa za niemalze kazdym kliknieciem) jest wolne, ale to nie przeszkadza bo jest
      ono bardzo krotkie. Natomiast odpowiedz na zadanie przychodzi po bardzo szybkim laczu satelitarnym
      z Internetu. Kazdy rysunek na eranie to jest mniejszy lub wiekszy plik - nie tylko to co jawnie pobieramy
      jest duzym plikiem. Tak wiec rozwiazania niesymetryczne sa bardzo korzystne dla prywatnych
      uzytkownikow. Przestaja one byc korzystne tylko gdy to my chcemy posiadac serwer Internetu w
      naszym domu... ale to jest nieczesta potrzeba dla zwyklych uzytkownikow.
      • zbyszko Re: DEKODER POLSATU a internet. KI DIABEŁ????? 19.04.01, 13:10
        Dzieki dzięki za fachowe informacje. Kablówka do mnie
        nie dochodzi (mieszkamw centrum warszawy;-) wiec liczę
        na satalitę, ale jedna z pltatform telewizyjnych nie
        spełniła obiecanek. Dlatego chciałbym się dowiedzieć
        czegoś konkretnego na temat właśnie POLSATU, może też
        oszukują??? Dlatego szukam kogos kto to ma (niezbyt
        popularna telewizja)

POZDRAWIAM, i jeszcze raz dziękuję
        • boomshanka Re: DEKODER POLSATU a internet. KI DIABEŁ????? 19.04.01, 15:15
          Ja slyszalem, ze po prostu z tylu dekodera wtykasz wtyczke ztelekomuny i masz
          net bez kompa...

-=boom=-
          • Gość: zbyszko do buszmenki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.01, 15:45
            taaaak????

A to ci dopiero!!! :-DDDDDDDDDD

To by sie należał duży plus dla ich marketingowców, tak mnie w jajo zrobić(moją
            uwagę zaprzatnąć), DOBRE!!

POZDRO

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka