Dodaj do ulubionych

Format komputera

27.09.15, 20:57
Dziewczyny, sprawy komputerowe to dla mnie czarna magia. Nawet te najprostsze...
Mam problem, ponieważ wymieniałam laptopa na nowy, a ten stary (jako że jeszcze na chodzi) postanowiłam dać babci - taki akurat do nauki. I tutaj mam problem, bo chciałabym go wyczyścić, żeby nie mulił, a zresztą mam am pełno programów dla babci zbędnych. Jak to zrobić? O ile sam format to chyba gdzieś przez panel sterowania o tyle nie wiem jak wgrać windowsa 7... nie mam plytki instalacyjnej, system był już wgrany. Czytam na necie, ale ja potrzebuję takiego łopatologicznego wytłumaczenia co i jak zrobić. Nie chce mi sie wydawać 150 zł na reinstalkę, bo czuję, że to nie jest mocno skomplikowane..Pomożecie? Model latopa to Lenovo G560
Obserwuj wątek
    • wtop.ek Re: Format komputera 27.09.15, 21:18
      żadna reinstalka, przywracasz komputer do ustawień fabrycznych, a potem tylko aktualizujesz system
      • wtop.ek Re: Format komputera 27.09.15, 21:24
        pl.ccm.net/faq/5138-jak-przywrocic-ustawienia-fabryczne-w-systemie-windows-7
      • zla.m Re: Format komputera 27.09.15, 21:30
        i nie rób formatu, bo sobie wszytko usuniesz i nie bedzie do czego przywracac wink, ewntualnie jak masz 2 dyski, to możesz sformatować ten z danymi (zwykle dsmile, a ten z windą zostawć (zwykle csmile
        • elaeis Re: Format komputera 27.09.15, 21:42
          O dzieki wielkie. I jak przywroce to ten komp sie odmuli? Taki format bez wywalania systemu? big_grin
          • wtop.ek Re: Format komputera 27.09.15, 21:49
            to nie jest format

to jest przwyrócenie komputera do ustawień fabrycznych, formatować możesz dysk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka