Dodaj do ulubionych

Uninstall windowsa?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 18:17
Mam laptopa, na którym domyślnie był zainstalowany Win2000. No i wszystko było
fajnie dopóki nie popełniłem strasznego głupstwa: zainstalowałem Win98 SE. Nic
z Win2k się nie usunęło (chyba), bo oba okienka mają różne foldery, toteż
ptam, czy mam możliwość jakiegoś usunięcia 98 i przywrócenia pracy w 2k.
Obserwuj wątek
    • amon-ra Re: Uninstall windowsa? 15.08.05, 18:32
      Na jakiej partycji zainstalowany jest Win2000, a na jakiej Win98?
      • Gość: kowalski Re: Uninstall windowsa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 20:28
        Oba na tej samej. Mam złe przeczucia...
        • Gość: asdf Re: Uninstall windowsa? IP: *.bb.online.no 15.08.05, 21:05
          nie znam tych osow, ale...
          masz mozliwosc wyboru odpalenia kazdego z nich na poczatku?
          jezeli wszystko jest w osobnym folderze, co stoi na przeszkodzie usuniecia
          recznie wszystkich elementow w98 + ewt. edycja boot.ini?
          • Gość: kowalski Re: Uninstall windowsa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 21:18
            > masz mozliwosc wyboru odpalenia kazdego z nich na poczatku?
            Nie, ponieważ najpierw był zainstlowany 2k, a potem 98.

> jezeli wszystko jest w osobnym folderze, co stoi na przeszkodzie usuniecia
            > recznie wszystkich elementow w98
            Boję się, żeby coś się nie zepsuło, nie jestem profesjonalistą :(

> + ewt. edycja boot.ini?
            No właśnie, nie mam pojęcia co, jak, dlaczego...
            • Gość: asdf Re: Uninstall windowsa? IP: *.bb.online.no 15.08.05, 21:27
              tak jak mowie, nie znam tych osow, wiec co najwyzej sugeruje...

jezeli nic do tej pory nie straciles jezeli chodzio dane z w2000, wypal
              dokumenty na ktorych ci zalezy na cd, badz, jezeli masz 2 partycje, przerzuc je
              na 2ga partycje, zrob format c: i zainstaluj w2000 od nowa.
              ewt. poprostu wywal folder z w98. jezeli nie masz wyboru przy odpalaniu kompa
              odnosnie tego ktory sys. chcesz odpalic, nie musisz sie bawic w boot.ini -
              ewidentnie jest nienaruszony (w98 chyba wogole tego pliku "nie zna").
              • Gość: kowalski Re: Uninstall windowsa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 22:41
                > tak jak mowie, nie znam tych osow, wiec co najwyzej sugeruje...
                No widzisz, a ja nawet nie wiem, co to jest.

> jezeli nic do tej pory nie straciles jezeli chodzio dane z w2000, wypal
                > dokumenty na ktorych ci zalezy na cd, badz, jezeli masz 2 partycje, przerzuc je
                > na 2ga partycje, zrob format c: i zainstaluj w2000 od nowa.
                Win2000 jest w OEMie, więc raczej będzie ciężko.

> ewt. poprostu wywal folder z w98. jezeli nie masz wyboru przy odpalaniu kompa
                > odnosnie tego ktory sys. chcesz odpalic, nie musisz sie bawic w boot.ini -
                > ewidentnie jest nienaruszony (w98 chyba wogole tego pliku "nie zna").
                O tym właśnie myślę od samego początku. I tego najbardziej się boję robić...
                • Gość: asdf Re: Uninstall windowsa? IP: *.bb.online.no 15.08.05, 23:11
                  > > jezeli nic do tej pory nie straciles jezeli chodzio dane z w2000, wypal
                  > > dokumenty na ktorych ci zalezy na cd, badz, jezeli masz 2 partycje, przer
                  > zuc je
                  > > na 2ga partycje, zrob format c: i zainstaluj w2000 od nowa.
                  > Win2000 jest w OEMie, więc raczej będzie ciężko.

to jak zaisntalowales w2000 na tym kompie? oem pojdzie od nowa, jezeli "jest
                  zwiazany" z tym wlasnie kompem.

> > ewt. poprostu wywal folder z w98. jezeli nie masz wyboru przy odpalaniu k
                  > ompa
                  > > odnosnie tego ktory sys. chcesz odpalic, nie musisz sie bawic w boot.ini
                  > -
                  > > ewidentnie jest nienaruszony (w98 chyba wogole tego pliku "nie zna").
                  > O tym właśnie myślę od samego początku. I tego najbardziej się boję robić...

swiat nalezy do odwaznych: )
                  tak jak mowilem, zapisz dane i... kasuj. win 98 raczej nieczego nie namieszal,
                  wiec raczej nie ma sie czego obawiac...
                  ...chyba, hehe ;)
                  • k_michu Re: Uninstall windowsa? 16.08.05, 01:28
                    Chłopie zapisz bobie dane i wal... przecież Ci nie odda... Ale tak na serio jak
                    nie spróbujesz to się nie dowiesz czy się tak da zrobić... A win 98 napewno nie
                    zna pliku boot.ini on odpalał sie z jakiegoś innego weź zrób formata i nie baw
                    się w żadne tam głupoty z usuwaniem ręcznym zainstaluj najelpiej wszystko od
                    nowa. nowy system = czysty system = szybki komp = zadowolony użytkownik =
                    zadowolony pies użytkownika = itd...:P:P:P

---------------------------------------
                    Nic nie jest idealne
                    • Gość: kowalski Re: Uninstall windowsa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 08:24
                      Format = brak office' a i innego oprogramowania, które już było na kompie
                      oryginalne i do którego nie mam instalatorów. Bo z komputera najpierw korzystała
                      matka, a dopiero później ja go dostałem, bez żadnego softu. WIęc odpada...
                      A jeżeli miałbym ręcznie usunąć 98 to... gdzie? Bo przecież nie w systemie.
                      • Gość: asdf Re: Uninstall windowsa? IP: *.bb.online.no 16.08.05, 08:50
                        hmmm, a twoja definicja "systemu", to...
                        • Gość: kowalski Re: Uninstall windowsa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 09:31
                          No przecież nie wejdę do Windowsów i nie kliknę "delete" na katalogu windows...
                          • Gość: asdf Re: Uninstall windowsa? IP: *.bb.online.no 16.08.05, 10:25
                            przeciez pisales ze wszystko jest w innych folderach, wiec w czym problem?
                            • Gość: kowalski Re: Uninstall windowsa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 21:23
                              A w tym, że jakoś muszę usunęć ten folder.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka